Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberimiz( s.a.v.) yabancilarin dilinden.. (1 Kullanıcı)

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı
Guzel kardeslerim gecen bir kitap okudum orda su yazilari gorunce cok sevindim ve sizinlede paylasmak istedim.ama eger yalnis cevirmissem ne olur kusuruma bakmayin,ruscadan cevirdim sizler icin e tabi bazi hatalarimda ola bilir...

Amerika bilim adamı ve yazar Maykl Hart, bir gün tarihte 100 en görkemli insanlara ait bir kitab yazmayı düşünüyor, ve onları tutdukları göreve, onların mükemmelliklerine dair sıralamayı planlıyor.Bu işin tarfsız ve doğru olması için Hart ve arkadaşları bilgisayardan kullandılar.Bilgisayara şimdiye kadar dünya tarihinde yer almış mükemmel insanlar,onların hayatı, işleri, hedefleri, yaptıkları, kısacası o insanlara dair var olan tüm bilgileri eklemişler.Bu işe bir kaç ay sarf olunmuş.
Bilgisayar tüm aktarmalar sonunda 100 en mükemmel kişiyi ekrana çıkarmış.Şimdi bilgisayar şu 100 kişinin birinci olanını söylemeli.Hart heyecanla butonu tıklıyor ve ekranda yazı çıkıyor: “Muhammed (s.a.v.)” Hart ve arkadaşları şoka girdiler. “Hayır olamaz,yanlışlık oldu bir hata olmuş galiba” dediler ve tüm bilgileri yeniden incelemeyi tavsiye ettiler.Tekrar bastılar butona ve yinede aynısı cıktı. Bu ameliyyatı bir kaç defa tekrarladılar. Hepsindede “Muhammed (s.a.v.)” yazısını bilgisayar ekrana çıkardı.
Ve sonunda bilim adamları şu gerçeği kabullenmek zorunda kaldılar. Maykl Hart “Tarihte 100 kişi” adlı kitabını yazdı ve birinci yerde Peygamber Efendimiz (s.a.v.) yer aldı.Bu kitab ABD de çıktı.Enteresan olan şu ki, o adamların içinde Hz.İsa ( a.s.) da yer almıştır.
Şu kitabın içindeki bazı yazılar:
“...O ( Muhammed (s.a.v.)) tarih boyu ister dini, isterse dünyavi işlerde en çok uğur kazanmış tek insandı”
“...Ve Onun vefatından 14 asr geçmesine rağmen, nufuzu şu günlerde de çok ama çok yüksek.”
B)B)B)B)B)
Cok guzel dimi kardeslerim? ne mutlu bize ki,o guzel Insanin yolundayiz..Allah bizleri bu yoldan ayirmasin insallah....

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Peygamberimiz( s.a.v.) yabancilarin dilinden..

Tanınmış insanların Muhammed (s.a.v.) le ilgili düşünceleri.

“ O 570 yılında Arabistanda doğdu, hak dini olan İslamı 40 yaşında yaymaya başladı, ve bu dunyadan 63 yaşında göçetti. Şu 23 yıllık kısa süre içerisinde O tüm Arabistanı putperestlikden temizleyib Tek olan Allaha yöneltdi, kavimler arasındakı savaşa son verip birliye götürdü, ahlaksızlıktan insanları saflığa çıkardı. Ve bunlar hepsi sadece 23 sene içinde oldu.
Tarih çok insanlar tanımış, pek çok insan her hangi bir sahede kendini tanıtmış ister dini olsun, inser harbi veya başka tarafdan. Fakat bu insanların hayatının diger tarafları karanlık olarak kalmıştır.Muhammed (s.a.v.) tarihte çok büyük yer tutmuş, onun hayatının her gününü, her sözünü bile ashabları yazmış ve günümüze kadar ulaşmıştırmışlar ve bunların doğruluğuna tek taraftarları değil, hatta islamdan uzak olan insanlar bile kabulleniyorlar.
Muhammed (s.a.v.) dini öğretmen, büyük hükmüdar, sadakatlı bir dost, mükemmel arkadaş, vefalı koca, seven babaydı. İstenilen konuda kimse bu insana yaklaşamaz.
Tomas Karlayl “Kahramanlar” kitabında hayran kalmış ki, “...bir insan nasılda bir-birleriyle savaşta olan insanları birleştirib mükemmel ve güclü topluma çevire bilir ki? Hemde sadece 20 seneye?”
Divan Çand Şarma
“Doğunun Peygamberleri" kitabindan bir kissa.

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

İslamın temeli çok basit-itaat olunacak İlah tek olan Allahtır ve Muhammede (s.a.v.) şu gerçek indirilmiş. Ve Kuranda siz devrimizin ilimlerine haykırı olan hiç birsey bulamazsınız. Ve bu din ona itaat edilmesini hak etmiştir...”
III. Gustav, İsviç Kralı
“Hicazda İslam”

“ O Muhammed (s.a.v.) ne Sezar nede Papaydı. Onun arkasında ordusu yoktu. Koruyuculardan hiç bahs etmiyorum. Ne maaş alırdı, nede zengindi.Hiç bir zamanda saraylarda yaşamamıştı. Eğer kimse sadece dini hutbeleriyle , konuşmalarıyla peşinden bu kadar insanı götüre bilmişse, bu muhakkak Muhammed (s.a.v.) dir. O hiç bir zaman kendini övmemişti. Peygamber olmak hakkı, şübhesiz, sadece ona aittir.
Bu konuda çok konuşa bilirim, ama şunu söyleyeceğim: Onunla ilgili her hangi bir yazıyı okuyunca karşısında hayran kalıyor ve uzun zaman bu insanın esiri oluyorum...”
Annie Besant.
The life and Teachings of Muhammad,
Madras, 1932, p.4

Değerli kardeşlerim bu sadece bir kaç kişinin soyledikleridir.Sevgili Peygamberimizi (s.a.v.) anlatmağa kelimeler yetmez zaten. Ne mutlu müslümanım deyip hayatını bu yola bağlayan kimselere!

P.S. Sevgili kardeşlerim! Eğer türkçem doğru olmamışsa ne olur kusuruma bakmayın,ben bir azeri olarak katıldım bu yarışmaya vede yazdıklarımı ruscadan tercuman etmişimdir, o yüzdende her hangi bir hatam varsa, affınıza sığınırım.

Assalamu Aleykum Ve Rahmatullahi Ve Barakatuh...

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah (c.c.) razı olsun.. B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Çalap Teala razı olsun kardeşim rusça bilmiyorum ama yanlışın olmamışıtr inş olduysada önemli deyil hakkımı helal ediyorum ben, hatasız kul olmaz bizler aciz varlıklarız bunu unutmayalım
Allahaısmarladık B)

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

cok tesekkur ediyorum can kardesim,okuduysan ne mutlu bana.benim icin onemli olan su ki,ben okudum her kesede soyleyeyim ki,bizim guzel peygamberimizden ( s.a.v.) neler dusunuyor yabancilar.bu kadar iste...selam ve dua ile..

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUNB)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
allah c.c. razı olsun.;)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN PAYLAŞIMINIZDAN DOLAYI...
muhabbet ve dua ile....

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

aslinda ben sizlere sonsuz tesekkur ediyorum,sizlerden ,bu siteden o kadar ogrendiklerim oldu ki!!! cok sagolasiniz..en azindan beni yalnizliktan kurtardiginiz icin...selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt