Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Pazı Sarması (1 Kullanıcı)

réyhæn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2008
Mesajlar
231
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
1 Kilo pazı yaprağı
1 Adet soğan
Yarım su bardağı bulgur
300 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.
Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.
Suyunu süzün.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.
Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.
Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.
Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.
Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın.
Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.
Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt