Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

orucu bozan haller yardım lütfen (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cahilgenc

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar herkeze benim bir sorum olucak lütfen yardım edin. Oruca niyat ettik ve yattık rüyamızda hacet anı yaşayıp boy abdestimiz bozulursa oruz bozulurmu aynı şekilde uyanıkiken gusul abdestimiz bozulursa 61 gün oruç tutmamız gerekir mi lütfen bu konularda yardım edin. Bu sorumun gereği bayan iç çamaşırı dükkanında çalışıyorum ramazan ayında gerçekten oruç tutmak gerçekten zor bu konularda yardımların bekliyorum.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Değerli kardeşimiz...

Orucu bozmayan davranışlar şunlardır:

1- Unutarak yemek, içmek veya cinsî münâsebette bulunmakla oruç bozulmaz. Ancak hatırlandığında derhal bırakmalıdır. Aksi takdirde oruç bozulur. Hatırlanmadığı takdirde bunların oruçluya Allah’ın bir ikrâmı olduğu, bizzat Resûlullah Efendimiz (asm) tarafından beyan edilmiştir. Binâenaleyh bir kimse oruçlu olduğunu unutarak ve hatırlamayarak karnını tamamen doyursa orucu bozulmaz.

2- Diş etlerinden çıkan kan yutulmadan tükürülürse oruç bozulmaz.

3- Mîdeden gelen suyu geri yutmak orucu bozmaz.

4- Yenilmeyen ve kendisinden faydalanılmayan şeylerin, farkına varılmadan nefesle boğaza kaçması halinde oruç bozulmaz. Meselâ havadaki duman, toz ve uçan bir sineğin boğaza kaçması... vb. gibi.

5- Diş arasında kalan ve nohut tanesinden küçük bir yemek artığını yutmak orucu bozmaz.

6- Ağız dolusu olmayan bir kusuntunun kendiliğinden gelip sonra içeriye dönmesi ile oruç bozulmaz.

7- Kasıt olmaksızın; kendiliğinden, yani bir rahatsızlık dolayısıyla kusmak orucu bozmaz.

8- İhtilâm olmakla veya isteği dışında yalnızca meni ya da akıntı gelmekle oruç bozulmaz.

9- Yıkanmakla veya suya girilmekle, su yutulmadıkça oruç bozulmaz.

10- Kan aldırmakla oruç bozulmaz.

11- Abdest aldıktan sonra ağızda kalan yaşlık orucu bozmaz.

Alıntı: fikih.info

Allah CC. yar ve yardımcınız olsun inşallah...

NOT: Ehil olmayan kişilerce cevaplar verilebileceğinden konu kapatılmıştır...
Ve fıkıh konusuna taşınmıştır...​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt