Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peki Başörtülü Kızlar Kiminle Evlenecek? (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Yirmibeşi aştıktan sonra evlenmek zordur. Kimseyi beğenmiyorsun. Vakit çok geç olmadan taliplerinden birini kabul et. Bak söylemedi deme yoksa evde kalacaksın!

Bu günlerde annem aynı nakaratı diline dolamış, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüme sürüyor. Eee yaş yirmibeşe yaklaştı ya, bizim için de alarm kurulmuştu artık.İyi güzel de sanki evlenecek biri vardı, ben evlenmiyordum. Bahsettiği taliblere gelince... Hepsi birbirinden muhteşem, seç beğen al! Hangisinden başlasam?

Sırasıyla gideyim en iyisi. Muhasebeci olan annesini görevlendirmiş, kendisine iyi bir eş seçsin diye. Anne, tavsiye ile geldi gördü. İyi hoş geleneklerimiz böyle. Ertesi akşam istemeye geldiler. Münasib bir dille evlenmeyi düşünmediğimi ilettim. Ertesi akşam tekrar geldiler, aynı cevap. İnanmayacaksınız ertesi akşam tekrar... Ve bu süre zarfında damat adayı bir kez dahi teşrif etmediler. Ya bu mesele onun için çok sıradan basit meseleydi, ya da kendisine eş değil annesine gelin aranıyordu. Hani biz başörtülüyüz ya! Neyimize gerek görüntü, muhabbet, fikir birliği... Evlilik mi, evlilik işte.

Doktor adayı olan genç görmüş beğenmiş, talib oldu. Yaşam biçimleri tamamen farklıydı. Beni beğenmesi ilginçti. Fakat onun niyeti de kazara ağızlarından kaçtı. Fiziksel güzelliğimden etkilendiğini söylemiş, başörtümü evlendikten sonra çıkaracakmışım! Ne sakat bir mantık Yarabbi! Onca başörtüsüz varken sen gel... Başörtülü eşini yanında gururla taşıyamayacak olan birisi neden ona talib olur ki? Sanki onun için örtündüm de, onun için vazgeçeceğim. Tövbe tövbe...

Birde şu teknisyen vardı. Evlenirsek bilmem kaç tane bilezik takacağını, nasıl altın setler alacağını referans olarak sunan. Acaba erkekler kadınları, mal mülkle gözlerini boyayıp satın alacakları bir meta olarak mı görüyorlar?

Bıktırıcı ısrarlar sonucunda yüzyüze görüşmeyi kabul ettiğim ilk ve son aday macerası ise tam bir şenlikti. Ne büyük sıkıntı Yarabbi, ne konuşacağım bu zatla? Benim için en makul soru, sevdiği yazarlar, okuduğu kitaplar, önemsediği fikir insanlarını, sordum. Kitapların, fikirlerin o kadar önemli olmadığını söylemez mi! Bunun üzerine bir tartışma başladı. Benim dünyama o kadar yabancı, cehaleti inanılmaz ki... Ama çok zenginmiş! Ardımdan çok ukala olduğumu söylemiş. Amenna... Bu macera da böyle alnımın akıyla sonuçlandı.

Bu yaşadıklarım karamsarlığımın en hafif etkenleri aslında. Tereddütlerimin en vahim, en çekinceli sebebi, çevremde şahit olduğum evlilik örnekleri. Bir ömür,( inancıma göre ebedi ömrümde de) onunla birlikte yürüyeceğim yolda ki engeller, kazalar, hatta uçurumlar korkutuyor gözümü. Kesiyor dizlerimdeki takatı. Öyle manzaralar var ki önümde hiç bu yola çıkmadan ölesim geliyor.

Pür tesettür bir genç kızken, evlendikten birkaç yıl sonra kocasının kariyer hırsı sebebiyle manken edasıyla dolaşan arkadaşımdan mı bahsetsem?

Severek evlendikten sonra geçen yıllarla birlikte karısını artık beğenmeyip genç bir kızı bekar olduğuna inandırıp, ikinci eş olarak almaya uğraşan ilahiyatçı abiden mi bahsetsem?

Bir zamanlar imanla, inançla dünyalar kurup dünyalar yıkan mücahide ablaların akademisyen ya da siyasetçi eşlerine halel gelmesin diye sıradanlaşıp o gün senin bu gün benim gezip köhnemelerinden mi dem vursam?

Evlenene kadar kendisiyle aynı cephedeymiş gibi görünüp, her arzusuna boyun eğen kocasının evlendikten sonra ki hayatıyla şoke olan biçareyi hiç anlatmasam mı? Aklına dahi gelmeyecek günahların şahidi şimdi o. Baba evi dul kadını istemez, evde ki hayat çekilesi değil. Bir de omuzunda masum yavrunun yükü...

Bunca menfi örnek gözünüzün önündeyken gelin de evlenin şimdi. Birşey değil, adım "kendini beğenmişe" çıktı, kimseyi beğenmiyormuşum! Oysa istediğim çok şey değil, anlatamıyorum. Ne mal, mülk; ne ün, kariyer... O kul ki:

Gönülden Hak desin, gönlünü Hakka versin.

Hani bir ağabey soruyor ya: Başörtülü kızlarla kim evlenecek diye,

Bence mesele başka: Başörtülü kızlar kiminle evlenecek?

Serpil Kendir

mümine_171

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel kardeşim emeğine sağlık maşallah Rabbim karşımıza ahir hayatımızda da beraber olacağımız cenette beraber yaşayacağımız eşler nasip etsin inşallah selam ve dua ile

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun gerçekten harika:)

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bi yazıydı gerçekten ALLAH razı olsun RABBİM herkese hayırlısını nasip etsin....

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Gönülden Hak desin, gönlünü Hakka versin.

Hani bir ağabey soruyor ya: Başörtülü kızlarla kim evlenecek diye,

Bence mesele başka: Başörtülü kızlar kiminle evlenecek?

ALLAHCC VE RESULU YOLUNA REVAN OLANLA....
Allahcc razı olsun kardeşimiz...
BESMELE...SELAM....DUA..

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Evliliğin bu kadar karamsarlığa sürüklediğini bu kadar yıkımlara yol açtığını anlatan başka makale yoktur herhalde..Bu anlamsız ve Evlilik gibi büyük bir sünnetten soğutucu bu saçma sapan yazının burada paylaşılması biz müslüman kardeşlere yararı olduğunu düşünmüyorum ve sıradan bir konu açılması olarak görüyorum.Genede kardeşin emeğine saygı duyuyorum.

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
mükemmel bir yazıydı, gerçekten ilgiyle okudum, ellerinize sağlık...

beyzacan

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten çok doğru yazdıklarınız tşk ederim RABBİM cümlemizin gönlüne göre versin.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim beneim için kimi uygun görürse sağolasınız

Y

YAGMURBEY

Evliliğin bu kadar karamsarlığa sürüklediğini bu kadar yıkımlara yol açtığını anlatan başka makale yoktur herhalde..Bu anlamsız ve Evlilik gibi büyük bir sünnetten soğutucu bu saçma sapan yazının burada paylaşılması biz müslüman kardeşlere yararı olduğunu düşünmüyorum ve sıradan bir konu açılması olarak görüyorum.Genede kardeşin emeğine saygı duyuyorum.

selamın aleyküm

bende sana katılıyorum açıkçası yinede emeğe saygı diyelim..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
allahım hepimizi hayırlı insanlarla evlendirsin ben 19 yaşındayım inşallah evleneceğim insan çok hayırlı olur

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel kaleme alınmış bir makale. en azından bizim muzdarip oldugumuz bir meseleye dair.
Kimse gelecekte nasıl bir insanla karşıalaşacak bilemez. kısmet deyip beklemek gerek..
Çok fazla seçici de olmamak gerek.. seçici demişken temel aldıgım konu maddiyat ve de fiziki güzellik.. elemelerde en büyük etkenler bunlardır ..
Rabbim tüm hanımlarımıza hayırlı kısmetler nasip eylesin inşallah.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten güzel bir konuya değinilmiş.
yazıyı ilgiyle okudum.
bu olaya göre tüm kapalı kızlar evde kalacak galiba:a33:

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ım hayırlı nesiller nasip. etsin nesillerimizden Alim çıksın Amin

Teşekkürker sizede serpil kardeşimizede.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt