:RATİK MUTFAK BİLGİLERİ::
PATATESLERİ HAŞLARKEN içine 1 kaşık sirke koyulursa haşlanma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz.
KOKU VEREN BESİNLERİ İÇİNE HAŞLAMA SIRASINDA1 kaşık sirke atarsanız kokusunu önlemiş olursunuz.
YUMURTA HAŞLARKENsuyunun içine tuz atarsanız çatlamasını önlersiniz.
PATLICANLARI SOYDUKTAN SONRAüzerine tuz serperseniz acı suyunu hemen salar.
TAVUKLARIN ÜZERİNE YAĞ VE ŞEKER SÜRÜPfırına sürerseniz daha lezzetli olur ve güzel kızarır.
PATLICANLARI KIZARTMADAN ÖNCEsüte yatırmayı deneyin.Süt sebzelerin yumuşamasını önler.
PATATESLERİ KIZARTIRMADAN ÖNCEsüte yatırısanız çıtır olur.
PİRİNÇLERİ SAKLARKENuzun dayanması için içine 1 avuç tuz atın.
BALIK KOKAN TAVALARINIZIlimon kabuğu ile silerseniz kokusu yok olur.
BEZELYELERİN YEMEKTE YEMYEŞİL KALMASINI İSTİYORSANIZhaşlamadan önce buzlu suda bekletin.
TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞ MAYDANOZUbuzlu ve limonlu suda 1 saat bekletin.
LİMONLAR EĞER KURUMUŞ VE SUYU ÇIKMAYACAK DURUMDA İSEkaynar suda 5 dk kaynatın.
SAĞLICAKLA KALIN
PATATESLERİ HAŞLARKEN içine 1 kaşık sirke koyulursa haşlanma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz.
KOKU VEREN BESİNLERİ İÇİNE HAŞLAMA SIRASINDA1 kaşık sirke atarsanız kokusunu önlemiş olursunuz.
YUMURTA HAŞLARKENsuyunun içine tuz atarsanız çatlamasını önlersiniz.
PATLICANLARI SOYDUKTAN SONRAüzerine tuz serperseniz acı suyunu hemen salar.
TAVUKLARIN ÜZERİNE YAĞ VE ŞEKER SÜRÜPfırına sürerseniz daha lezzetli olur ve güzel kızarır.
PATLICANLARI KIZARTMADAN ÖNCEsüte yatırmayı deneyin.Süt sebzelerin yumuşamasını önler.
PATATESLERİ KIZARTIRMADAN ÖNCEsüte yatırısanız çıtır olur.
PİRİNÇLERİ SAKLARKENuzun dayanması için içine 1 avuç tuz atın.
BALIK KOKAN TAVALARINIZIlimon kabuğu ile silerseniz kokusu yok olur.
BEZELYELERİN YEMEKTE YEMYEŞİL KALMASINI İSTİYORSANIZhaşlamadan önce buzlu suda bekletin.
TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞ MAYDANOZUbuzlu ve limonlu suda 1 saat bekletin.
LİMONLAR EĞER KURUMUŞ VE SUYU ÇIKMAYACAK DURUMDA İSEkaynar suda 5 dk kaynatın.
SAĞLICAKLA KALIN