Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberlerde bulunması vacip olan vasıflar (1 Kullanıcı)

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Peygamberde bulunması vacip olan bu vasıfların hepsi kemâl üzere Yüce peygamberimzde s.a.v toplanmıştır.

1- İsmet sıfatı ile vasıflanmıştı : Günah işlemekten korunmuştur.

2- Emanet sıfatı ile vasıflanmıştı : Allah c.c tarafından kendisine tevdi edilen görevlere bağlı kalmıştır.

3 -Fetanet sıfatı ile vasıflanmıştır : Hiç bir işinde gaafil bulunmamıştır.

4 -Sıdk (doğruluk) sıfatı ile vasıflanmıştı : Hiç bir zaman doğruluktan ayrılmamış ve kendisinden asla yalan sadır olmamıştır.

5 -Tebliğ vasfı ile vasıflanmıştı : Allah c.c tarafından getirmiş olduğu dini,olduğu gibi tebliğ etmiştir.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. Sevdi mi tam sever... o yüzden Allah C.C. nun sevgisine mazhar olmak gerek ki...Ne Yaparsanız yapın O ''C.C.'' sizi çok sevsin...
Severse...Günahtan da korur...
Sizi sizden güzel sevk ve idare eder...Her işinizi gözetir..Sizi korur ve sevdirir...
Kudret eli hep sizinle olur...
Endişe biter... Tam teslimiyet oluşur...O da razı olma sebebi olur...

Konu Peygamber A.S. lar olunca bazı notlar yazmak istedim...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C. Sevdi mi tam sever... o yüzden Allah C.C. nun sevgisine mazhar olmak gerek ki...Ne Yaparsanız yapın O ''C.C.'' sizi çok sevsin...
Severse...Günahtan da korur...
Sizi sizden güzel sevk ve idare eder...Her işinizi gözetir..Sizi korur ve sevdirir...
Kudret eli hep sizinle olur...
Endişe biter... Tam teslimiyet oluşur...O da razı olma sebebi olur...

Konu Peygamber A.S. lar olunca bazı notlar yazmak istedim...

Selamun âleykum

Allah c.c ve .Resulullâh s.a.v aşığı muhterem üstadım kıymetli bilgilerinizle benim eksiklerimi kapattığınız için ayrıca size teşekkür ederim.

Selâm ve selâmetle kalınız.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selamun âleykum

Allah c.c ve .Resulullâh s.a.v aşığı muhterem üstadım kıymetli bilgilerinizle benim eksiklerimi kapattığınız için ayrıca size teşekkür ederim.

Selâm ve selâmetle kalınız.Saygılarımla.

Selamun Aleykum Efendim...;

Öncelikle O Güzeller güzeli seçilmiş olan Peygamber A.S. Efendilerimize Salat ve Selamlarımızı arz ederiz...
Onlar öyle sevgili İNSAN 'lar ki...;
Allah C.C. onları oldukları gibi sevgi çemberi ile çevirmiştir...
Öyle bir sevgi çemberi ki...
Günahtan arınmış olmalarına rağmen ...
Hatta ezelde seçilmiş olmalarına rağmen ..
Allah C.C. onları sizi seviyorum ...
Ne Yaparsanız yapın ,ne isterseniz isteyin müjdesi ile sarmıştır...

Bu sevgi kanalı halen devam etmektedir...
Gerçek sevgiye mazhar olan kanal ...gerçek Müceddit ki ;yeryüzünde bir 'i ifade eden Müceddid ...bu sevgi kanalı içinde Allah C.C. ile sevgi mutluluğunu yaşamaktadır...
Söz konusu Müceddidi bulmak Hızır A.S. 'ı bulmak deyimi ile özdeşdir...
Yani Gerçek Müceddidi bulan tabi ki Hızır A.S. 'a da ulaşmış demektir...
Ancak şu kadar söyleyebiliriz ki ...
Gerçek VELİ adı verilen dünyasını değiştirmiş ...: Peygamber A.S. lar,Şehitler ,Seyid veya Şerif adı verilenler le veya HIZIR A.S. la irtibatı olan ...Daha açıkcası...
Allah C.C. ile sevgi irtibatı kurmuş olan şahıslardan ;YAKIN ilmi sinyalleri alınabilir...

Hayatta olanlardanda istifade edilir...ancak ;onları bulmak hemen hemen imkansız gibidir...
Çünkü kendilerini gizlerler...
Bulunmaları Perdeli oldukları için bulmak ancak Allah C.C. ,izni ile mümkün olur...
Basın yayın vs de veya sohbetlerde bulunmazlar... onlar duaları Allah C.C. tarafından kabul edilen şahıslardır...

Bilende ancak ;bir sınıra kadar konuyu açar...
Allah C.C. nun izni ne kadarsa o kadar oradan sonra hiç kimse bir şey öğretemez veya anlatamaz... anlatsa bile yeterli olamaz ....çünkü...
Allah C.C. ile Kul arasında sırrı oluşur...
Selamlarımla...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Dikkat ettiniz mi acaba...;

Allah C.C. 'na aşık olun...
Aşkınızı arz edin...
Sevgisine talip olun...
Sevdiklerini sevin...
Seçtiklerine uyun...
Emirlerine itaat edin..
Okuyun..Araştırın..
inceleyin...
Dinleyin..
Çaba sarf edin...
İstifade edin...
Sorun...
farz ve sünnete sarılın...
İlim talep edin...
Fırsat kollayın...
Zekat verin...
Namaz kılın...Sadaka verin...
Allah C.C. nun ismi ile isimlenin...
Edep ve Adaplı olun..
Yani gayret edin ...
Siz yanlızsınız...
Kendinizi keşfedin..
Allah C.C. na kavuşun...
Yardım isteyin kimden ...
Tabi ki Allah C.C. dan ...
Haydi iyi yolculuklar...

Abdulkadir Geylani Hz. R.A. 'in buyurduğu gibi...
Şu huduttan öteyi bizde bilmeyiz.... O hudut Allah C.C. na ulaşma hudududur... O hududu Allah C.C. nun murad ettikleri bilir...ve aşar...

Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. 'nun Mürşid olmasını dilemek,veya söylemek ...işte o hududun ifadesine ait bir konudur...Bilen buyurdu ifademiz o hududun ötelerinin de ...ötesi bilgisidir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun kudret eli diye arz edilen EL ...Bilenin eli yani Allah C.C. nun tecelli lütuf unun kudret ELİ 'dir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Onda NUR tecelli etti ki o NUR...Allah C.C. nun tecelli NUR 'udur...Nasibi alan veya nasiplenmesi dilenen Nur 'a vakıf olur...Aksi halde heyhat boşa giden bir çabadır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sakın Allah C.C. 'nun NUR 'undan veya lütfundan geri kalmayın olur mu?...Anlayana duyurulur...Bizden iletmesi...
Allah C.C. na inanın ve güvenin sırrı tecellisi bu olsa gerek...Bir vesile iletelim dileyene ,arzu edene diye düşündük...

İstedik ki az konuşup altın sunulsun...
Çünkü bize de yeter diyenler var...Koruma düşüncesi ile ...Bilenden tavsiye kulağa küpe ...Birazda biz duralım istedik...

Buradayız ama gerektiği yerde...Selam ve sevgiler...O yüzden kendi frekans ımızda değil sevdiğimiz kanalda yız...Ne yapalım Aşk bu olsa gerek coşunca köpürüyor biraz taşıyor kıyılara vuruyor...İstedik ki en güzel kıyıda olsun taşkınlık....
Affınıza sığınırız....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt