-Yalancı_Dünya-
Kayıtlı Kullanıcı
* Dilini koru!!
* İnsanın hatalarının çoğu dilinden kaynaklanır.
* Dilini tut,evinde otur ve günahlarına ağla!
* Muhakkak ki kıyamet günü en büyük günahkarlar,batıl konularda en çok konuşanlardır.
* İbadetin başı susmaktır.Yani Allah' a giden yoldaki ilk makam,kişinin dilni,Allah' ın zikrinden başka birşeyle meşgul etmememisidir.
* Size;vücuda en kolay ve en hafif gelen ibadeti haber vereyimmi?Susmak ve güzel ahlaktır.
* Sana şöyle vasiyet ediyorum: Hiçbir masuma,suçsuza la' net etme!
* Bela söze bağlıdır.
* Dilini düzelten kişiye Allah rahmet eylesin.
* Kulağa hoş gelmeyen sözleri söylemekten sakın!
* Susmak âlimin süsü,cahilin örtüsüdür.
* Hayırlı konuşun kazanırsınız,kötü konuşmayın selametle kalırsınız.
* Her işittiğini anlatmak,kişiye günah olarak yeter.
* Yalanların en büyüğü,kişinin görmediği rüyayı gördüm demesidir.
* Susmaya devam et,ancakonunla şeytanı yenebilirsin.
* Üç kişi vardır ki Alla kıyamet günü onlarla konuşmaz,onları temize çıkarmaz,onların yüzüne bakmaz ve onlara acıklı bir azap vardır:Zira eden ihtiyar,yalan söyleyen idareci ve kibirli fakir.
* Kişinin,kendisini ilgilendirmeyen şeylerle ilgilenmemesi,müslümanlığın güzelliğindendir.
* Selametle kalmayı seven,susmaya devam etsin.
* Çok konuşan çok sürçer,çok sürçen de çok günaha girer.Günahı çok olanda cehenneme girmesi daha uygundur.
* Susmakta birçok hikmet bulunmakta beraber onu yapan azdır.Mâlâyani yani kendisini ilgilendirmeyen konularda çok konuşan kimsenin hataları çok olur.
* İnsanın hatalarının çoğu dilinden kaynaklanır.
* Dilini tut,evinde otur ve günahlarına ağla!
* Muhakkak ki kıyamet günü en büyük günahkarlar,batıl konularda en çok konuşanlardır.
* İbadetin başı susmaktır.Yani Allah' a giden yoldaki ilk makam,kişinin dilni,Allah' ın zikrinden başka birşeyle meşgul etmememisidir.
* Size;vücuda en kolay ve en hafif gelen ibadeti haber vereyimmi?Susmak ve güzel ahlaktır.
* Sana şöyle vasiyet ediyorum: Hiçbir masuma,suçsuza la' net etme!
* Bela söze bağlıdır.
* Dilini düzelten kişiye Allah rahmet eylesin.
* Kulağa hoş gelmeyen sözleri söylemekten sakın!
* Susmak âlimin süsü,cahilin örtüsüdür.
* Hayırlı konuşun kazanırsınız,kötü konuşmayın selametle kalırsınız.
* Her işittiğini anlatmak,kişiye günah olarak yeter.
* Yalanların en büyüğü,kişinin görmediği rüyayı gördüm demesidir.
* Susmaya devam et,ancakonunla şeytanı yenebilirsin.
* Üç kişi vardır ki Alla kıyamet günü onlarla konuşmaz,onları temize çıkarmaz,onların yüzüne bakmaz ve onlara acıklı bir azap vardır:Zira eden ihtiyar,yalan söyleyen idareci ve kibirli fakir.
* Kişinin,kendisini ilgilendirmeyen şeylerle ilgilenmemesi,müslümanlığın güzelliğindendir.
* Selametle kalmayı seven,susmaya devam etsin.
* Çok konuşan çok sürçer,çok sürçen de çok günaha girer.Günahı çok olanda cehenneme girmesi daha uygundur.
* Susmakta birçok hikmet bulunmakta beraber onu yapan azdır.Mâlâyani yani kendisini ilgilendirmeyen konularda çok konuşan kimsenin hataları çok olur.