Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

PİZZA ***AFİYET OLSUN*** (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Malemeler: (4-6 kişilik)

Mayalı hamuru için malzemeler;

1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz

Mayasız Hamuru için malzemeler;

1/2 paket margarin veya tereyağı
1.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
tuz

üzeri için;

2 çorba kaşığı ketçap yada 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet sivribiber
çeyrek kangal sucuk
1 çay kaşığından biraz az karabiber
yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz

*mayasız hamur için üzerine olan malzemelerin iki katını kullanın

Mayalı hamurun yapılışı( bu malzemelerden 1 pizza çıkıyor)

sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım. ( ben hamuru karmaya başlarken fırınımı 10 dakika kadar 100 derecde ısıttım. Kardığım hamuru bu fırının içine koydum. Fakat fırının kapağını kapatmadım. Böylece hamurum 30-35 dakika kadar bir sürede mayalandı.)

Mayasız hamurun Yapılışı: ( bu hamurdan 2 pizza çıkıyor)

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtayı, sütü, eritip ılıttığınız margarini, kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.
15 dakika hamuru dinlendirelim.

Pizza tabanınızın hamurunun hazır oluşundan sonraki aşamaları;

Üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayalım. Soğan ve biber yemeklik olsun. Domatesin kabuğunu soyalım ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Sucuğu önce boydan ikiye sonra 2 mm kalınlığında doğrayalım.
Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.
hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde edelim.( mayasız hamur daha büyük olduğu için ikiye bölün.)Bu boyutlarda bir yuvarlak tepsiniz varsa o daha da ideal. Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.
Hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.
Üzerine ketçapı yada sıvıyağ ile inceltilmiş salçayı sürelim.
Önce üzerine sucukları dizelim.Sonra soğan, domates, biberi ve siyah zeytinleri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar (benimki 20 dakika sürdü) pişirin. Tepsiyi alın ve kaşarları üzerine serpin. Tekrar tepsiyi kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.(fırın sıcaklığı aynı) Sıcak olarak servis yapın.

afiyet olsun...

HAYDİ GELİNLER EŞLERİNİZE HAFTA SONU PİZZA YAPIN :D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: PİZZA ***AFİYET OLSUN***

hayırlı akşamlar :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

PİZZA GÜZELDİR AMA YERSENİZ :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR :D

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

S.A HAYIRLI AKŞAMLAR HAFİZE ANNE;
HAKKINI HELAL ET HAFİZE ANNE FORMU DÜN AKŞAM OKUDUM AMA BU AKŞAM MSJ YAZIYORUM.EVLİ DEĞİLİM O YÜZDEN KENDİME YAPACAĞIM PİZZAYI ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.
BİR DE SİZDEN GÜLÜMSEMENİN FORMÜLÜ ALMAK İSTESEM? GERÇEKDE GÖRMEDİM AMA, GÜLMEK SİZE ÇOK YAKIŞIYORDUR.RABBİM YÜZÜNÜZDEN GÜLÜCÜKLERİ EKSİK ETMESİN. A.E.OB)B)B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

ayyy ne güzelde gözüküyor akşam yemeğine güzel gider şimdi :)
İşin güzel tarafı bu

Peki yaa bulamayanlar, bir ekmeği bile zor alanlar var. :(:(:(
Halimize şükretmeliyiz ama nerdee o şükür bizde:(

Ey iman edenler size rızık olarak verdiklerimizin temiz olanlarından yiyin ve yalnızca O'na kulluk ediyorsanız, (yine yalnızca) Allah'a şükredin. (BAKARA SURESİ / 172)
Amin..

Allahaısmarladık... B) (bu arada forum içinde tşkler hafize anne)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE. HEMEN ALIYORUM TARİFİ İNŞ:D:D
SELAMETLE...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
S.A HAYIRLI AKŞAMLAR HAFİZE ANNE;
HAKKINI HELAL ET HAFİZE ANNE FORMU DÜN AKŞAM OKUDUM AMA BU AKŞAM MSJ YAZIYORUM.EVLİ DEĞİLİM O YÜZDEN KENDİME YAPACAĞIM PİZZAYI ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.
BİR DE SİZDEN GÜLÜMSEMENİN FORMÜLÜ ALMAK İSTESEM? GERÇEKDE GÖRMEDİM AMA, GÜLMEK SİZE ÇOK YAKIŞIYORDUR.RABBİM YÜZÜNÜZDEN GÜLÜCÜKLERİ EKSİK ETMESİN. A.E.OB)B)B)

Aleyküm selammm ya pizzamı bir türlü satamadım olsun kendine yap afiyet olsun gülmeye gelince gülmeyi seviyorum insanları seviyorum Rabbimin yarattığı herşeyi seviyorum Allah kimseyi ağlatmasın inş hayırlı akşamlar :D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Toron yazdı:
ayyy ne güzelde gözüküyor akşam yemeğine güzel gider şimdi :)
İşin güzel tarafı bu

Peki yaa bulamayanlar, bir ekmeği bile zor alanlar var. :(:(:(
Halimize şükretmeliyiz ama nerdee o şükür bizde:(

Ey iman edenler size rızık olarak verdiklerimizin temiz olanlarından yiyin ve yalnızca O'na kulluk ediyorsanız, (yine yalnızca) Allah'a şükredin. (BAKARA SURESİ / 172)
Amin..

Allahaısmarladık... B) (bu arada forum içinde tşkler hafize anne)

Peki ya bulamayanlar dedin ya inan üzüldüm :( ama içindeki malzemeler değiştirebilinir evde ne varsa onunlada yapılır halimize bir kere değil bin kere şükretmeliyiz selam ve dua ile hayırlı akşamlar :(

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

hafize anne..acım zaten biraz...eline saglık.:)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt