Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ORUÇ BİZİ ÖZLEDİ Mİ? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ORUÇ BİZİ ÖZLEDİ Mİ?

On bir ay oldu yolculayalı. Yine bütün bereketiyle geldi oruç. Özledik Ramazanı, iftar saatlerini özledik. İftara yakın ramazan pidesi almak için telaşlı fırın kuyruklarını özledik. Heyecanla kılınan teravih namazlarını özledik. İftar topunun gürültüsünü, minarelerdeki kandillerin yanmasını özledik. Bir yudum suda, bir tek hurmada maveradan tadlar özledik, ötelerin rengini özledik. Hepsinden öte merhamet iklimini, rahmet pınarını özledik. Şeytanların zincire vurulacağı müstesna zamanları özledik.
Biz Ramazanı, orucu özledik özlemesine de ya oruç bizi özledi mi? Evet daha bir huşu ile ihlâs ile tutulmak için oruç bizi özlemiştir. Geçen yıldan daha sabırla, daha samimi, daha manevi bir hazla tutulmak için oruç bizi özlemiştir. Oruçlu ağızla yapılacak hatimler için, okunacak Kur’an’lar için, yapılacak dualar için oruç bizi özlemiştir.
Yetimlerin, yoksulların şenlendireceği, teşrif edeceği iftar sofralarını donatmamız için oruç bizi özlemiştir. Uykumuzdan feragat edip sahura kalkacağımız için, gecenin karanlığında rabbimize yalvaracağımız için oruç bizi özlemiştir.
Fitrelerimizi, zekâtlarımızı yoksullarla buluşturmak, bizi manevi iklimlere kavuşturmak için oruç bizi özlemiştir. Bir kalkan gibi bizi kötülüklerden korumak ve bizi rahmet vadilerine çekmek için oruç bizi özlemiştir. Ruhumuzu gıdalandırmak en taze ve en nadide manevi yemişlerini bizlere sunmak için oruç bizi özlemiştir.
Biz de seni özlemiştik. “Hoş geldin ya şehr-i Ramazan.”
Kendimize dönmenin zamanıdır Ramazan. Bütün hesapları yeniden yapmak için bir fırsat. Kendi günahlarımızın tövbekârı olalım, kendi nefsimizin hâkimi. En azından kendimizle barışık olalım. Bunu başkalarıyla barışık olmaya vesile kılalım. Önce kendi dertlerimizin dermanı olalım başkalarına derman olabilmek için. Başkalarını sıygaya çekmeden kendimizi sıygaya çekelim. Önce kendimizden başlayalım eleştiriye, kendimizden başlayalım aydınlanmaya. İnsan insanın kurdudur diyor zamanın yazarı. Biz ne kendimizin ve ne de başkalarının kurdu olalım.
Gelin Ramazanı yeni bir başlangıca vesile kılalım. Başkaldıralım alışkanlıklarımıza. Yemek alışkanlıklarımızı değiştirdiğimiz gibi başka alışkanlıklarımızı da değiştirelim. Sevgi dolduralım yüreklerimize.
Öyle bir Ramazan yaşayalım ki gelecek ramazan bizi ziyadesiyle özlesin, biz orucun hicranıyla yanıp tutuşalım. Oruç bizim hicranımızla yanıp tutuşsun. Ramazanın manevi radyasyonu sarıp sarmalasın bizi. Katre katre rahmet yağsın üzerimize.
Hamdü senalar, hamdü senalar Alemlerin Rabbine… Selam, oruca, ramazana aşık olanlara. İftarın eşsiz iklimiyle :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ORUÇ BİZİ ÖZLEDİ Mİ?

aska mecnun yazdı:
Biz Ramazanı, orucu özledik özlemesine de ya oruç bizi özledi mi? Evet daha bir huşu ile ihlâs ile tutulmak için oruç bizi özlemiştir. Geçen yıldan daha sabırla, daha samimi, daha manevi bir hazla tutulmak için oruç bizi özlemiştir. Oruçlu ağızla yapılacak hatimler için, okunacak Kur'an'lar için, yapılacak dualar için oruç bizi özlemiştir.

Yetimlerin, yoksulların şenlendireceği, teşrif edeceği iftar sofralarını donatmamız için oruç bizi özlemiştir. Uykumuzdan feragat edip sahura kalkacağımız için, gecenin karanlığında rabbimize yalvaracağımız için oruç bizi özlemiştir.

Fitrelerimizi, zekâtlarımızı yoksullarla buluşturmak, bizi manevi iklimlere kavuşturmak için oruç bizi özlemiştir.

Selamünaleyküm...

ALLAH C.C. RAZI OLSUN gerçekten Bizde orucu özledik... maneviyatın çok olduğu bir ay, muzafferiyet bu ayda göz kapakları kadar yakınken, Hasret ve sevginin kalplerde körükleşmesiyle... Bizde oruca hasretiz, ALLAH C.C. emir ve buyruklarını yerine getirmeye bağlılığımızı ve sevgimizi göstermek için özledik. Biz bu ayı çok özledik sevdaya bir adımda olsa kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.... selam dua ve sağlıkla kalınız

Fe Emanillah

Aleykükselam evet çok özledik sahura kalkmayı iftar davetlerini eşimiz ahbablarımızla yapmayı kuranlar hatimler yapmayı rabbimize daha çok yakın olmayı yardımlaşmayı özledik her günümüz ramazan olsun istiyorum selam ve dua ile

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum
Rabbim razı olsun.
özletene şükürler olsun Ramazanı..bu mubarek ayın "kadr"ini bilmek duasıyla..
selam ve dua ile...Ömrümüz ramazan olsun inşaAllahB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
selamun aleykum
Rabbim razı olsun.
özletene şükürler olsun Ramazanı..bu mubarek ayın "kadr"ini bilmek duasıyla..
selam ve dua ile...Ömrümüz ramazan olsun inşaAllahB)

Aleykümselam

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
O Ramazan ayı ki, insanlara doğru yolu gösteren, ap açık delillerini taşıyan ve hak ile batılın arasını ayıran Kur'an, o ayda indirilmiştir.(Bakara Suresi, 185)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR

AZeRi_86

Kayıtlı Kullanıcı

selamin aleykum arkadaslar:H.yaziniz cok guzel emegine saglik:G:T.rabbim her kesin ibadetini kabul etsim ama bn muayine oluyorum ilac icdigim icin malesf oruc tutamiyorum ama cok istiyorum tutmayi yaaaa:A

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı

allah senden razi olsun hafise anne, evet özlemeyi özluyoruz sükürler olsun bizleri bu mubarek aya kavusturana, Ramazan ayiniz hayirli olsun....B)B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm Hafize anne evet çok özledik inşaallah mübarek ayda bizi özlemiştir.
Rahman razı olsun paylaşımınız güzeldi.
Hayırlı ve bereketli Ramazanlar
selam ve dua ile...
B)B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Öyle bir Ramazan yaşayalım ki gelecek ramazan bizi ziyadesiyle özlesin, biz orucun hicranıyla yanıp tutuşalım. Oruç bizim hicranımızla yanıp tutuşsun. Ramazanın manevi radyasyonu sarıp sarmalasın bizi. Katre katre rahmet yağsın üzerimize.

Amin inşaAllah..Selamun aleyküm. Allah razı olsun Hafize annem..Emeğinize sağlık...Hayırlı ramazanlar diliyorum..dua ile inş.B)B)

Bu sene son Ramazanınız olduğunu bilseniz nasıl bir oruç tutmayı isterdiniz?

Hiç düşündük mü? Kaç yaşındayız? Ve bu yaşa kadar ne kadar günah işledik? Kırk, elli veya altmış yaş... Kırk yaşında olanlarımız için gelin bir hesap yapalım. Her gün sadece bir günah işlediğimizi düşünelim. Karşımıza 14.600 günah çıkıyor. Tabii bu hesap sadece bir günde bir günah üzerine yapılmış bir hesap. Bunların içinde büyüğü, küçüğü var. Bu günahlar içinde belki Allah'ın affetmeyeceği olanlar var. Bunların içinde kul hakkını ihlal etmek gibi cezası sadece ahirette verilecek olanlar var. Belki kıyısından da olsa faize bulaşma, yetim malı yeme, iyiliği emretme ve kötülükten uzaklaştırma gibi günümüzde en çok yapmamız gereken; fakat yapılmadığında büyük günah olduğu bizzat Efendimiz (sas) tarafından bildirilen büyük günahlar var. Belki de günahlarımıza karşı tövbe hissini kaybedişimiz gibi çok büyük günahlar da var işlediğimiz günahlar içinde.

Günahlar durmadan birikiyor. Her bir günahtan küfre giden bir yol olduğunu da düşünürsek belki farkına varmadan Allah'ın bizlere ihsan ettiği nimetlerin üzerini örtüyor ve küfre giriyoruz.

Oysa bu muhasebeyi her an düşünebilsek ve çare arasak, günahlardan arınma yolları araştırsak göreceğiz ki her bir günaha katıyla sevaplarla karşılık verebiliriz. Bir de şöyle düşünün; bu seneki Ramazan ayı bizim için son Ramazan. Seneye bu vakte erişemeyecek ve önümüzdeki bir sene içinde ruhumuzu Rahman’a teslim edeceğiz. Bu seneki orucu nasıl tutmayı ve hangi duygularla bezemeyi isterdik?

Kardeşimize karşı tebessüm etmekten tutun da yolda bulunan ve insanlara rahatsızlık veren bir çalının, bir taşın kenara atılmasına kadar hayatı yaşarken karşılaştığımız bu tür bütün işlerin sadaka sayıldığı, her hareketimizde bize sayısız sevaplar kazandıran çok güzel bir dinimiz var. "Allah yolunda sabah akşam evden çıkıp O'nun yolunda koşturmak dünyadan ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır." "Geceleyin iki rekât namaz kılmak, dünyadan ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."müjdesini veren bir İki Cihan Sultanı Peygamberimiz (sas) var. Merhametinin genişliği bilmemiz gerekiyor.

ALİ BUDAK​

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim sizden razı olsun Hafize Ana. Gerçekten Ramazan ayı veya oruç bizi özlemişmidir dersiniz ben gerçek müminleri özlediğini ancak hepimizi özlediğini sanmıyorum. Ama Rabbimize şükürler olsun ki bu mubarek aydayız Rabbim hepimizi af eylesin İnşallah. Selam ve dua ile...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

AZeRi_86 yazdı:
selamin aleykum arkadaslar:H.yaziniz cok guzel emegine saglik:G:T.rabbim her kesin ibadetini kabul etsim ama bn muayine oluyorum ilac icdigim icin malesf oruc tutamiyorum ama cok istiyorum tutmayi yaaaa:A

Aleykümselam hasta isen zaten tutamazsın ama iyileşince kışın kısa günlerde tutmaya gayret et selametle

Kaan Erdem

Yönetici

Selamünaleyküm hafize annem umarım daha iyisinizdir.Konu çok güzel ALLAH cc Razıolsun.Ben bir de bambaşka şeyleri özledim.Ramazanda çocukuluğumu,pide kuyruklarında beklemeyi,can dostum muratla iftara yakın bağıra bağıra ezan okuyup duyanları sanki kandırmaya çalışmayı,eve iftar vakti koşturarak gitmeyi,yarım gün çocuk aklıyla tuttuğumuz oruçların verdiği büyük sevinçleri,evimizdeki sahurların kalabaklığını,bayramı heyecenla beklemeyi,hepsini çok özledim.Şimdi bizden kaynaklı bir çok hissiyet eksik ve tat vermiyor.Özlemlerim sevinçlerim ve beklentilerim siyah beyaz kaldı.Allah sonumuzu doğru eylesin.:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:

Amin inşaAllah..Selamun aleyküm. Allah razı olsun Hafize annem..Emeğinize sağlık...Hayırlı ramazanlar diliyorum..dua ile inş.B)B)

Bu sene son Ramazanınız olduğunu bilseniz nasıl bir oruç tutmayı isterdiniz?

Hiç düşündük mü? Kaç yaşındayız? Ve bu yaşa kadar ne kadar günah işledik? Kırk, elli veya altmış yaş... Kırk yaşında olanlarımız için gelin bir hesap yapalım. Her gün sadece bir günah işlediğimizi düşünelim. Karşımıza 14.600 günah çıkıyor. Tabii bu hesap sadece bir günde bir günah üzerine yapılmış bir hesap. Bunların içinde büyüğü, küçüğü var. Bu günahlar içinde belki Allah'ın affetmeyeceği olanlar var. Bunların içinde kul hakkını ihlal etmek gibi cezası sadece ahirette verilecek olanlar var. Belki kıyısından da olsa faize bulaşma, yetim malı yeme, iyiliği emretme ve kötülükten uzaklaştırma gibi günümüzde en çok yapmamız gereken; fakat yapılmadığında büyük günah olduğu bizzat Efendimiz (sas) tarafından bildirilen büyük günahlar var. Belki de günahlarımıza karşı tövbe hissini kaybedişimiz gibi çok büyük günahlar da var işlediğimiz günahlar içinde.

Günahlar durmadan birikiyor. Her bir günahtan küfre giden bir yol olduğunu da düşünürsek belki farkına varmadan Allah'ın bizlere ihsan ettiği nimetlerin üzerini örtüyor ve küfre giriyoruz.

Oysa bu muhasebeyi her an düşünebilsek ve çare arasak, günahlardan arınma yolları araştırsak göreceğiz ki her bir günaha katıyla sevaplarla karşılık verebiliriz. Bir de şöyle düşünün; bu seneki Ramazan ayı bizim için son Ramazan. Seneye bu vakte erişemeyecek ve önümüzdeki bir sene içinde ruhumuzu Rahman’a teslim edeceğiz. Bu seneki orucu nasıl tutmayı ve hangi duygularla bezemeyi isterdik?

Kardeşimize karşı tebessüm etmekten tutun da yolda bulunan ve insanlara rahatsızlık veren bir çalının, bir taşın kenara atılmasına kadar hayatı yaşarken karşılaştığımız bu tür bütün işlerin sadaka sayıldığı, her hareketimizde bize sayısız sevaplar kazandıran çok güzel bir dinimiz var. "Allah yolunda sabah akşam evden çıkıp O'nun yolunda koşturmak dünyadan ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır." "Geceleyin iki rekât namaz kılmak, dünyadan ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."müjdesini veren bir İki Cihan Sultanı Peygamberimiz (sas) var. Merhametinin genişliği bilmemiz gerekiyor.

ALİ BUDAK​

Son orucumu bilseydim tadına vara vara tutardım herhalde ama seneye çıkacağımızı biliyormuyuz onun için genede tadına vara vara tutalım benim bildiğim Annemde dahil :A bu ramazanda kaç kişi yok :A onun için ileriye dönük hiç bir şeyin hesabını yapmayalım birdahaki aya şu hayırı yapalım bunu yapalım hepsi boş varsa bekletmeden yoksa Rabbim yapacağımızı zaten biliyor iyilik yapamıyorsak bari kütülükte yapmayalım selametle :A

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm aplacıcım nasılsın inşallah daha iyisindir eeeeee yalandünya bu gün var yarın yokuz allah geride kalanlara sabır versin aplacıgım cok güzel bir form açmışsın eline gönlüne sağlık allaha emanet ol B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
Selamünaleyküm hafize annem umarım daha iyisinizdir.Konu çok güzel ALLAH cc Razıolsun.Ben bir de bambaşka şeyleri özledim.Ramazanda çocukuluğumu,pide kuyruklarında beklemeyi,can dostum muratla iftara yakın bağıra bağıra ezan okuyup duyanları sanki kandırmaya çalışmayı,eve iftar vakti koşturarak gitmeyi,yarım gün çocuk aklıyla tuttuğumuz oruçların verdiği büyük sevinçleri,evimizdeki sahurların kalabaklığını,bayramı heyecenla beklemeyi,hepsini çok özledim.Şimdi bizden kaynaklı bir çok hissiyet eksik ve tat vermiyor.Özlemlerim sevinçlerim ve beklentilerim siyah beyaz kaldı.Allah sonumuzu doğru eylesin.:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule

Aleykümselam Kaan artık şimden sonra ne kadar iyi olacaksam ? hani derler ya dertler geldimi üstüstte gelir işte öyle Rabbim daha beterinden korusun dediğin gibi ramazanların eski tadı yok siz daha gençsiniz hele bizim zamanımızda ramazanlar kışa geliyordu kartopu oynarken kızak kayarken topun patladığını görmezdik kimi zaman ramazan davulu gece geçerken annem bizi kaldırmazdı ağlardık kalkalım diye şimdi bakıyorum hanımefendiler kaçıncı yüzyıldaymışık davulmu olurmuş halbuki ramazan dediğin zaman akla önce davul gelir inanki ben eski ramazanları çok özlüyorum :A selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
selamün aleyküm aplacıcım nasılsın inşallah daha iyisindir eeeeee yalandünya bu gün var yarın yokuz allah geride kalanlara sabır versin aplacıgım cok güzel bir form açmışsın eline gönlüne sağlık allaha emanet ol B)B)B)B)

Aleykümselam Cevdet iyi olmaya çalışıyorum ama çok zor çok :A dünya yalan değil insanlar yalan dünya hep aynı okumakla avunuyorum aslında ölmek yok olmak değil başka bir aleme esas yurdumuza gitmek Cenabı Allaha Peygamber Efendimize kavuşma anı yeterki Rabbime kul olalım selametle :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
Rabbim sizden razı olsun Hafize Ana. Gerçekten Ramazan ayı veya oruç bizi özlemişmidir dersiniz ben gerçek müminleri özlediğini ancak hepimizi özlediğini sanmıyorum. Ama Rabbimize şükürler olsun ki bu mubarek aydayız Rabbim hepimizi af eylesin İnşallah. Selam ve dua ile...

Amin cümlemizden inş onu orucumuza sormak lazım biz ondan memnunuz oda bizden memnundur öyle zannediyorum Rabbimin af kapısı ardına kadar açık yeterki biz istemesini bilelim selametle :A

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt