Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamber efendimizi rüyanızda görmek istermisiniz ? (1 Kullanıcı)

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.

Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Peygamber efendimizi rüyada nasıl göreceğimizi de yine kendisi haber vermektedir:

"Bir kimse beni rüyada görmek isterse,Cuma gecesi 2 rekat namaz kılsın. Bu namazın her rekatında 1 Fatiha ve 15 İhlas okusun.Namazı bitirince 100 kere salavat-şerife getirsin.Eğer o gece rüyasında görmezse buna her Cuma devam etsin.Ancak abdestli olarak kıbleye karşı,edeple yatması gerekir. eğer bir kimse bu dua ve namazla meşgul olsa da rüyasında beni görmezse;

"Hak Teala hazretleri o kimsenin bütün geçmiş ve gelecek günahlarını bağışladıktan sonra on iki bin kere Kur'an-ı Kerim hatmetmiş gibi ona sevap yazılır. Ayrıca kıyamet susuzluğu ve açlığı ondan kaldırılır. Ne kadar üzüntü ve kederi de varsa onlar da üzerinden kaldırılır.Ölüm anında ruhunu teslim etmesi kolay olur.O yıl içinde ölürse şehit olur. Ne kadar hacet dilerse hepsi kabul edilir.Ne kadar borcu varsa hepsini ödemesi nasip olur.Darlık ve sıkıntı görmez. Rıdvan aleyhisselam ona kendi eliyle cennet şurubu içirmedikçe ve beni ten gözüyle görmedikçe ölmez..."

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyüklerinin hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olma ile şereflendirsin.Amin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyüklerinin hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olma ile şereflendirsin.

Aminnn Kardeşim.. İnşaallah.. Rabbin nasipetsin inşaallah..
RABBİM RAZI OLSUN..

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyüklerinin hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olma ile şereflendirsin.

Aminnn Kardeşim.. İnşaallah.. Rabbin nasipetsin inşaallah..
RABBİM RAZI OLSUN..

Peygamber efendimizin nur cemalini,dünya gözüyle görenlerden oluruz İnşaallah

Allah (c.c.) sizlerden de razı olsun.

selam ve dua ile

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.

Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Peygamber efendimizi rüyada nasıl göreceğimizi de yine kendisi haber vermektedir:

"Bir kimse beni rüyada görmek isterse,Cuma gecesi 2 rekat namaz kılsın. Bu namazın her rekatında 1 Fatiha ve 15 İhlas okusun.Namazı bitirince 100 kere salavat-şerife getirsin.Eğer o gece rüyasında görmezse buna her Cuma devam etsin.Ancak abdestli olarak kıbleye karşı,edeple yatması gerekir. eğer bir kimse bu dua ve namazla meşgul olsa da rüyasında beni görmezse;

"Hak Teala hazretleri o kimsenin bütün geçmiş ve gelecek günahlarını bağışladıktan sonra on iki bin kere Kur'an-ı Kerim hatmetmiş gibi ona sevap yazılır. Ayrıca kıyamet susuzluğu ve açlığı ondan kaldırılır. Ne kadar üzüntü ve kederi de varsa onlar da üzerinden kaldırılır.Ölüm anında ruhunu teslim etmesi kolay olur.O yıl içinde ölürse şehit olur. Ne kadar hacet dilerse hepsi kabul edilir.Ne kadar borcu varsa hepsini ödemesi nasip olur.Darlık ve sıkıntı görmez. Rıdvan aleyhisselam ona kendi eliyle cennet şurubu içirmedikçe ve beni ten gözüyle görmedikçe ölmez..."

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyüklerinin hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olma ile şereflendirsin.Amin

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Esselamu aleykum

Bu hadisin kaynağını getirirmisin.Bekliyorum.

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum

Bu hadisin kaynağını getirirmisin.Bekliyorum.

Ve aleykümüsselam

İlgili hadisi İbn Asakir -kendi isnad zinciriyle- rivayet etmiştir. (bk. Tarihu Dımaşk,-1419/1998-Beyrut- 23/385) Ayrıca; Fıkhi ve itikadi hükümler kitaplarda da yazılmıştır.

İlgili Hadis ile ilgili açıklama:

Fıkhi ve itikadi hükümler kitaplarda yazılmıştır. Bunlara göre amel etmek gerekir. Peygamberimiz'i (a.s.m.) rüyasında görenlerin, kesinlikle cennetlik olduğuna dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Peygamber Efendimiz'in (asv.) görüldüğü rüyalar sadık rüyalardır. Peygamber Efendimiz (asv.) şöyle buyurmuşlardır:

"Sâdık rüyayı doğru sözlü kişiler görür ve bu kişilerin rüyası Cenab-ı Hakk'tan bir müjdedir." (Müslim, Rüya, 6).

Soruda geçen rivayet, sizin de İfade ettiğiniz gibi, ilgili hadisi İbn Asakir -kendi isnad zinciriyle- rivayet etmiştir. (bk. Tarihu Dımaşk,-1419/1998-Beyrut- 23/385)

Bütün araştırmalarımıza rağmen, bu rivayeti başka bir hadis kaynağında bulamadık. Bu sebeple sahih olup olmadığını söyleyecek durumda değiliz. Yalnız şunu biliriz ki, Hz. Peygamber (a.s.m)’i hayatta iken bizzat görüp de sonradan kötü bir durumda ölenler vardır.

Mesela, Hudeybiye’de Resulullah (asv)’ın yanında bulunduğu halde doğrudan cennete girmeyen bir kimseden söz edilir. Efendimiz (a.s.m) “Hudeybiye’de Rıdvan ağacının altında biat edenlerin hepsi cennete girecek, ancak (orada bulunduğu halde bu biate katılmayan) kırmızı deve sahibi hariç.” buyurmuştur.

Yine bir savaşta büyük kahramanlıklar gösteren bir kimse için Efendimiz (asv) “Cehennemlik olan bir kimsenin yüzüne bakmak isteyen bu adama baksın.” buyurmuş ve nihayet o kişi aldığı yaralara dayanamayıp intihar etmekle bu gaybî haberi tasdik etmiştir.

Şimdi, hayatında onu (sav) görenler mutlaka cennete gidecek diye bir hüküm yokken, rüyada görenin böyle cennetle müjdelenmesini anlamak biraz zor görünmektedir

Bazı alimler başka hususlarda “filanca/falancalar cennete girer” manasına gelen hadisleri açıklarken “yani bunlar cehenneme gitse bile sonunda cennete girecekler” şeklinde belirtmişlerdir. Bu da imanla kabre gireceklerine bir işarettir.

İslam’da istikamet bellidir, onu takip etmek zorunluluğu vardır. Cennet-cehennem olmasaydı bile, yine de Allah’a kulluk etmek vicdanî bir borcumuzdur.

kaynak:sorularlaislamiyet

selam ve dua ile...

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
allahım razı olsun,
selametle

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt