Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamber efendimizin şakaları (3 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ben zayıf, ince belli genç bir hanımdım. Bir seferde Peygamberimizle birlikte bir yolculuğa çıktım. Peygamberimiz bir yerde Sahabîlere:

"Siz ilerleyin" dedi. Onlar gidince ikimiz arkada yalnız başına kaldık. Bana:

"Gel seninle yarışalım" dedi ve koşmaya başladık. Ben kendisini geçtim.

"Aradan birkaç yıl geçmişti. Yine onunla birlikte bir yolculukta iken bir yerde Sahabîlere:

"Siz ilerleyin" dedi ve ikimiz yalnız kaldık.

"Gel yarışalım" dedi. O zamanlar ben kilo almıştım. Önceki yarışmayı da unutmuştum. Koşmaya başladık. Fakat bu sefer de o beni geçti. Gülümseyerek:

"Bu defaki benim seni geçişim, o gün beni geçişine bedel olsun' buyurdu."

Birgün peygamber efendimizle Hz.Ali hurma yiyorlarmış peygamber efendimiz hz alinin önündeki hurma çekirdeklerini görünce bütün hurmaları yemişin Ya ali demiş
Hz Alide Sizde çekirdekleriyle birlikte yemiş olmalısın demiş.Gülüşmüşler.

Bu şakalar benim hoşuma gitti Umarım sizinde gider

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Peygamber efendimizin şakaları

KARDEŞ SAKIN KAYNAK VERMEDEN BİRDAHA YAYIMLAYINIZ KAYNAKSIZ HİÇ BİRŞEYE BAKMAYINIZ

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Peygamber efendimizin şakaları

Kaynağını söyleyim ozaman hz aliyle olan dialoğunu TRTdeki sahur sohbetinde
ötekisinide hilal tv var bi kısmını ordan duydum tümünüde nette bulunca yazayım dedim
Aişe validemizle olan yarışında aileye verilen önem vurgulanmaktadır.Sonuçta oda insandı.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Selam can ablacim..Emeginize, yüreginize saglik olsun insallah..Ne güzel bilgilerdi, Güllerin ve Gönüllerin Sultani (s.a.v) hakkinda..Adabin ve güzel ahlakin en üstün tek timsali olan Nebimiz, sakalasma adabinda da yine pesinden gitmemiz gereken yegane örnek..Herseyi öylesine güzel ve yerli yerinde ki..Sübhanallah, berekAllah..Bu mübarek günde de dualarimiz, O'na layik ümmet olabilmek ve sünnetine sadik kalmak icin..Rahman c.c sizden de ebeden ve daimen razi olsun insallah güzel kalpli ablacim..Sevabinizi, ecrinizi hep en güzeliyle size lütfeylesin insallahü Teala..Dualarimdasiniz..Cumaniz mübarek, dualariniz makbul olsun insallah..En Emin'e emanetimsiniz..Selam ve muhabbetle.B)B)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Teşekkürler Nevin Kardeşim...

Teşekkürler Nevin Kardeşim...

Peygamber Efendimiz, Allah'ın elçisi olması dolayısıyla ciddi, vakarlı, ağırbaşlı, heybetli bir insandı. Bu hali zaten normaldi. Çünkü taşıdığı görev, üstlendiği vazife bunun gereğiydi. Ancak her haliyle o da bir insandı. Hem de çok cana yakın...

Herkese samimi ve içten davranırdı. Zaman olur, şakalaşır, tatlı ve güzel bir hava oluştururdu. Çünkü başka türlü olsaydı, insanlar Peygamberimize yanaşamazlar, ona soru bile soramazlardı.

Zaten insan her zaman ciddi ve ağır meseleleri konuşamaz, bazen ortamın yumuşatılması, insanların rahatlatılması gerekir.

Herkes gibi Peygamberimiz de şaka yapar, lâtifeli konuşur, ama hiçbir zaman yalan söylemezdi. Çünkü şaka yollu da olsa, yalan yalandır.

Ebû Hüreyre'nin rivayetine göre Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:

"Kul şaka ile de olsa yalanı, doğru bile olsa lüzumsuz tartışmayı bırakmadıkça tam inanmış bir mü'min olamaz."

Peygamber Efendimiz bir yandan yeri geldikçe şaka yaparken, diğer yandan da Sahabîlerin yersiz şaka yapmamaları konusunda uyarıda bulunurlardı.

"Arkadaşlarınla ağız kavgası yapma, bir söz verip de tutmamazlık etme."

Etrafındakiler sordular:

"Yâ Resulallah, siz de şaka yapıyorsunuz."

Çelişkili gibi görünen bu durumu Peygamberimiz şöyle cevapladı:

"Evet, ben de şaka yaparım, fakat şaka yaparken bile sadece hakikati söylerim."

Bunun yanında, Peygamberimiz insanlarla alay etmez, hafife almaz, dalga geçmez, küçük düşürmez, mahcup etmez, zor durumda bırakmaz, "işletme" gibi olumsuz tavırları hoş karşılamazdı.

Peygamberimizin yaptığı şakalar yerli yerinde ve mesaj doluydu. Lüzumsuz ve yersiz değildi. Daha çok gönül alıcı ve sevindirici şakalar yapardı. Çocuklarla, hanımlarıyla, yaşlı ve kimsesiz kişilerle şakalaşması bu türdendi.

Peygamberimizin dadısı ve Zeyd bin Hârise'nin hanımı Ümmü Eymen, bir gün Peygamber Efendimize gelir ve onu evine davet eder:

"Yâ Resulallah, beyim sizi davet ediyor."

"O da kim, hani şu gözlerinde beyazlık olan adam mı?"

"Beyimin gözlerinde beyazlık yok yâ Resulallah!"

"Evet, gözlerinde beyazlık var."

"Vallahi yok yâ Resulallah."

"Hiçbir insan yoktur ki, gözlerinde beyazlık bulunmasın."

Peygamberimizin buna benzer bir latifesini Hasan-ı Basrî Hazretleri rivayet ediyor:

Bir gün yaşlı bir kadın Peygamberimize gelerek:

"Yâ Resulallah! Cennete girmem için bana dua eder misiniz?" dedi.

Peygamber Efendimiz:

"Yaşlı kadınlar Cennete giremez" diye ona takıldı.

Bunun üzerine kadın ağlayarak oradan ayrıldı.

Peygamber Efendimiz, Sahabîlere:

"Gidin ona söyleyin, 'Sen Cennete yaşlı olarak giremezsin.' Cenab-ı Hak, 'Biz onları yepyeni bir yaratılışla yarattık da, eşlerine sevgi ile düşkün hep aynı yaşta genç kızlar yaptık' buyurmuyor mu?" (Vakıa Sûresi, 36.)

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
s.a Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım

senokli

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.senawitch.tr.gg
Bir gün Efendimiz bütün sahabileri yemeğe çağırmış.Erik yiyorlarmış.Efendimiz de şaka olsun diye,erik çekirdeklerini Hz.Ali'nin önüne koyuyormuş.Sonra erikler bitince Efendimiz bakmış Hz.Ali'nin önüne ve şöyle demiş:
"Ya Ali!Ne çok erik yemişsin!"
Hz.Ali:
"Onlar sizin çekirdeğinizdir Ya Rasulullah!"demiş.
.:.VE HERKES TEBESSÜM ETMEYE BAŞLAMIŞ.:.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Selam can ablacim..Emeginize, yüreginize saglik olsun insallah..Ne güzel bilgilerdi, Güllerin ve Gönüllerin Sultani (s.a.v) hakkinda..Adabin ve güzel ahlakin en üstün tek timsali olan Nebimiz, sakalasma adabinda da yine pesinden gitmemiz gereken yegane örnek..Herseyi öylesine güzel ve yerli yerinde ki..Sübhanallah, berekAllah..Bu mübarek günde de dualarimiz, O'na layik ümmet olabilmek ve sünnetine sadik kalmak icin..Rahman c.c sizden de ebeden ve daimen razi olsun insallah güzel kalpli ablacim..Sevabinizi, ecrinizi hep en güzeliyle size lütfeylesin insallahü Teala..Dualarimdasiniz..Cumaniz mübarek, dualariniz makbul olsun insallah..En Emin'e emanetimsiniz..Selam ve muhabbetle.B)B)
ve aleykum selam canım benim.Yorumun için çok teşekkkür ederim.Rahman razı olsun sizdendeB)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz, Allah'ın elçisi olması dolayısıyla ciddi, vakarlı, ağırbaşlı, heybetli bir insandı. Bu hali zaten normaldi. Çünkü taşıdığı görev, üstlendiği vazife bunun gereğiydi. Ancak her haliyle o da bir insandı. Hem de çok cana yakın...

Herkese samimi ve içten davranırdı. Zaman olur, şakalaşır, tatlı ve güzel bir hava oluştururdu. Çünkü başka türlü olsaydı, insanlar Peygamberimize yanaşamazlar, ona soru bile soramazlardı.

Zaten insan her zaman ciddi ve ağır meseleleri konuşamaz, bazen ortamın yumuşatılması, insanların rahatlatılması gerekir.

Herkes gibi Peygamberimiz de şaka yapar, lâtifeli konuşur, ama hiçbir zaman yalan söylemezdi. Çünkü şaka yollu da olsa, yalan yalandır.

Ebû Hüreyre'nin rivayetine göre Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:

"Kul şaka ile de olsa yalanı, doğru bile olsa lüzumsuz tartışmayı bırakmadıkça tam inanmış bir mü'min olamaz."

Peygamber Efendimiz bir yandan yeri geldikçe şaka yaparken, diğer yandan da Sahabîlerin yersiz şaka yapmamaları konusunda uyarıda bulunurlardı.

"Arkadaşlarınla ağız kavgası yapma, bir söz verip de tutmamazlık etme."

Etrafındakiler sordular:

"Yâ Resulallah, siz de şaka yapıyorsunuz."

Çelişkili gibi görünen bu durumu Peygamberimiz şöyle cevapladı:

"Evet, ben de şaka yaparım, fakat şaka yaparken bile sadece hakikati söylerim."

Bunun yanında, Peygamberimiz insanlarla alay etmez, hafife almaz, dalga geçmez, küçük düşürmez, mahcup etmez, zor durumda bırakmaz, "işletme" gibi olumsuz tavırları hoş karşılamazdı.

Peygamberimizin yaptığı şakalar yerli yerinde ve mesaj doluydu. Lüzumsuz ve yersiz değildi. Daha çok gönül alıcı ve sevindirici şakalar yapardı. Çocuklarla, hanımlarıyla, yaşlı ve kimsesiz kişilerle şakalaşması bu türdendi.

Peygamberimizin dadısı ve Zeyd bin Hârise'nin hanımı Ümmü Eymen, bir gün Peygamber Efendimize gelir ve onu evine davet eder:

"Yâ Resulallah, beyim sizi davet ediyor."

"O da kim, hani şu gözlerinde beyazlık olan adam mı?"

"Beyimin gözlerinde beyazlık yok yâ Resulallah!"

"Evet, gözlerinde beyazlık var."

"Vallahi yok yâ Resulallah."

"Hiçbir insan yoktur ki, gözlerinde beyazlık bulunmasın."

Peygamberimizin buna benzer bir latifesini Hasan-ı Basrî Hazretleri rivayet ediyor:

Peygamber Efendimiz:

"Gidin ona söyleyin, 'Sen Cennete yaşlı olarak giremezsin.' Cenab-ı Hak, 'Biz onları yepyeni bir yaratılışla yarattık da, eşlerine sevgi ile düşkün hep aynı yaşta genç kızlar yaptık' buyurmuyor mu?" (Vakıa Sûresi, 36.)
çok teşekkürler mavcı abiB)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

çok teşekkürler mavcı abiB)
Katkımız olsun inşallah...
Aşağıdaki hadis o kadar hoşuma gidiyor ki;
Onun için bir daha ekledim...
Allaha emanet ol kardeşim...
:a20:

Peygamber Efendimiz:

"Gidin ona söyleyin, 'Sen Cennete yaşlı olarak giremezsin.' Cenab-ı Hak, 'Biz onları yepyeni bir yaratılışla yarattık da, eşlerine sevgi ile düşkün hep aynı yaşta genç kızlar yaptık' buyurmuyor mu?" (Vakıa Sûresi, 36.)​

btl57

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşımlarınız çok güzel gerçekten.
Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için Mevlam sizlerden razı olsun İnşallah!. (Amin!.)

Allah' a emanet olun.

YEGAN

Kayıtlı Kullanıcı
peygambere hasret bu gurbet eli dünyada peygamber kokan bu güzel paylaşımnıza teşekkürler muhabbetle allah razı olsun rabbim onun yolunda giden onu örnek alanlardan eylesin

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
peygambere hasret bu gurbet eli dünyada peygamber kokan bu güzel paylaşımnıza teşekkürler muhabbetle allah razı olsun rabbim onun yolunda giden onu örnek alanlardan eylesin

Selamun aleykum çok teşekkür ederim kardeşim.Rabbim sizdende razı olsun.Amin inş.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun hepinizden ben ilk defa okudum bunları çok güzeldi...

demir227

Kayıtlı Kullanıcı
çok samimi. çok güzel:)

çok samimi. çok güzel:)

bu sıcak paylaşımınz için sizlerden Allah razı olsun. okuyup da tebessüm etmemek mümkün değil. :) Hepiniz Allah(c.c.)'a emanet olun inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt