Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Orucu bozan hallerle ilgili (1 Kullanıcı)

papatyaa172

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Sürekli duyuyoruz, birbirini öpmek orucu bozar diye. Bana biraz saçma geliyor. Bu konuyu iyi bilenlerden duymak istedim işin aslını.
Birisini yanağından öpmek orucu bozar mı? Bu kişinin yakınlık derecesiyle mi alakası vardır yoksa, mesela babamı yanağından öptüm orucum bozuldu mu? Yoksa sevgilimi yanağından öpersem mi bozulur orucum?
Bir de mesela tokalaştın yanak yanağa öpüşmek zorundasın bu da orucu bozuyor mu?
Kulaktan dolma değil de gerçek bilgileri olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinicem. Şimdiden Allah razı olsun...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
RE: merhaba

RE: merhaba

Sual: Hanımını öpenin orucu bozulur mu?
CEVAP
Öpmekle orucu bozulmaz. Öperken cünüp olursa bozulur. Cünüp olma ihtimali varsa, hanımını öpmesi mekruh olur. Orucu bozacak derece çok öperse haram işlemiş olur. Çünkü orucu mazeretsiz bozmak haramdır.(dinimizislam.com)

Görüldüğü gibi babanızın veya eşinizin yanağından öpmeniz orucunuza zarar vermez.Ancak diğer durumlar müstesnadır yukarıda yazıldığı gibi.

papatyaa172

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Orucu bozan hallerle ilgili

Allah razı olsun.Teşekkürler

vista

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba arkadaşlar. bi sorum olucaktı aradım ama açıkçası pek anlayamadım en kısa zamanda cvp verirseniz çok sevinirim. keffaret ve kaza grektiren knularda hanımının yada sevdiği kişinin tükürüğünü yutması (öpüşmesi hlnde ) oruç bzulur diyor. peki bu durum yni orucu bozmadğını zannedip snradan öğrenmişse ne grekir??

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt