Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Özel Teşekkür (1 Kullanıcı)

_Tuva

Kayıtlı Kullanıcı
15 ay önce "Meryem Suresi okuyacaklara ihtiyacım var." diye bir konu açmıştım.Sağolsunlar dualarına kardeşimi katıp,belki yeğenimin doğmasına vesile oldular.Allah evlat isteyen mümin ve mümine kardeşlerime hayırlı evlatlar nasip etsin.Rabbim kimseyide evlatsızlıkla sınamasın.Yaklaşık 7 sene sonra Allah'ın lütfu vede izniyle dün akşam dünya güzeli bir prensesimiz oldu.Yeniden konu açmamı lütfen hem minnetime hemde sevincime verin.

Sevgili ablalarım yada kardeşlerim; "elifimbenim, fatoss, Seyren,Mihrace24"

Allah sizlerden razı olsun,gönlünüzden geçen hayırlı muratlarınızı tez zamanda versin.Çok ama çooook teşekkür ederim :) Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun,sağlıcakla kalın...

Y0lcu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın selamı üzerinize olsun. Her haberin gerçekleşeceği bir zaman vardır. Demek ki yeğeninizin de yaşamı için Allah tarafından takdir edilen vakti bu zamanmış.Umarım hayırlı ve göz aydınlatıcı olur.
Doğrusu her an için bir sınamadayız ve bu sınamada insanın evladı da vardır. Bu yüzden başımıza gelene sabretmeli, Allah'ın takdirine bırakıp,O'na güvenip dayanmalıyız inşaAllah. Ben bu konu vesilesiyle sizlere bir hatırlatma yapmak isterim.

Kovulmuş şeytanın şerrinden,vesvesesinden ve yanımızda bulunmasından Allah'a sığınırız. Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın adıyla.

42/49. Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları,
dilediğine erkek çocukları verir.
42/50. Yahut o çocukları erkekler, dişiler olmak üzere çift verir, dilediği kimseyi de kısır yapar. Şüphesiz O,
her şeyi hakkıyla bilendir, hakkıyla gücü yetendir.
7/189. Allah, sizi bir tek nefisten yaratan ve kendisi ile huzur bulsun diye eşini de ondan var edendir.
eşiyle birleşince eşi hafif bir yük yüklenir ve onu taşır. Yükü ağırlaşınca her ikisi de Rableri Allah’a,
“Eğer bize salih bir çocuk verirsen, elbette şükredenlerden olacağız” diye dua ederler.
7/190. Fakat Allah onlara salih bir çocuk verince de, Allah’ın kendilerine verdiği çocuk konusunda
O’na ortaklar koşarlar. Allah, onların ortak koştukları şeylerden yücedir.
51/56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
51/57. Ben, onlardan bir rızık istemiyorum. Bana yedirmelerini de istemiyorum.
51/58. Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir.
18/46. Mallar ve evlatlar, dünya hayatının süsüdür. Baki kalacak salih ameller ise, Rabbinin katında, sevap
olarak da ümit olarak da daha hayırlıdır.
22/5. Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz hiç
şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan, sonra bir “alaka”dan, sonra da yaratılışı
belli belirsiz bir et parçasından yarattık ki size apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir
süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hâle gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz, onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden
iç açıcı çift çift bitkiler bitirir.
57/20. Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, bir eğlence, bir süs, aranızda karşılıklı bir övünme, çok mal ve
evlat sahibi olma yarışından ibarettir.. Tıpkı şöyle: Bir yağmur ki, bitirdiği bitki çiftçilerin hoşuna gider.
Sonra kurumaya yüz tutar da sen onu sararmış olarak görürsün. Sonra da çer çöp olur.
Ahirette ise çetin bir azap ve Allah’ın mağfiret ve rızası vardır. Dünya hayatı, aldanış metaından başka bir şey değildir.
63/9. Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah’ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu
yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.
64/15. Mallarınız ve çocuklarınız ancak birer imtihandır; Allah katında ise büyük bir mükâfat vardır.
64/16. O hâlde, gücünüz yettiği kadar Allah’a karşı gelmekten sakının. Dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğiniz
için harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir
3/95. De ki: “Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak
koşanlardan değildi.”

Allah'ım kendisine layık bir kul, ailesine hayırlı bir evlat ve insanlara da faydalı bir insan kılar inşaAllah. Allah'a ısmarladık...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt