Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

pes etmek üzereyim.. (1 Kullanıcı)

bojuk_perik

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba arkadaşlar yeni üyeyim ve buraya konu açmak istedim. benim bir dileğim vardı adak adadım, salat-ı tefriciye, hacet ve dilek duaları okudum 9 ay boyunca olmayacak gibi oldu gene pes etmedim Rabbime dedim Rabbim bir ol der oluverir ama arkadaşlar yaklaşık marttan beri neye dua ettiysem olmuyor ben gene Rabbimden hayırlısını diliyorum gene olmasa da şükrediyorum ama şeytan vesvese veriyor aman ne dua edeceğim ne de olsa kabul olmuyor derken buluyorum kendimi..biliyorum pes etmemem gerek ama arkadaşlar bu dua ettiğim dileğim olmadı ama şimdi o olmadığı için ben başka bir işe başvurdum ora ile ilgili de bir haftadır beklemedeyim kimse birşey yapmıyor kendimi eli kolu bağlanmış hissediyorum lütfen yorumsuz ve duasız bırakmayın beni...dua edin arkadaşlar bana da...

Kaan Erdem

Yönetici
Dua eden, üç şeyden hali değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahirette mükafatını bulur.

[Deylemi]

Vesvese, dua ve zikir ile de azalıp yok olur. Bunun için, vesvese gelince, hemen Allahü teâlâyı anmalı, istiğfar, salevat ve dua okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalı!

ahirzamangülü

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle hoşgeldin arkadaşım..
kaan kardeşimin söylediğine katılıyorum...
kabul olmayan dualarımızın karşılığını mutlaka alırmışız...
Rabbim herşeyin hayırlısını versin...
Sabret kardeşim...
bilinçlisin belliki Rabbim uydurmasın şeytanın vesvesesine...
selametlee....

bojuk_perik

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim cevaplarınız için ama işte şeytan vesvese veriyor..ama ben pes etmek istemiyorum..​

ahsengazi

Kayıtlı Kullanıcı
aynısı bana da oluo kardesım bu aslında bızım manevıyatszlgmdan kaynaklanıyoo seytana ınat daha cok baglanmalıyız RABBİMİZE

ank1818

Kayıtlı Kullanıcı
saglam vede iyi duygularla yapılan dua elbet kabul olur.yeterki kendimiz için istedigimizi başakaları içinde isteyelim.durmak yok duaya devam.bence dua ederken sadece kelimerle degilde rabbimizle konuşuyormuş gibi onu hissederek dua edelim inşallah dualarımız kabul olur.amin

zeynepsudeas

Kayıtlı Kullanıcı
arakdaşım herhangi bi sıkıntılı anında " [ Esteüzü billahi vallahi galibün Ala Emrih]" bunu çek ama sayısı sana kalmış 4444 lere kadar gidebilirsin hem okunuşuda çok kolay ikinci kez okurken ezberindedir emin ol artı anlamı da manalı çok uygun "Yarabbi şu anki sıkıntımdan sana emrine sığınırım" demek tir. ve kalpten okuyarak sıkıntını düşün ve emin ol etkisini görürüsünüz bunun için birinden deyardım alınabiliyo tek okumayadabilirsin yani Dualarımızdasın RAbbim YAr ve yardımcınız olsun herkesin

cakar_10

Kayıtlı Kullanıcı
sabret kardeşim sakın pes etme ALLAHA sığın bol bol dua et sabrın sonu yoktur ama mükafatı çooooktur

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
sabır et kardesim vardır bir sebebi,kaan kardes daha açıklamalı yazmış .ayette insan,şerri hayır gibi ister diyor.senin isteğine şer demiyorum ama vardır bir hayır.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Sabreden sonunda muradına erermiş inşaAllah hakkınızda hayırlısı olur Rabbim yar ve yardımcınız olsun her iki cihanda yüzü gülenlerden olursun inşaAllah...

bojuk_perik

Kayıtlı Kullanıcı
:)

Allah hepinizden razı olsun arkadaşlar Rabbim şu dileğimde hayırlısıyla olumlu ya da olumsuz bi hallolsa beklemek çok zor sabır..​

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Pes Etmek Yokkk....

Pes Etmek Yokkk....

Tevekkül ve dua​
Bir çifçi, evvela(önşart);ürün almak için,
1-toprağını nadasa koyacak,
2-toprağını sürecek,tohumu dikecek,
3-sulayacak.vb.fiili dua edecek.
Sonra; Allah”a ,ürün vermesi için kavli(sözlü) dua edecek.
Çünkü bir afet gelir ürünü alıp götürebilir.Çekirge ve sel afeti gibi.
Her duaya cevap verilir, fakat her dua kabül edilmeyebilir.
Yani dua eden kişi için o istediği kendisi hakkında hayırlı olup olmadığını dua eden bilemez.
O halde duam niye kabül edilmedi diye,üzülmemeli, Allah”a küsmemelidir.
Bir anne ve baba hiçbir zaman çocuğunun kötülüğünü istemediği için ,her istediğini de yapmaz .
Bu dünyada her istediğimizi elde edemeyiz.Her istediğimizi yapamayız.
Fakat her istediğimizi elde edecek ve her istediğimizi yapabileceğimiz bir yer vardır ki;
O yere cennet derler.​

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

ısrarla ve sabırla ...

sakın ha asla ve asla vaz geçme ... kabul olmayan dua yoktur ... kaan beyin dediği gibi mutlaka karşılığı vardır ...

allaha emanet olunuz ...

esra839

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah istediğin şey olur dualarımmız senle

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
duaları O'ndan başkası kabul etmez kardeşim.
Rabbim hayırlısını nasip etsin inşaallah.
selam ve dua ile...

bojuk_perik

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar oldu Rabbim verdi sonunda dileğimi şükürler olsun çok mutluyum...:a12:​

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim dilegin kabul oldugu için agla sabredemedin duada israrci oldun dualarim neden kabul olmuyor mu diye şüpheye düştün oturup agla rabbinden af dile bence

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt