ondansonra19
Kayıtlı Kullanıcı
PEYGAMBER EFENDİMİZİN BİR DİĞER İSMİ DE TAHİR İDİ
Allahım bu ismin sahibi zata salât ve selam eyle
Manası şudur: Cümle ayıptan ve günah kirlerinden yana temiz ve pak…
Resulullah sav Efendimiz, zahiri ve Batıni, hissi ve manevi cümle günahtan; maddi ve manevi kirlerden uzak ve pak olduğu için ismi şerifine:
_TAHİR.
Denildi. Resulullah sav Efendimizin vücutları pak olduğu gibi, dışarı çıkan artıkları dahi paktır.
Şöyleki; Uhud gazasında Resulullah sav Efendimizin başı yaralandı. Ashab-ı kiramdan Malik b. Sinan, Resulullah sav Efendimizin kanını emip yuttu. Resulullah sav Efendimiz, kanını içmesine ona yasak etmedi; engel de olmadı. Bununla beraber ağzını yıkamasını dahi emretmedi. Şöyle buyurdu:
_’Bu sana afiyettir. Cehennem ateşi sana dokunmaz.’
Bir başka olay da şöyledir:
Ümmü Eymen ra şöyle anlattı:
_Resulullah sav Efendimiz, gece evin bir yerinde duran kaba bevletmişti. Gece uyandığım zaman, kendimi gayet susamış hissettim. Su aradım, o kabı buldum. İçinde olanı da, içtim. Onun bevll olduğıunu bilmedim. Sabah olduğu zaman, Resulullah sav Efendimiz;
_Ya Ümme Eymen, o kaptaki bevli dök.
Diyerek bana hitap etti.
_Onu içtim.
Deyince, Resulullah asv Efendimiz saadetle tebessüm edip şöyle buyurdu:
_’Artık senin karnına ağrı ve sancı girmez.’
Allahım bu ismin sahibi zata salât ve selam eyle
Manası şudur: Cümle ayıptan ve günah kirlerinden yana temiz ve pak…
Resulullah sav Efendimiz, zahiri ve Batıni, hissi ve manevi cümle günahtan; maddi ve manevi kirlerden uzak ve pak olduğu için ismi şerifine:
_TAHİR.
Denildi. Resulullah sav Efendimizin vücutları pak olduğu gibi, dışarı çıkan artıkları dahi paktır.
Şöyleki; Uhud gazasında Resulullah sav Efendimizin başı yaralandı. Ashab-ı kiramdan Malik b. Sinan, Resulullah sav Efendimizin kanını emip yuttu. Resulullah sav Efendimiz, kanını içmesine ona yasak etmedi; engel de olmadı. Bununla beraber ağzını yıkamasını dahi emretmedi. Şöyle buyurdu:
_’Bu sana afiyettir. Cehennem ateşi sana dokunmaz.’
Bir başka olay da şöyledir:
Ümmü Eymen ra şöyle anlattı:
_Resulullah sav Efendimiz, gece evin bir yerinde duran kaba bevletmişti. Gece uyandığım zaman, kendimi gayet susamış hissettim. Su aradım, o kabı buldum. İçinde olanı da, içtim. Onun bevll olduğıunu bilmedim. Sabah olduğu zaman, Resulullah sav Efendimiz;
_Ya Ümme Eymen, o kaptaki bevli dök.
Diyerek bana hitap etti.
_Onu içtim.
Deyince, Resulullah asv Efendimiz saadetle tebessüm edip şöyle buyurdu:
_’Artık senin karnına ağrı ve sancı girmez.’