Malzemeler
4 - 5 adet patates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
İsteğe göre beyaz peynir, taze soğan
Yapılışı
Öncelikle patatesleri soyup rendeleyin. Yumurtaları, unu, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Eğer peynir de katacaksanız peynirin tuzunu da hesaba katmayı unutmayın. Harcınızın kıvamına göre un veya yumurta ekleyebilirsiniz.
Bir yemek kaşığı yardımıyla hazırlamış olduğunuz harçtan alın ve kızdırılmış yağa koyun. Üzerine kaşığın arkasıyla hafifçe bastırarak inceltin. Kalın olmamasına dikkat edin, yoksa içi pişmez ve mücverleriniz iğrenç olur
Arkalı - önlü pişirdiğiniz mücverleri, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve afiyetle yiyin...
ALINTI