Malzeme :
2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. haşhaş
1 su b. tam buğday unu
yarım su b. un
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin. Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin. 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın. Yarım su bardağınormal un eklyin. 1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin. Hepsini karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. haşhaş
1 su b. tam buğday unu
yarım su b. un
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin. Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin. 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın. Yarım su bardağınormal un eklyin. 1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin. Hepsini karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.