Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÖRTÜSÜZLÜK BİR HAYAT TARZIDIR (1 Kullanıcı)

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
Örtüsüzlük Bir Hayat Tarzıdır
Önce şu noktayı iyi tespit edelim; örtüsüzlük bir hata değildir, bir anlık bir günah değildir, bir an için yapılan bir gıybet, bir dedikodu, bir iftira değildir. Bir an için öfkeye kapılan ve bundan dolayı işlenen bir günah değildir. Gaflete gelerek içilen bir içki, oynanan bir kumar değildir. Kısacası, Allah Teala'nın yasakladığı haram olan ne varsa şöyle gözünüzün önüne getirin; onların birini dalgınlıkla, yanlışlıkla, öfkeyle veya kötü çevre ve arkadaşın etkisinde kalarak bir defa veya ara sıra işlemeye benzemez.

Örtüsüzlük bir yaşantı biçimidir, bir hayat tarzıdır.

Örtüsüzlük bir düşüncenin, bir felsefenin yaşanmasıdır, hayata geçirilmesidir.

Verilmiş kararın, düşünülerek varılmış bir kararın uygulamaya konulmamsıdır, bilinçli bir tercihtir.

Örtüsüzlük, tarikte seyrederken yapılan bir yanlışlık değildir, kırmızı ışıkta geçmek değildir, bir kural ihlali değildir, yanlış sollamak değildir, fazla hız yapmak değildir, hatta bu hatalardan dolayı bir kaza yapmak bile değildir.

Örtüsüzlük, başka bir yoldur, başka bir yola girmektir, başka bir yolda seyretmektir.

Örtüsüzlük, bir kavşakta, bilerek ve düşünülerek seçilmiş, tercih edilmiş, diğerlerinden ayrı, başlı başına bir yoldur.

Örtüsüzlük, bir yaşantı biçimidir ve bir hayat tarzıdır.

Alıntıdır.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÖRTÜSÜZLÜK BİR HAYAT TARZIDIR

s.A.
bir anlık bir günah değildir... DİYE YAZILMIŞ EVET BİR ANLIK GÜNAH İÇİNDE SIKIŞTIRILMAZ. ÖRTÜNMEMEK DİREK OLARAK ALLAH .C.C EMRİNİN YAPILMAMASI VE HEM YAPAN İÇİN HEMDE ONA BAKAN İÇİN GÜNAH İFADE EDEN BİR DURUŞTUR. ÖRTÜSÜZ OLANA ÖRTÜN DEMEK İNTAHAR EDENE DUR YAPMA HAYAT GÜZEL DEMEK GİBİDİR... BEN KARDEŞİMİ SEVİYORUM VE ONA HAYIR SEN ATLA ÖL DİYEMEM. BU YAZIYI YAZAN SEVGİLİ KARDEŞİM İNŞ. ÖRTÜNMENİN GÜNAH OLMADIIGNI VE ALLAH EMRİ OLMADIGINI DÜĞŞÜNMÜYORSUNUZDUR ZİRA BOYLE İSE ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN S.A.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÖRTÜSÜZLÜK BİR HAYAT TARZIDIR

kardeşim aslında şahıs olarak her kulun duygu düşüncelerine saygılıyımdır ama sizin bu yazdıklarınıza saygı duymayı bırakın çok üzüldüm bunu bir fikir olarak okudum ve yorumladım evet belki bize emr buyrulan tüm vazifer kulun direkt kendisini ilgilendirir eğer görevlerini yaparsa kazanır yapmasa rabbimin merhametine kalmıştır siz kısaca şunu demek istiyorsunuz her koyun kendi bacağından asılır yani başörtüsü takmayanın kendi tercihidir bir yaşam tarzıdır ama ben gözüm önünde kardeşimin örtüsüz dolanmasına gönlüm razı olmuyor onlara zaruretlerinden dolayı saygı duyarım ama benim kardeşlerimde sizin fikrinizde olursa saygı duyamam bize düşen raabbimden ne gelmişse başım gözüm üstüne demektir şunu deseydiniz karşı çıkmazdım evet başörtüsü allahın emridir ama zaruretlerden dolayı veya çevreminde etkisiyle örtünemiyorum bunu anlayışla karşılarım ama bunu kabullenmem imkansız inş sizde bu düşüncede değilsinizdri dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt