Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Öyle bir eş istiyorum ki... (1 Kullanıcı)

selim keskin

Kayıtlı Kullanıcı
Ben el ele tutuşup gezeceğim değil,Helalim olana kadar elini elime sürmeyecek bir insan istiyorum...

Ben, hadi gezmeye dediğimde değil,Haydi namaza dediğimde sevinçten havalara uçan bir insan istiyorum...

Ben kalbinin tamamını bana verecek değil,Önce Allah(c.c)'a aşık olacak sonra bana aşık olacak bir insan istiyorum...

Ben, beni nefsi arzuları için değil,Allah (c.c) rızası için sevecek bir insan istiyorum...

Ben, zamane kadınlarını örnek alan değil,Hz.Hatice'yi Hz. Aişe'yi Hz.Fatıma'yı örnek alan bir insan istiyorum...

Ben, varken yanımda olan değil,Yokken yanımda olan bir insan istiyorum...

Ben yolda ki bir dilenciye aman verme boşver diyen değil,Varsa şu kardeşimize yardımcı olurmusun diyen bir insan istiyorum...

Ben, dünyalıklara aşık olup onlara özenen değil,Ahirete aşık olup oraya hazırlanan ve beni hazırlayan bir insan istiyorum...

Ben, bir şarkıcıyı görecek diye heycanlanan değil,Birgün Resulullah'ı görecek diye kalbi yerinden çıkan bir insan istiyorum...

Ben, ölümden korkan değil,Ölüme kendini her an hazırlayan bir insan istiyorum...

Ben, rabbimizi sadece zor durumda kalınca değil,Kalbi her attığında anan bir insan istiyorum...

BİLİYORUM... İMKANSIZI İSTİYORUM...
Sizin dünyanızda var mı böyle bir insan?

Alıntı:Mirac​

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Amin :)
Bizimde böyle olmamız duasıyla :)

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
bu ozelliklerin cogundan vazgectik artik, guzelce kapanan birini bulabilsek onada raziyiz ama onu bile bulamiyoruz.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
muhtesem bir yazi cok tesekkurler
eger bir insan nasil bir insanla evlenmek istiyorsa oyle olsun oda oyle hayat yasin
oda oyle ahlaka sahip olsunki
rabbimden bunu isterken hem kalben daha istekili olur
hemde duasiyla gerceklestirdigi o yasantiya sahip olursa duasi daha makbul olmazmi...
nasil bir insan ile evlenmek istiyorsan oyle bir insan ol ki duan yerini bulsun...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Amin :)
Bizimde böyle olmamız duasıyla :)

tesekkurle ibra bu dusunsenden seni taktir ettim evet
her zaman bende sunu derim nasil bir insanla evlenmek istiyorsan sende oyle ol ol ki dua ederken yasantin ayri duan ayri olmasin oyle bir insan olki duan karsiligini bulsun sadece el acmakla olmaz

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkurle ibra bu dusunsenden seni taktir ettim evet
her zaman bende sunu derim nasil bir insanla evlenmek istiyorsan sende oyle ol ol ki dua ederken yasantin ayri duan ayri olmasin oyle bir insan olki duan karsiligini bulsun sadece el acmakla olmaz

peki ben bi erkek olarak nasil yasamaliyim ki Allahtan guzelce kapanan bir es isteyebileyim? kapalimi giyinmem lazim :)

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
espimi yapiyorsun gecektenmi soruyorsunuz anlamadim..
sizce gercekten cevap bendemi...

gercekten soruyorum, bilmem cevap sendemi. cevaplar sende gibi konustunda. nasil bir es istiyorsan sende oyle ol. bende kapali bir es istiyorum, benim erkek olarak ozaman nasil olmam gerek. tabi kapali derken ortulu ciplaklari kastetmiyorum.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
gercekten soruyorum, bilmem cevap sendemi. cevaplar sende gibi konustunda. nasil bir es istiyorsan sende oyle ol. bende kapali bir es istiyorum, benim erkek olarak ozaman nasil olmam gerek. tabi kapali derken ortulu ciplaklari kastetmiyorum.
bakin kendiniz diyorsun ben sadece basili kapali insandan bahsetmiyorum diye..
zaten bura yeterince acik degilmisiniz zaten sorunuz cevabi siz biliyorsunuz
benim demek istedim eger durus bir insanla evlenmek istiyorsan sende oyle ol
guzel ahlak istiyorsan sende oyle ol
daha fazla ornek vermeme gerek varmi bilmiyorumki
zaten tesettur ayeti sadece basimizi kapamamizi tek ifade etmiyorki
o bizim kalbimizi gunahlarada disardaki haramlarada kapamamiz gerek
aslinda o ayet erkeklerede hitap ediyor...
dua ederken rabbimden hayirli bir es isterken sen hayirlimisin peki
ondan hayirli bir es istiyorsun
senin ettigin duayi oda ediyor yani eger her zaman yasantimiza ne kadar ceki duzen verirsek ne kadar iyi bir insan olursk rabbimin huzurundada el acarken duamiz ayri yasantimiz ayri olursa sizce bu dua ne kadar makbul olurki...

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
bakin kendiniz diyorsun ben sadece basili kapali insandan bahsetmiyorum diye..
zaten bura yeterince acik degilmisiniz zaten sorunuz cevabi siz biliyorsunuz
benim demek istedim eger durus bir insanla evlenmek istiyorsan sende oyle ol
guzel ahlak istiyorsan sende oyle ol
daha fazla ornek vermeme gerek varmi bilmiyorumki
zaten tesettur ayeti sadece basimizi kapamamizi tek ifade etmiyorki
o bizim kalbimizi gunahlarada disardaki haramlarada kapamamiz gerek
aslinda o ayet erkeklerede hitap ediyor...
dua ederken rabbimden hayirli bir es isterken sen hayirlimisin peki
ondan hayirli bir es istiyorsun
senin ettigin duayi oda ediyor yani eger her zaman yasantimiza ne kadar ceki duzen verirsek ne kadar iyi bir insan olursk rabbimin huzurundada el acarken duamiz ayri yasantimiz ayri olursa sizce bu dua ne kadar makbul olurki...

Haklisin diyecek birsey yok, acaba birde ben oyle ahlakli dindar birine laikmiyim. acik konusayim, bircok gence gore ben dindarim, elbette bendende daha dindarlari var. ama ben kendimden daha dindar olan birini istiyorum. beni cehenneme surukleyecek bir es degil, cenneti kazandirabilecek bir es. muslumaniz diyen cok kisi var ama seriat dendigi zaman karsi cikiyorlar. allah korusun dinden cikar insan. 1 Allahin emirlerini kabul edipte yapamamak var 2 inkar etmek var, isine geleni kabul etmek var. malesef insanimizin cogu isine gelmeyeni inkar ediyor.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Haklisin diyecek birsey yok, acaba birde ben oyle ahlakli dindar birine laikmiyim. acik konusayim, bircok gence gore ben dindarim, elbette bendende daha dindarlari var. ama ben kendimden daha dindar olan birini istiyorum. beni cehenneme surukleyecek bir es degil, cenneti kazandirabilecek bir es. muslumaniz diyen cok kisi var ama seriat dendigi zaman karsi cikiyorlar. allah korusun dinden cikar insan. 1 Allahin emirlerini kabul edipte yapamamak var 2 inkar etmek var, isine geleni kabul etmek var. malesef insanimizin cogu isine gelmeyeni inkar ediyor.

rabbim istediniz gibi birini cikarir karsiniza insallah...
ama eger zaten yasantiniza dikkat ediyorsaniz
ve boyle bir istek kalbinizde var
zaten rabbim vermiyecek olsaydi onu isteyemezdinizki
duanin kabulu soyle belli olurmus
eger insan duasini butun ictenligiyle ederse hemde yasantisiyla saglarsa eminim gonlunde ettigi dua kabul olur
ama yasamimiz ayri duamiz ayriysa sizce duamizin kabulunu ne kadar beklemeliyizki bu tutarsizlik degilmi rabbimin huzurunda

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim istediniz gibi birini cikarir karsiniza insallah...
ama eger zaten yasantiniza dikkat ediyorsaniz
ve boyle bir istek kalbinizde var
zaten rabbim vermiyecek olsaydi onu isteyemezdinizki
duanin kabulu soyle belli olurmus
eger insan duasini butun ictenligiyle ederse hemde yasantisiyla saglarsa eminim gonlunde ettigi dua kabul olur
ama yasamimiz ayri duamiz ayriysa sizce duamizin kabulunu ne kadar beklemeliyizki bu tutarsizlik degilmi rabbimin huzurunda

bastan sona kadar haklisin, insallah once kendimiz rabbimizin rizasini kazananlardan olalim. Onun rizasini kazandiktan sonra neyleyim ben dunya nimetini. dunya hayati cok kisa ama bize su an cok uzun geliyor hatta sonsuza kadar surecekmis gibi temel atiyoruz. oysa ki ihtiyar bir insana sorsan omrun nasil gecti diye goz acip kapar gibi oldu der. mahserdede insana soracaklarmis dunyada nekadar kaldin diye 1 gun veya ondan daha az diyecekmis. degermi simdi boyle kisa bir dunya hayatina ebediyyetini heder etmeye?????????

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
bastan sona kadar haklisin, insallah once kendimiz rabbimizin rizasini kazananlardan olalim. Onun rizasini kazandiktan sonra neyleyim ben dunya nimetini. dunya hayati cok kisa ama bize su an cok uzun geliyor hatta sonsuza kadar surecekmis gibi temel atiyoruz. oysa ki ihtiyar bir insana sorsan omrun nasil gecti diye goz acip kapar gibi oldu der. mahserdede insana soracaklarmis dunyada nekadar kaldin diye 1 gun veya ondan daha az diyecekmis. degermi simdi boyle kisa bir dunya hayatina ebediyyetini heder etmeye?????????

sozlerinize bilmukabele...
evet dogru olalim dogruyu bulalim dimi...
soyledikleriniz icin tesekkurler..

selim keskin

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah değerli yorumlar için , Yaradan eş diye yazmadığını yar diye karşımıza çıkarmasın!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt