
İçindekiler
4 orta boy patates (çiğ olacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 yaş maya
5 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Yarım topak beyaz peynir
Aldığı kadar un
Süslemek için; Susam-çörek otu, ince dilimlenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
2 su bardağı ılık sütün içine mayayı koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz..
Bekletirken; patatesleri rendeliyoruz. Yağ, yumurta,(2 yumurtanın sarısını ayır) şeker, tuz ve peyniri de patateslere ekliyoruz. Sonra beklettiğimiz mayayı da karışıma ilave ediyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz..
Tüm bunları yapınca hamurumuzu beklemeye alıyoruz. 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Ve ardından kaşığı yağlıyoruz ve limon büyüklüğünde hamurdan parça alıp, yağladığımız elimizde yuvarlıyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra ayırmış olduğumuz 2 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüyoruz. Arzuya göre tombaklarımızın üzerine susam-çörek otu ve dilimlenmiş kaşar peyniri koyuyoruz..
175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz...