Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

PAHALI FETVA (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İmamı Âzam Rahmetüllâhi Aleyh Hz.nin en büyük talebesi imam Ebû Yusuf tur. Bu zat talebeliği zamanında bir gün hamama gitmek ister. Fakat parası yoktur. Hamamcıya, "parası olmadığını, fakat para yerine kendisine dinî bir mesele öğretebileceğini" söyler. Hamamcı,
- Bana fetva değil para lâzım. Paran yoksa hamama girme, der.
Üzülerek dönen Ebû Yusuf, hocasına gelir ve ilmi bırakacağını söyler. Sebebini de anlatır, İmamı Âzam Hazretleri kendisini teselli eder ve,
- Evladım, sabret. İlme devam et. İlim seni aziz eder, der.
Aradan seneler geçer. Ama hamamcıdan gördüğü üzücü hareket hiç aklından çıkmamaktadır. Bu arada kendisi memleketin en yüksek ilmî makamındadır. Bütün meseleler kendisinden sorulmaktadır. Böyle olduğu zaten tarihen de sabittir. Bir gün kendisinden bir fetva sorulmaktadır. Soru şudur:
Kızını evlendirmek isteyen bir kişi, ona dünyanın en kıymetli şeyini çeyiz vermek üzere yemin etmiştir. Bu yeminini nasıl yerine getireceğini sormaktadır. Soran kim olsa beğenirsiniz? O meşhur hamamcı.
İmam Ebû Yusuf, hamamcıyı tanır ve "Şu kadar altın verirsen, bunun cevabını alabilirsin" der. Hamamcı razı olur ve bilmem kaç altına fetvayı alır. Cevap şudur:
- Kızına bir adet Kur'an-ı Kerîm ver. Yeminin yerine gelir.
Hamamcı memnun olarak ayrılacağı sırada, Ebû Yusuf Hz. der ki:
- Falan zaman hamama koymadığın talebe benim. O zaman sana öğreteceğim dini mesele buydu. Bir hamam ücretine öğrenecektin. Şimdi bu kadar altına öğrendin.
ALINTI

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
Bismilllah...

Hafize ana çok güzel bir konu...

teşekkürler...

şimdi de fetvalar ikiye ayrılıyor...

bu günler de çok modaymış...

nişanlımdan öğrendim...

bir soru sorduğumda...
cevap...

CUMHURİYETE GÖRE Mİ ANLATAYIM ? ŞERİATA GÖRE Mİ?[/

Selametle...

LAF OLSUN DİYE KALEMİNİ SALLAMA

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
hafize anne

çok gzellmıss bızımle paylastııgın için cok tesekürler

sengul yaa cok üzülüyorum ben bu duruma Kuranı Kerimin emirlerini bi yana atmakta ne demek oluyorr
şeriatı kaldırmaya calısyolarr fakatZalimler İstemese de Allah nurunu tamamlayacaktır

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
hafize anne

çok gzellmıss bızımle paylastııgın için cok tesekürler

sengul yaa cok üzülüyorum ben bu duruma Kuranı Kerimin emirlerini bi yana atmakta ne demek oluyorr
şeriatı kaldırmaya calısyolarr fakatZalimler İstemese de Allah nurunu tamamlayacaktır

Bismillah..

Hayattaki bütün tasvirlere bak hep bir iyi kötü ikilemi vardır...her şeyde ama hatrına gelen herşeyde...mesela Gargamel le--Şirin baba---Polat AlEmdar ve derin devlet tayfasıyla ---bölücü güçler---tecavüzcü Coşkunla---Kadir İnanır--Musa as ile firavun geçmiş bütün tasvirlere bak --hikayelere bak---realiteye bak---sanala bak---hep bir iyi kötü raundu vardır---bazen küfür --zulüm milleti --şahsiyeti terazinin üstüne çıkar bazen--iman --nur --milleti şahsiyeti ortaya çıkar---

sağlam dur --dik --dur---kendini-- hafife--alma---aldırma....

Elhamdülillah..
Selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt