Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

PEYGAMBERİMİZİN GÜNLÜK VE AİLE HAYATI (1 Kullanıcı)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
PEYGAMBERİMİZİN GÜNLÜK VE AİLE HAYATI

Günlük Hayatı:

Resûl-i Ekrem (sav) Efendimiz sabah namazını kıldıktan sonra seccadenin üstüne uzanır, güneş doğuncaya kadar istirahat eder, sonra uzaktan yakından kendisini görmeye gelenleri kabul etmeye başlardı. Gelenler halka şeklinde etrafında toplanırlardı, O, çevresindekilere vaaz eder, öğütler verir, sorularını cevaplandırır, hattâ gördükleri rüyâları tabir ederdi. Bazen arkadaşlarına kendi rüyâlarını anlatırdı. Hem okul, hem meclis, hem de sohbet yeri olan mescitteki bu oturumlarda herşey konuşulurdu. Bir yandan cahiliyye devri konuşulur, bu devre ait şiirler okunur, öte yandan yeni İslâm devlet ve toplumunun sosyal, ekonomik, siyâsî meseleleri müzâkere edilir, ganîmet ve zekât dağıtılır, gelir ve gider durumu görüşülürdü.
Genellikle bu faaliyet kuşluk zamanına kadar sürerdi. Kuşluk vakti gelince (güneşin doğmasından bir iki saat sonra) Peygamberimiz (sav) dört, yahut sekiz rek'at kuşluk (duhâ) namazı kılar, sonra evine gelir, ev işleriyle meşgul olur, elbise ve ayakkabıları tamir eder, hayvanlarını sağardı.
İkindi namazından sonra eşlerini teker teker ziyaret eder, hal ve hatırlarını sorar, geceyi ise -genellikle- sırayla birinin yanında geçirirdi. Peygamberimiz'in (sav) evi, herbirini bir eşine tahsis ettiği, kerpiçten yapılmış, üstü hurma dallarıyle örtülmüş basit odacıklardan ibaretti. Geceyi geçireceği eve diğer eşleri de gelir, Peygamberimiz (sav) yatsı namazından dönünceye kadar aralarında görüşüp konuşurlardı. O (sav), namazdan dönünce herbiri kendi odasına çekilirdi; Resûlullah (sav) Efendimiz, yatsı namazından sonra oturup konuşmayı, vakit geçirmeyi sevmezdi. Yatmadan önce "İsrâ, Zümer, Hadîd, Haşr, Teğâbun, Cum'a" sûrelerinden birini okur, sonra dûasını yapar ve sağ tarafı üzerine yatar, sağ elini, sağ yanağının altına koyardı. Yatağı ya deri, ya hasır, yahut da basit bir yataktı.
Allah'ın ve ümmetin Sevgilisi Peygamberimiz Efendimiz (sav) gecenin yarısı, yahut üçte ikisi geçince uyanır, yastığına yakın bir yerde bulundurduğu misvakı (belli bir ağaçtan yapılmış bir nevi fırça) ile dişlerini ovar, sonra kalkar, abdest alarak -bütün ömrünce devam ettiği- gece namazını kılardı. Bu namaz on bir rek'attı, uzun zaman ayakta durduğu için ayaklarının şiştiği olurdu. Önceleri sekiz rek'atta bir oturduğu, sonra on bire tamamladığı halde, yaşlanınca iki rek'atta bir oturarak kılardı. Gece ibâdetini edâ edince bir süre daha yatağında uyur, sonra Bilâl sabah ezanını okurken uyanır, abdest alır, sabah namazının sünnetini odasında kılar ve cemâatle farzı edâ etmek üzere mescide giderdi.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
RE: PEYGAMBERİMİZİN GÜNLÜK VE AİLE HAYATI

Allah razı olsun paylaşım için

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.RABBİM OKUYUPTA UYGULAMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

elinize sağlık allah razı olsunB)

aysun-b

Kayıtlı Kullanıcı

cok güzeldi eline saglikB)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

S A KARDE$IM BEN PEYGAMBERIMIZIN NORMAL HAYATIYLA ILGILI BISEYLER DUYUNCA OKUYUNCA COK DUYGULANIYORUM.NEDENINI BILMIYORUM MAZLUM BIR INSAN OLU$U SANIRIM BENI ETKILIYOR.YETIM VE ÖKSÜZ OLMASI YÜREGIMI YAKIYOR.
Allah razi olsunB)B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

EVET YA OKUYUNCA İNSAN ETKİLENİYOR.RABBİM OKUYUPTA UYGULAMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

BEN HEP SÜNNETINI GETIRDIKLERINI ÖGRENMEYE CALI$TIM HEP.AMA O NUN
BIR BABA BIR E$ BIR YEGEN BIR DEDE BIR KAYINPEDER OLDUGUNU SONRALARI KAVRADIM DEDIGIM GIBI HELE ÖKSÜZLÜGÜ YETIMLIGI YOKMU:(

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamberimiz örnek bir aile reisi idi. O, hanımlarına karşı çok nazik bir eş, çocuklarına karşı da şefkatli bir baba idi. Peygamberimiz ev işlerinde hanımlarına yardım eder, evin ihtiyaçlarını çarşı ve pazardan alarak eve kendisi getirirdi. O, ne kadın ne de hizmetçi hiç imseyi dövmemiş ve incitmemiştir.

Peygamberimizin evi, dünyadaki aile yuvalarının en mutlusu idi. Bu yuvada kavga-gürültü yoktu. Huzur vardı. Peygamberimiz evde daima güler yüzle hareket eder, hanımlara karşı kırıcı söz söylemez, kaba davranışta bulunmazdı. O, müslümanların da aynı davranışta bulunmasını istemiş ve şöyle buyurmuştur:

«Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı iyi davranandır.»

Peygamber Efendimiz, erkeğin, eşinin davranışlarını hoşgörü ile karşılamasını da istemiş ve şu tavsiyede bulunmuştur:

«Bir kimse eşine nefret etmesin; çünkü hoşuna gitmeyen huyları varsa, buna karşılık hoşlanacağı huyları da vardır.» (84)

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun çok güzel blgilerdi

rabbim istediği gibi kul vede peygambermze (s.a.v)layık ümmet olmayı nasip etsin
amin

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN İNŞALLAH

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim.rabbim resülümüze layık bir ümmet olamayı nasip eder inŞAllah.selam ve dua ile

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

A.S. SelamünAleyküm
Paylaştığınız bilgiler için Allah razı olsun Kardeşlerim.
Selametle kalın A.E.O...B)

heval737

Kayıtlı Kullanıcı

cok guzel paylaştıgınız icin saolun

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. allah razı olsun çok sağolun a.e.o.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN

kum_saati

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN GÜZELDİ.İNSAN ÖYLE BİR HAYATI NASIL İSTİYOR..ANLATAMAM..ALLAH HEPİMİZE ONUN YOLUNDAN GİTMEYİ NASİP ETSİN

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN

RABBİM BİR İNSAN KOY KALBİME O İNSAN SENİN DE SEVDİĞİN OLSUN SÖZÜDE ÇOK GÜZEL BEN AMİN DİYORUM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt