Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

örtü ve okul tercihinde allahamı itaat etmek gerekir yoksa anne-babaya mı? (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Bu yazıyı yazmaktan maksadım ailesinin zoruyla başını açıp okuyan bir bayanın okul bittikten sonra çalışmamak için ahd ve yemin ettiği halde yine ailesinin baskısına boyun eğip çalışmaya başlamasından dolayı kaybedeceği şeylerin ve ailesinin emirlerini ALLAHın emirleri üsütnde tutmasının hasaretlerini göstermek ve kime itaat edilmesi gerektiğini hatırlatmak içindir.

Kızım oğlum okumazsan hakkımı, sütümü helal etmem derler.insanoğlunun en büyük cehaletlerinden birisi de nimeti , keremi, iyiliği ve şefkatin kaynağını kendilerinden bilmeleri yüzde doksan dokuzu Allaha ait olan hüsün ve güzellikleri kendilerine verip ALLAHı hakkını gasp ederek ALLAHı hakkını kendileriymiş gibi görüp onuda başkalarına haram etmeleridir.sanki o süt onun emriyle gelmişte çocuğa vermiş. Aciz çocuğa sanki merhamet eden ALLAH değil de oymuş gibi b.ir tavır içine giriyorlar. Allahu teala zaten o çocukları sevmeleri ve hizmet etmelerinin ücreti olarak onlara şefkat duygusunu vermiştir.hem çocuğuna gayrimeşru bir şeyi emrediyorlar hem çocuklarının ahiretini yakmaya çalışıyorlar.bunu da haklarını haram etme tehdidi altında yapıyorlar. Bu tür analar ve babaların çocuklarına emrettiği haramları işlemek zorunda olmadıkların gösteren
buna benzer bir olaya asrısaadet kahramanlarından! Saad bin Ebi Vakkas r.a. maruz kalmıştı Saad annesine çok hürmet eden itaatkâr bir evlat idi. Müslüman olunca annesi çok kızdı ve şöyle dedi:
- Saad ! Bu ne iştir? Ya sen bu yeni dinini bırakırsın yahut da ben yemem-içmem, sonunda da ölürüm. Sen de anasının katili diye ayıplanırsın!
Saad r.a. şöyle cevap verdi:
- Böyle yapma anne. Ben bu dini bırakmam.
Ve Saad r.a. iki gün iki gece bekledi. Kadın ne yedi ne de içti. Bunun üzerine annesine şunları söyledi.
— Vallahi anne, yüz canın olsa da bunlar birer birer çıksa, ben bu dini yine bırakmam. Artık sen ister ye, ister yeme...
Annesi oğlunun bu kararlığını görünce inadından vazgeçti ve yemek yedi. Bu hadise üzerine Ankebut Suresi'nin 8. ayeti nazil oldu: “Biz insana ana ve babasına iyilik yapmasını tavsiye ettik. Bununla beraber hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, o vakit onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak banadır. Ben o vakit size yaptıklarınızı haber veririm.” Yalnız, bize ALLAH'a isyanı emrederlerse, azim ve kararlılıkla bulunduğumuz yerde sağlam durduğumuzu görecekler.
Çünkü dönüşümüz yalnız ALLAH'adır. . İşte çocuklarına bir nevi küfrü ve Allaha asi olmayı bilmeden emreden analar ve babalar. Ve onlara direnen asrımızdaki saad bin ebi vakkaslar misali bayanlar.M.KAKÇA

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Başını açarak İslama hizmet etmek davasında olanlara bir tenbih.

Başını açarak İslama hizmet etmek davasında olanlara bir tenbih.

Bugün ve Kuran ve iman hizmetine soyunmuş bazı grupların hizmetlerinde taviz verme mecburiyetini kuran ve din hesabına yaptıklarını söylemesi ve onun vekilliğini yapma davalarını kurana soralım hakikat konuşsun bizde ibret ve vazifemizi ve haddimizi bilmemiz noktasında susup dinleyelim.
Kuran bizden ne istiyor kendisine ayinedarlık etmemiz mi istiyor yoksa bizden vekillik mi istiyor. Kuranın bizlerden vekillik istemediğinin delili onu muhafaza eden ve bayraktarlığını yapan bütün devletlerin yıkılıp gitmesi ,hani bir zamanlar Emevi devleti vardı islamın ve Kuranın bayraktarlığını yapıyordu,hani Abbasi devleti Kuranın bayraktarlığını yapıyordu,hani cihanı titreten dünyanın 600 senelik bir zaman dilimine hükmeden,3 kıtada at koşturan Kuranın vekilliğini yapan Osmanlı devleti hepsi yıkılıp gitti, ama Kuran hala ayakta, dimdik, taptaze hükümleriyle insanlara yol gösteriyor.
Rivayette vardır ahir zamanda dinsizliğin dehşeti ve ehli nifakın tahripleri neticesi Kuranın etrafındaki bütün surlar yıkılacak Kuran kendi kendini muhafaza edecek onun icazi elmas bir kılınç olacak kendini koruyacak.Kuranın etrafındaki surlar olan Osmanlı, tarikatler,tekkeler,medreseler ve alimlerin hepsi inkilaplarla ortadan kaldırıldı ve Kuran tek başına kaldı ama icazi manevisi ile ALLAH onu korudu ve Kuranın sahibinin ALLAH olduğunu gösterdi.Demek ki ALLAH bizlerden Kurana ve hakikatlerine vekillik etmemizi istemiyor bizden istediği sadece kuranın hakikatlerine ve peygamberinin sünnetlerine ayinedarlık etmemizi istiyor.
Kuran bizi ihtar eder der ki: İslamın ve dinin sahibi Allahtır siz sadece islama ve Kurana ayinedarlık edin yaşamınızla. BEN SİZDEN VEKİLLİK İSTEMİYORUM, HAMİLİK İSTEMİYORUM BENİM NAMIMA BANA HİZMET ETMEK DAVASIYLA BAŞINIZI AÇIP OKUMANIZI İSTEMİYORUM SİZİN VEKİLLİĞİNİZE İHTİYACIM YOK 1400 SENEDİR HAKİKATLERİMDEN TAVİZ VERMEDİM Kİ BUNDAN SONRA SİZDEN DE TAVİZ İSTEYEYİM. ALLAH BENİ İSTERSE BİR FASIKIN ELİYLE DE YÜCELTİR. HAKİKATLERİMİ NEŞR EDER TAVİZ VERMEDEN BENİ YÜCELTMEYE ÇALIŞAN VEKKİLİLERİM OLAN DEVLETLER NERDELER ONLAR BENİ TAVİZSİZ YAYMAYA ÇALIŞTIKLARI HALDE YIKILDI GİTTİLER. SİZLER BENİM HAKİKATLERİMİ TAVİZ VEREREK NASIL AYAKTA KALACAKSINIZ. DİNİN VE BENİM SAHİBİM ALLAHDIR VE BENİ KIYAMETE KADAR KORUYACAĞINI VAAT ETMİŞ.ONUN VAADİNE MUHALİF BİR YOL TAKİP ETMENİZ BANA ZARAR DEĞİL KENDİNİZE ZARARDIR.VAZİFENİZİ YAPIN VE VAZİFEYİ İLAHİYEYE KARIŞMAYIN.KARIŞTIRMAYIN,EFENDİYE EFENDİ MUAMELESİ YAPILMAZ,EMROLUNDUĞU GİBİ DOSDOĞRU OLUN,ALLAHIN MANEVİ ORDULARI HER AN HAZIR VE NAZIRDIR.VAKTİ GELİNCE VAZİFE BAŞINA GEÇECEKLERDİR.NURUNU TAMAMLAMAYI VAAT ETMİŞTİR.VAADİNİ YERİNE ELBETTE GETİRECEKTİR.M.KAKÇA

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Müslüman islamı kendisine yamayan değil kendisini islama adayandır..

RABBİM her daim hakkı oldugu gibi anlayıp yaşayanlardan eylesin cümlemizi(amin)

_YUSUF_

Yönetici
Selamun Aleyküm hannımefendi kardeşim
Yine güzel bir konu işlemişsin
Allah'u teala razı olsun inşaAllah

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Başörtüsü açılarak okunabilir mi ?

Hayır,Allahın kat'i emri örtü emri özellikle AHZAB suresi 59.ayetinde buyurulmaktadır.Ve unutma kardeş,Allah resulu sallalahu aleyhi vessellem,Bir müslüman kadının TESETTÜRÜNE laf atan Medinede yaşayan YAHUDİ KABİLESİNİ medineden sürmüştür,Ve ilk savaşı ONLARA O AÇMIŞTIR !

Hal böyle iken,Siz hiçbir ehli sünnet ulemasının,Başörtüsü açılabilir okurken diyerek bir fetva verdiğini bulamazsınız.

Siz dininize SARILIN.Allah yardım edecektir.Onun yardımından ancak münafıklar ümit keser.

Allahın emrini ayaklar altına Yöneticiye itaat etmemek Gerekir.Allaha isyan olan yerde İTAAT olmaz.!Allah resulu buyurduki,Öyle bir zaman gelirki yöneticiler namaz kılmanızı geciktirir...

Abdullah bin mesud r.a dedi peki EY ALLAHIN RESULU BİZ O ZAMANa erişirsek ne yapalım,

Allah resulu buyurduki ; BANA MI SORUYORSUN EY ABD IN OĞLU '' İTAAT ETME ''

NUR51. Aralarında hüküm vermesi için Allah'a ve Resulüne davet edildiklerinde, müminlerin sözü ancak "İşittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir.

Selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt