Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ORUÇ Vücudu Nasıl Temizler? (1 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan ayına yakalsan bugunlerde bakınız oruç ne kadar faydalı...

oruç, İslam Ülkelerinin dışında da hızla yayılmakta, bu konuda birçok kişi araştırma yaparken, hastalıkların önlenmesi için orucu tavsiye eden mütehassıs doktorların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Şu anda Batı Almanya’daki 29 klinikte, oruç ile tedavi yapılıyor. Ve oruç, hemen hemen her hastalığı tedavi ettiği gibi, fazla kiloların da sağlıklı bir şekilde atılmasını sağlıyor. oruç Mütehassısı olarak bilinen Dr. Hellmut Lützner’e göre oruç, vücudun senelerce depo ettiği zehirleri ve pislikleri dışarıya atmanın en tabii yoludur.

oruç, insanlık tarihi kadar eskilere dayanır ve bütün canlılarda, ortak bir özellik olarak göze çarpar. Haftalarca veya aylarca aç kalarak bir nevi oruç tutmak, tabiattaki birçok canlının hayatında her sene görülmektedir. Ve oruç tutma istidadı olmaksızın canlıların sağ kalması mümkün değildir.

Bugün birçok gelişmiş ülke, bolluk içinde yaşıyor. Fakat bu bolluğa alışmış olmaları yüzünden de artık hiçbir zorluğa cesaret edemiyorlar. Bu ülkelerde aşırı beslenmeden doğan hastalıklar, bir çığ gibi artarak yayılıyor.

Her milletin, kendine has bir yemek listesi bulunur. Ve ailece hep beraber yemek yeme, aile fertlerinin birbirine olan bağlılık duygularını geliştirir. Hatta iş icabı olarak birbirini daha iyi tanımak isteyenlerin yaptıkları ilk iş, bir restoranda buluşmaktır. İşte bu “belirli vakitlerde aynı yemekleri paylaşma hadisesinin” güçlendirdiği sevgi ve saygı duygularını, acaba oruçtan daha iyi hangi şey sağlayabilir?

“Dini bayramların manevi havasını tatmak için, oruç tutarak hazırlanmak şarttır” diyen Münihli Psikolog Jürgen Von Schedit, sözlerine şöyle devam ediyor:
“oruç, gelenek olmaktan çıkınca, içindeki gizli kıymetler de yok oluyor. Diğer bir ifade ile insan maddiyata fazla dalınca, maneviyatın kokusunu bile alamıyor.”

Herkesin bilmesi gereken bir başka oruç da, hastalanan bütün canlıların insiyaki olarak tuttukları oruçtur. Sıhhatini kaybeden canlılar, yeme ve içmeyi terk ederler. Bunun açıklaması şudur: Tehlikeye maruz kalan vücut, hazım ile uğraşmayı istemez. Çünkü bu hadise ile, canlının aldığı gıda enerjisinin üçte biri harcanır. Bu sebeple vücut bütün gücünü, hastalığa karşı savunmaya yöneltir.

Orucun unutulan kıymetlerini Batı Dünyasına tekrar anlatmakta büyük payı olan Dr. Otto Buchinger (1882-1970) “Şifalı oruç” adındaki kitabında, bizzat kendisinin büyük bir hastalık neticesinde oruca başladığını yazmaktadır. Tehlikeli bir mafsal romatizmasına yakalanan Buchinger, hastalığın arttığını, kaslarının eriyerek karaciğerinin büyüdüğünü ve safra kesesinin iltihaplandığını görünce oruç tutmaya başlamıştır. Buchinger, Alman oruç uzmanlarının en tecrübelisi sayılan Gustav Riedl’in kontrolünde oruç tutmuş ve tamamıyla iyileşerek sıhhatine kavuşmuştur.

Dr. Buchinger, on binlerce hasta üzerinde yapmış olduğu araştırmalarını şu cümleyle özetler: “Tansiyon düşüklüğü gibi istisnalar hariç, hiçbir hastalık yoktur ki, orucun faydası olmasın veya tamamıyla iyileştirmesin! oruç, bıçağa gerek duyulmayan bir ameliyattır.”
oruç mütehassısı Dr. Lützner de, eski 10 bin metre koşucularından 54 yaşındaki bir sporcunun en iyi derecelerini, 49. oruç gününde elde ettiğini belirtmiştir.

oruç mütehassıslarından biri olan, bayan Dr. Helga Bühler, “açlık grevi” ile “oruç” arasındaki farkı şöyle belirtmektedir:
“İkisinin arasındaki tek fark, insanın niyetidir. oruç, pozitif ve istekli bir harekettir. Açlık grevi ise, öfke ve gazaptan kaynaklanır. Bilindiği gibi öfke ve sinirlilik halleri mide asidi üretmekte, mide asidi ise acıkmaya sebep olmaktadır. Dolayısıyla oruçlu kişi açlık hissetmezken, diğeri büyük bir açlıkla karşı karşıyadır.”

oruçlu bir insan, yemek yeme telaşından kurtulduğu gibi, ikide bir de yemek hazırlamak veya bulaşık yıkamak derdinden de kurtuluyor. Bu arada insan, bambaşka şeylerden kurtulduğunu da anlıyor. Psikolog Jurgen Von Scheidt, bu konuda şunları söylüyor:
“Özellikle kendini eşyaya bağımlı hissedenler için bağımsızlık kazanmak, son derece kıymetlidir. Orucun verdiği bağımsızlık duyguları ile, böyle bir hazineye sahip olmak mümkündür. oruç ile, esas problemleri bağımlılık olan bütün insanların, uyuşturucu madde müptelalarının ve alkoliklerin psikoterapi yoluyla tedavi edilmeleri mümkün oluyor.”

Dr. Hellmut Lützner, “oruç Sayesinde Yeni Doğmuş Gibi” adlı kitabında, şu gerçekleri dile getiriyor:
“oruçlunun hissettiği acıkma safhaları, aslında tedavi seanslarıdır. Bu safhalar, hastalıklı ve zararlı maddelerin dokulardan koparıldığı ve vücutta dolaştığı saatlerdir. oruç sırasında bazı vücutlarda meydana gelen ağız ve ter kokuları, bu zararlı maddelerin vücuttan atılması sebebiyledir.”
Dr. Hellmut Lützner, şöyle devam ediyor:
oruç tutmanın verdiği zevki, sağlamış olduğu şu faydaları öğrendikten sonra, daha iyi tadabilirsiniz.
* Güçlü bir maneviyat.
* Kendi ruh dünyanıza ve vücudunuza karşı, gitgide artan bir alaka.
* Tasavvur ve hatırlama gücünde elde edilen artış.
* Kendinize olan güveninizin sağlanması ve kararların büyük bir soğukkanlılıkla alınabilmesi.
* Tad alma duygusunun güçlenmesi ve oruçtan sonra, çok daha sağlıklı bir beslenmenin elde edilmesi.
Bütün bu sayılan faydaların oruçla elde edilmesi, gerçekten hayret vericidir. Orucun ilk günlerinde ortaya çıkan güçlükler ise, basit bir yolla giderilir. Oruca başlanılan günlerde bol meyve yemek, midede kalan et parçalarının çürümesine mani olmakta, böylece mide bulantısı veya baş ağrısı gibi rahatsızlıklar da giderilmektedir.
Yazımızı Dr. Buchinger’in bir sözü ile noktalıyoruz.
“oruç, bıçağa gerek duyulmayan bir ameliyattır.”

buket

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ORUÇ Vücudu Nasıl Temizler?

selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.rabbim bize zarar vercek hiçbir şeyi yapamamızı istemez.bu kadar çok yararı oldunuğu bilmiyordum...maneviyatının önemi çok büyük...selametle...

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

a.s.B) gerci bende bilmiyordum bu kadar tefekküllü ama öğrend,im ve sizlerle paylaşmak istedim.Gercekten bilmedğimiz ne kadar çok faydaları var.Allah tutacağımız oruçları kabul eder inşallah...

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN GÜZEL KARDEŞİM AMİNB)B)B)

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim cok sağol allah razı olsun bende bişey ekelmek istiyorum orucun en önemli tesiri nefse vuralan gem dir bence oruçlu insan nefsini kontrol etmeyi bilir günaha daha az meyilli olur a.e.o.

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN

gun

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GZEL Bİ KONU ALLAH RAZI OLSUN B) BILIYORDUM AMA BU KADAR ACIKLAYICI OLARAK BILMIYORDUM VE SAYENIZDE OGRENDIM COK TESEKKURLER...HER AÇTIGINIZ KONU YAPTIGINIZ YORUMLAR BİRBİRİNDEN GÜZEL EMEĞİNİZE SAĞLIK.B)B)B)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

VEYSEL KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL Bİ PAYLAŞIMDI

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR KONUYU PAYLAŞMIŞSIN.İLK ÖNCELİKLE YÜCE RABBİM RAMAZAN-I ŞERİFE KAVUŞTURMAYI NASİP EYLER..NE MUTLU BİZEKİ ÇOK GÜZEL BİR DİNİMİZ VAR,VE DOLAYISIYLA NERDEN BAKARSANIZ BAKIN HER ZERRESİNDE BİR HAYIR VE SONSUZ GÜZELLİKLER VAR ŞÜPHESİZ..BİR DÜŞÜNÜN Kİ BİR KARPUZUN ÇİVİTLERİNİ YEMEK BİLE YARARLI İKEN,YÜCE RABBİMİN BİZLERE FARZ KILDIĞI ORUÇTA SAYILAMAYACAK DERECEDE NE HİKMETLER VAR,VE BUNLARIN SAYARAK BİTECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYORUM...ŞÜKÜRLER OLSUN..EN BAŞINDAN GELEN HARAMLARDAN UZAK DURMAKLA BİRLİKTE SAĞLIK AÇISINDAN DA ÇOK YARARLI OLAN BU FARZIMIZI(ORUCUMUZU) YÜCE MEVLAM EN İYİ ŞEKİLDE EDA EDENLERDEN EYLESİN BİZLERİ..BİLMİYORUM FARKINA VARDINIZ MI AMA ARTIK HER HASTALIĞA BAKTIĞINIZDA TEDAVİSİ HEP BİZE FARZ KILINANLARLA TEDAVİ OLUNUYOR..EN BAŞTA BU NAMAZLA BAŞLIYOR VE VEYS KARDEŞİMİNDE BİZLERLE PAYLAŞTIĞI YAZIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK YARARLARI VAR VE ŞU GERÇEK Kİ BEN BUNA İNANIYORUM TÜM HASTALIKLARIN TEDAVİSİ BİZE KILINAN FARZLARDA..YAZI GERÇEKTEN HER ŞEYİ ÇOK GÜZEL İFADE ETMİŞ.ÇOK SAĞOALSIN KARDEŞİM.ŞİMDİDEN TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMNAZAN-I ŞERİFİ MÜBAREKLİ OLSUN..SELAM VE DUA İLE..
B)B)183_ Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.
184_(Size farz kılınan oruç), sayılı günlerdedir. İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diğer günlerde, tutamadığı günler sayısınca tutar. Ona dayanıp kalacaklar üzerine de bir yoksulu doyuracak kadar fidye gerekir. Her kim de hayrına fidyeyi artırırsa, hakkında daha hayırlıdır. Bununla beraber, eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
185_O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur'ân onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya şahit olursa onda oruç tutsun. Kim de hasta, yahut yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diler zorluk dilemez. Sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı tekbir etmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz.
186_Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler.(bakara süresi)B)B)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

herkesten Allah razı olsun cok saolun gercketen önemli bı konu guler kardesım cok guzel yorumlamıs. arkadaşlar hem manevi olarak hem de tıbbi olarak ne kadar fayda sağladıgını goruyoruz.Allah tututacagımız orucları makbul eylesın....B)

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

EVET GERCEKTEN ÇOK BİLGİ DOLU BI KONU ALLAH RAZI OLSUN BILMIYORDUM OGRENDIM SAYENIZDE COK TESEKKUR EDERIM.B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt