Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peruk kullanmak (1 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Tam İlmihal’de diyor ki:
(Kadının, insan saçını, kendi saçı arasına örerek birleştirmeyip de, kendi saçına iplikle, bez şeritle bağlamasının ve hayvan kılları eklemenin haram olmadığı, (İbni Âbidin)de, (Hadika)da ve (Fetava-i kübra)da yazılıdır. İnsan ve hayvan kılından ve naylon gibi ipliklerden yapılmış olan, (Peruk) denilen takma saçları kullanmak caiz olduğu anlaşılıyor ise de, ihtiyaç ile ziyneti birbirine karıştırmamalıdır. İhtiyaç için caiz olan şeyi, süs, gösteriş için takmak caiz değildir. Erkekler arasında başını açmak zarureti olduğu zaman, kadının başını ve kendi saçlarını peruk takarak örtmesi caiz ve lazım olur. Zaruret olunca, avret yerlerini mümkün olan her şeyle örtmek gerekir. Günahı yalnız saçını vermiş olana ve bakanadır. İnsanın saçını ve herhangi bir organı satması haramdır. Peruk takarak sokağa çıkmak, zaruret olmadan caiz değildir. Çünkü, kadınların yabancılara süslenmeleri haramdır.)

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
evet. bu konu hep tartışıldı. bu sitede sadece giyinmek imandandır balıklı konuydu sanırım orda da okumuştum yanılmıyorsam orda peruk takmanın doğru olmadığı yazıyordu. kimisi insan saçından yapılan peruğun takılmaması gerektiğini çünkü bayanı olduğundan daha gösterdiği söyleniyordu. hatta kimisi peruk seçerken yüzünü daha hoş göstereni şecerek nefsine kapılabiliyor. oysa kendi saçını toplasa bu kadar gösterişli olmuyor. kimisi bu sebeple at kılı vs.den yapılan perukları takıyor böyle kendilerini gösterişli göstermiyor. aksine daha tuhaf gösteriyorlar. malesef bu kişiler hakkında alaycı sözlere şahit oldum. o zaman bu kişileri takdir ettim. bizzat peruktan dolayı hakir görüldükleri için. çünkü dini inançları dolayısıyla hor görülenin mukafatı daha büyüktür.

açıkcası yinede bu hususta tereddütlerim var haram mı değil mi ? sonra diyorumki Yaradan onları zaruret nedeniyle takanları, onu takarken için için yananları biliyordur. herkesin tercihine saygı duyuyorum...

selametlee, dua ile...

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
mustafa abi tamam kişi kendi saçını göstermmek için peruk takıyor bu iyi hoş ama kimse kendini çirkin gösteren peruk alır mı takanlar var ama çok da yakışıyor kendilerine.ben bunu burda yazmam ne kadar doğru ama normalde kendi saçımla zaten dikkat çekiyorum sarışın biriyim şimdi ben peruk taksam daha farklı görünürüm ne olacak bu peruk konusunda okuduğum farklı şeyler yüzünden bir türlü doğru olanı kestiremedim

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
mustafa abi tamam kişi kendi saçını göstermmek için peruk takıyor bu iyi hoş ama kimse kendini çirkin gösteren peruk alır mı takanlar var ama çok da yakışıyor kendilerine.ben bunu burda yazmam ne kadar doğru ama normalde kendi saçımla zaten dikkat çekiyorum sarışın biriyim şimdi ben peruk taksam daha farklı görünürüm ne olacak bu peruk konusunda okuduğum farklı şeyler yüzünden bir türlü doğru olanı kestiremedim

s.a kardeşim zaten peruk süs eşyası değilki bazı durumlarda zaruri kullanacağın bir şey yakışıp yakışmaması önemli değilki benim arzum şuki rabbim inşallah takmayı gerektirecek hallerden kardeşlerimizi korur onları daha rahat yaşatır selametle

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim zaten peruk süs eşyası değilki bazı durumlarda zaruri kullanacağın bir şey yakışıp yakışmaması önemli değilki benim arzum şuki rabbim inşallah takmayı gerektirecek hallerden kardeşlerimizi korur onları daha rahat yaşatır selametle
ALLAH razı olsun abim inşALLAH
ama şöyle birşey var yakışıp yakışmaması önemli değil diyorsun da bu insan peruk takınca çok hoş gözüküyor ve herkesin ilgisini çekiyor bu ince sınırda ne yapılacak peki

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
ALLAH razı olsun abim inşALLAH
ama şöyle birşey var yakışıp yakışmaması önemli değil diyorsun da bu insan peruk takınca çok hoş gözüküyor ve herkesin ilgisini çekiyor bu ince sınırda ne yapılacak peki

bakış açısı farklı olanlar için bir şey diyemem önemli olan takan kişinin neden taktığıdır

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Bende Bir Kitap Var Eve Gidince Yazarina Bakip Pazartesi Haber Veririm.peygamberimiz Peruk Takana Lanet Olsun Demiş.yoksa Ben Yanliş Kitaplarmi Okuyorum.

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
peruk yahudi kadınlarının tesettürüdür.ve tırnak kesmede bile onlara benzemeyi reddeden Efendimiz SAV)in peruğa bakış açısınıda siz düşünün.hadi peruk takıldı ve caiz diyelim sadece saçı gizlemekmi dir tesettür.boğazlı kazakla fularla nasıl kapatacaksınız açık yerleri.başınızda peruk oldukca yüreğiniz çıplak hissetmeyecekmi kendini benliğini.yorum sizin arkadaşlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt