Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

panik atak... (1 Kullanıcı)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kas 2007
Mesajlar
2,050
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
TÜRKİYE'NİN UZAK DOĞUSUNDAN


Panik Atak Nedir?[FONT=trebuchet ms, verdana, arial, helvetica][SIZE=-1]
Panik atak ile ilgili olarak ilk bilmeniz gereken panik atak nedir? Bu sorunun cevabını öğrendikten ve panik atağın ne olduğunu anlayabildikten sonra bu durumdan da kurtulabilirsiniz. Panik atak en kısa ve öz tabiri ile ani olarak ortaya çıkan endişe - kaygı nöbetidir. Bu endişe ve kaygı nöbeti kişinin vücudunda bazı fiziksel belirtilerle kendini gösterir, bu yüzden de çoğu zaman kişide yoğun bir korku ve rahatsızlık duygusu yaratır. Bu yoğun korku duygusu içinde kişi, çok kötü birşey olacağını, onun için sonun geldiğini, öleceğini veya kalp krizi geçireceğini düşünür. Bu şekilde yoğun bir korku içinde olan kişi doğal olarak o ortamdan kaçmak, uzaklaşmak ister, yardım alabileceği bir sağlık kuruluşuna gitmek ister. Çoğu zaman gidilen bir hastanede veya acil serviste herhangi bir girişimde bulunmaksızın bu belirtiler geçer ve kişi kendini iyi hisseder.
Panik nöbeti sırasında aşağıdaki belirtiler görülebilir. Bu belirtilerden dört tanesinin görülmesi çoğu zaman yeterli olur. Genel olarak kişiler nöbetler sırasında bu belirtilerde 7-10 arası belirti yaşamaktadırlar. 1 -Çarpıntı, kalp atımlarını duyumsama
2 - Terleme
3 - Titreme ya da sarsılma
4 -Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma
5 -Soluğun kesilmesi
6 -Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı duyma
7 -Bulantı ya da karın ağrısı
8 -Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
9 -Derealizasyon ya da Depersonalizasyon (Dış dünya yada kendisi gerçekliğini kaybetmiş gibi hissetme).
10-Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu
11-Ölüm korkusu
12-Uyuşma ve karıncalanma duygusu
13-Üşüme ürperme ve ateş basması
[/SIZE][/FONT]
 

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kas 2007
Mesajlar
2,050
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
TÜRKİYE'NİN UZAK DOĞUSUNDAN
Panik Atak Geçiren Birine Nasıl Davranmalıyız?
Panik atak geçiren birine yardım ederken ilk önce gerçekten o kişinin panik atak geçirip geçirmediğinden emin olunması gerekir. Eğer kişinin panik atak geçmişi varsa ve sizde o anda kişinin panik atak geçirdiğinden eminseniz ilk olarak o kişiyi rahat olabileceği ve etrafında onunla ilgilenen çok fazla kimsenin olmadığı bir yere götürün. Olabildiğince sakin ve serin kanlı olmalısınız, o kişi o anda çok kötü birşey olduğunu öleceğini düşünüyordur, sizde sanki o kişi ölecekmiş gibi panik bir şekilde hareket edersiniz kişiyi daha da kötü bir duruma sokabilirsiniz. Panik atak geçiren kişiye bunun 10 dakika ile 20 dakika arasında geçeceğini söylemek, bunun yüzünden herhangi bir şey olmayacağını, sakinleşmesi gerektiğini söylemek ve nefes egzersizi yapmasını sağlamak çok yerinde ve rahatlatıcı bir davranış olacaktır.
 

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kas 2007
Mesajlar
2,050
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
TÜRKİYE'NİN UZAK DOĞUSUNDAN
Panik Atak Sonucu Gelişebilen Problemler
İlk önce şunun bilinmesi gereklidir, panik atak yüzünden hiçbir şekilde kalpte, solunum sisteminde bir rahatsızlık meydana gelmez. Eğer panik atak uzun süre tedavi edilmezse psikolojik kökenli başka rahatsızlıkları meydana getirebilir. Örneğin bu atak tekrar gelirse diye düşünüp dışarı çıkmak istemezse, geçeceği yollarda hastane olup olmadığı düşünmeye başlayıp bu yüzden dışarı çıkmazsa, özetle kişi evden dışarı çıkmaktan korkar olursa panik atağa "agorafobi" eşlik ediyor diyebiliriz. Bunun dışında sosyal ortamdan kopma sonucu kişide depresif bir duygu-durum oluşabilir. Panik atak tedavisi ile koordineli olarak diğer problemlerinde çözümüne ayrı olarak başlanması gerekmektedir..
 

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
366
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
selamun aleyküm.öncelikle bu önemli psikolojik sorunu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.ben de bir panik atak hastasıydım.hala öyle miyim bilemiyorum ama kendimce iyileştiğim kanısındayım.sürekli ölüm korkusu yaşıyordum her an öleceğimi düşünüyordum.artık bu ben de takıntı haline gelmişti.elbette ki ölümü her zaman düşüneceğiz ama bu farklı bir durum.tabi panik atağın çok çeşidi var.aslında her insan farkında olmadan bir panik atak.ama kimi bu duygularını saklıyor.kimi geçer diye kafaya takmıyor.ama dikkat edilmesi gereken bir durumdur.kendimce bu hastalığın nedeninin fazla inançsızlık ve hassaslık artı evhamlılık diye düşünüyorum.çözümü ise insanın kendisindedir.insan kendi içinde çözmelidir.beyininde bitirmelidir.inanç her zaman çok önemli.gerçek mutluluk ise islam da mevcuttur.dinimizin gereğini yerine getirmek en önemlisi.namaz kılmak oruç tutmak hayır işlemek yardımlarda bulunmak insanlarla sohbet etmek en faydalıları diye düşünüyorum.şahsen bu sorunu ben bu şekilde çözdüm.şimdi Allahıma binlerce şükürler olsun iyiyim.umarım diğer panik atak yaşayan insanlar da en kısa zamanda huzura kavuşurlar.zira çok önemli bir konu.selamet ile kalınız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt