Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ORGANLARINI SATMAYAN KALMASIN:):):) (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
ORGANLARIMIZI ALLAH A SATMAK

İnsan vücudu bir çiftliğe benzer. Bu çiftlik bize emaneten verilmiştir. Organlarımız, çiftlikteki aletler, makineler gibidir.
Bu çiftliği çiftlik sahibinin isteğine uygun çalıştırmamız lazım. Bunun için de çiftlik sahibi diyor ki: "Organlarınızı bana satın... Karşılığında cennet gibi bir fiyat vereceğim. Hem görüyorsunuz, organlarınıza sahip çıkamıyorsunuz. Çeşitli hastalıklar, sakatlanmalar, yaşlılık, organlarınızı sizden alıp götürüyor. Kalp uzmanı dahi kalbine sahip çıkamıyor. Eğer organlarınızı, hakiki sahibi olan Allah'a satarsanız, onların değeri birden bine çıkacak."

Nasıl ki kıymetli şeyler müzede muhafaza ediliyor, aynı şekilde insanların kıymeti de gösteriyor ki, bu organlar ebediyet müzesinde korunmalıdır.

Acaba bu organları Sahib-i Hakikisine satmak çok mu zor?

Hayır çok kolay!..

Mesela elimiz Allah'ın bize verdiği emanettir. Bu el ile kadeh tutmayıp, kitap tutsak elimizi Allah'a satmış oluruz.

Gözümüzü haramdan çekip helale bakarsak, gözü sahibine satmış oluruz. Şimdi hanımlar açık kıyafetler giyinip çok cazip jestleriyle mimikleriyle sokaklarda kendilerini gösteriyorlar. Gözümüzün sahibi diyor ki: "Onlara bakma!"

Haramlardan para kazananlar, insanları gözünden ve kulağından avlıyorlar. Göz görüyor, gönül çekiyor...

Kulak, din düşmanlarının eline en kolay geçebilecek organlarımızdan biridir. Kulağımızdan tutup, bizi cehenneme götürebilirler. Bazı şarkılarda türkülerde isyan ediliyor.

Küfür, dedikodu, yalan... Bunlar, gözden ve kulaktan vücut sarayına giren hırsızlardır.

Kin, inat, akıl, hafıza, şehvet, konuşmak... Bunlar da manevi organlarımızdır.

Haramlara kin güdülürse, kin duygusu sahibine satılmış olur. Helalleri yaşamak ve ibadet etmekte inat edilirse, inadımız da Müslüman olur.

Hafıza, Hafız-ı Mutlak olan Allah'ın emanetidir. Ne yazık ki bugünkü hafızaların çoğu ilmin çöplüğü haline gelmiştir. İnsanlar çok gereksiz şeyler öğreniyor. Öğrenilmemesi gerekeni öğrenenler, öğrenilmesi gerekeni öğrenemediler.

Şehvet, şiddetli istek demektir. Bu duygumuzun Sahib-i Hakikisine satılması evlenmekle olur..

"Allah, karşılık olarak cenneti verip, mü'minlerden canlarını ve mallarını satın almıştır." (Tevbe 9/111)

HEKİMOĞLU İSMAİL
Zaman
09 Haziran 2007, Cumartesi

Kaan Erdem

Yönetici
RE: ORGANLARINIZI SATINIZ:):):)

Haramlardan para kazananlar, insanları gözünden ve kulağından avlıyorlar. Göz görüyor, gönül çekiyor...

Kulak, din düşmanlarının eline en kolay geçebilecek organlarımızdan biridir. Kulağımızdan tutup, bizi cehenneme götürebilirler. Bazı şarkılarda türkülerde isyan ediliyor.

Küfür, dedikodu, yalan... Bunlar, gözden ve kulaktan vücut sarayına giren hırsızlardır.

Haramlara kin güdülürse, kin duygusu sahibine satılmış olur. Helalleri yaşamak ve ibadet etmekte inat edilirse, inadımız da Müslüman olur

ALLAH CC RAZI OLSUN.ÇOK FAYDALI OLDU.SADECE BİLDİĞİMİZ AMA BELKİDE BU AÇIDAN DÜŞÜNMEKTEN TEMBELLİK ETTİĞİMİZ KONU HATIRLATICI OLDU.SELAM VE DUA LE ABLA.B)

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM
ALLAH( C.C.) RAZI OLSUN ... EMEĞİNE SAĞLIK...RABBİM EMANETİNE EN İYİ SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN CÜMLEMİZİ...ALLAH(C.C.)' A EMANET OL...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ABLACIM ALLAH RAZI OLSUN ELİNİZE SAĞLIK..RABBİM ORGANLARINI O'NUN YOLUNDA KULLANABİLEN KULLARDAN ETSİN BİZLERİ İNŞAALLAH..GERÇEKTEN BENİM DE TEK DUAM YA RABBİ VÜCUDUMU SENİN YOLUNDA KULLANMAYI NASİB ET..ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM GERÇEKTEN HAYATIMIZDA TATBİK EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR BUNLAR..

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A EVET ABLACIM HERBİRİ MAKİNA GİBİ HEMDE ÖYLE Bİ MAKİNAKİ KOPYASI MÜMKÜN DEĞİL.
RABBİM ONLARI DOĞRU YERDE HELAL İŞLERDE KULLANMAYI NASİP ETSİN HEPİMİZE. ALLAH(C.C) RAZI OLSUN SİZDEN. A.E.O S.A

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞLERİM.CÜMLEMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.ŞİMDİ KONUNUN ASIL KAYNAĞI OLAN SÖZLER İN 6.SÖZÜNÜ DE OKURSANIZ DAHA İYİ KAVRANIR İNŞAALLAH

ALTINCI SÖZ

Nefis ve malını Cenâb-ı Hakka satmak ve Ona abd olmak ve asker olmak ne kadar kârlı bir ticaret, ne kadar şerefli bir rütbe olduğunu anlamak istersen, şu temsilî hikâyeciği dinle:

Bir zaman, bir padişah, raiyyetinden iki adama, herbirisine emâneten birer çiftlik verir ki; içinde fabrika, makine, at, silâh gibi herşey var. Fakat fırtınalı bir muharebe zamanı olduğundan, hiçbir şey kararında kalmaz. Ya mahvolur veya tebeddül eder, gider.

Padişah, o iki nefere, kemâl-i merhametinden bir yâver-i ekremini gönderdi. Gayet merhametkâr bir ferman ile onlara diyordu:

"Elinizde olan emânetimi bana satınız. Tâ sizin için muhâfaza edeyim. Beyhûde zâyi olmasın. Hem, muharebe bittikten sonra size daha güzel bir sûrette iâde edeceğim. Hem, güyâ o emânet, malınızdır; pek büyük bir fiat size vereceğim. Hem, o makine ve fabrikadaki âletler, benim nâmımla ve benim tezgâhımda işlettirilecek; hem fiatı, hem ücretleri birden bine yükselecek. Bütün o kârı size vereceğim. Hem de, siz âciz ve fakirsiniz. O koca işlerin masârifâtını tedârik edemezsiniz. Bütün masârifâtı ve levâzımâtı ben deruhte ederim. Bütün vâridâtı ve menfaati size vereceğim. Hem de terhisât zamanına kadar elinizde bırakacağım. İşte, beş mertebe, kâr içinde kâr. Eğer bana satmazsanız; zâten görüyorsunuz ki, hiç kimse elindekini muhâfaza edemiyor; herkes gibi elinizden çıkacaktır. Hem beyhûde gidecek, hem o yüksek fiyattan mahrum kalacaksınız. Hem o nâzik kıymettar âletler, mîzanlar, istimâl edilecek şâhâne mâdenler ve işler bulmadığından, bütün bütün kıymetten düşecekler. Hem idare ve muhâfaza zahmeti ve külfeti başınıza kalacak. Hem, emânette hıyânet cezasını göreceksiniz. İşte beş derece hasâret içinde hasâret. Hem de bana satmak ise, bana asker olup, benim nâmımla tasarruf etmek demektir. Adi bir esir ve başıbozuğa bedel, âlî bir padişahın has, serbest bir yâver-i askeri olursunuz."

DEVAMI VAR....

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Onlar, şu iltifatı ve fermanı dinledikten sonra, o iki adamdan aklı başında olanı dedi:

"Başüstüne, ben maaliftihar satarım. Hem, bin teşekkür ederim."

Diğeri mağrur, nefsi firavunlaşmış, hodbîn, ayyaş; güyâ ebedî o çiftlikte kalacak gibi, dünya zelzelelerinden, dağdağalarından haberi yok. Dedi:

"Yok, padişah kimdir? Ben mülkümü satmam, keyfimi bozmam."

Biraz zaman sonra, birinci adam öyle bir mertebeye çıktı ki, herkes haline gıpta ederdi. Padişahın lütfuna mazhar olmuş, has sarayında saadetle yaşıyor. Diğeri öyle bir hale giriftâr olmuş ki; hem herkes ona acıyor, hem de "Müstehak!" diyor. Çünkü hatâsının neticesi olarak hem saadeti ve mülkü gitmiş, hem ceza ve azab çekiyor.

İşte, ey nefs-i pürheves! Şu misâlin dürbünü ile hakikatin yüzüne bak:

Ammâ, o padişah ise, ezel ebed sultanı olan Rabbin, Hâlıkındır.

Ve o çiftlikler, makineler, âletler, mîzanlar ise, senin daire-i hayatın içindeki mâmelekin ve o mâmelekin içindeki cisim, ruh ve kalbin ve onlar içindeki göz ve dil, akıl ve hayal gibi zâhirî ve bâtınî hasselerindir.

Ve o yâver-i ekrem ise, Resûl-i Kerîmdir.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm;
Harika bir paylaşım ablam...ilk satırları okuyunca sözler aklıma dank etti ama kaçıncı söz olduğunu hatırlamamıştım... İnşAAllah yayınlar dedim baktım ki yayınlamışsın...Allah c.c. razı olsun...bütün kulluk vazifelerimizi anlatan nadide bir paylaşım...B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

"Allah, karşılık olarak cenneti verip, mü'minlerden canlarını ve mallarını satın almıştır." (Tevbe 9/111)

selamun aleyküm ablam, Allah razı olsun ..çok yerinde ve güzel bir paylaşım olmuş.. Emeğinize sağlık..Allah'a emanet olun..B)

sevil1

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
ORGANLARIMIZI ALLAH A SATMAK

İnsan vücudu bir çiftliğe benzer. Bu çiftlik bize emaneten verilmiştir. Organlarımız, çiftlikteki aletler, makineler gibidir.
Bu çiftliği çiftlik sahibinin isteğine uygun çalıştırmamız lazım. Bunun için de çiftlik sahibi diyor ki: "Organlarınızı bana satın... Karşılığında cennet gibi bir fiyat vereceğim. Hem görüyorsunuz, organlarınıza sahip çıkamıyorsunuz. Çeşitli hastalıklar, sakatlanmalar, yaşlılık, organlarınızı sizden alıp götürüyor. Kalp uzmanı dahi kalbine sahip çıkamıyor. Eğer organlarınızı, hakiki sahibi olan Allah'a satarsanız, onların değeri birden bine çıkacak."

Nasıl ki kıymetli şeyler müzede muhafaza ediliyor, aynı şekilde insanların kıymeti de gösteriyor ki, bu organlar ebediyet müzesinde korunmalıdır.

Acaba bu organları Sahib-i Hakikisine satmak çok mu zor?

Hayır çok kolay!..

Mesela elimiz Allah'ın bize verdiği emanettir. Bu el ile kadeh tutmayıp, kitap tutsak elimizi Allah'a satmış oluruz.

Gözümüzü haramdan çekip helale bakarsak, gözü sahibine satmış oluruz. Şimdi hanımlar açık kıyafetler giyinip çok cazip jestleriyle mimikleriyle sokaklarda kendilerini gösteriyorlar. Gözümüzün sahibi diyor ki: "Onlara bakma!"

Haramlara kin güdülürse, kin duygusu sahibine satılmış olur. Helalleri yaşamak ve ibadet etmekte inat edilirse, inadımız da Müslüman olur.

Hafıza, Hafız-ı Mutlak olan Allah'ın emanetidir. Ne yazık ki bugünkü hafızaların çoğu ilmin çöplüğü haline gelmiştir. İnsanlar çok gereksiz şeyler öğreniyor. Öğrenilmemesi gerekeni öğrenenler, öğrenilmesi gerekeni öğrenemediler.

Şehvet, şiddetli istek demektir. Bu duygumuzun Sahib-i Hakikisine satılması evlenmekle olur..

HEKİMOĞLU İSMAİL
Zaman
09 Haziran 2007, Cumartesi

S.A HARİKA ÇOK GÜZEL ANLATILMIŞ ŞÜKÜR OKUMAK NASİP OLDU
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ

hazal42

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE SAĞLIK

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞLERİM.TEK TEK YAZAMIYACAĞIM.ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.BEN SADECE AKTARDIM.NEDEN YARATILDIĞIMIZI UNUTUYORUZ SIK SIK HATIRLARSAK,İBADETLERİMİZDE VE TAKVAMIZDA DAHA FARKLI BİR İLERLEME OLUR İNŞAALLAH.A.E.O.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM
ALLAH( C.C.) RAZI OLSUN ... EMEĞİNE SAĞLIK...RABBİM EMANETİNE EN İYİ SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN CÜMLEMİZİ...

derya_derya

Kayıtlı Kullanıcı

hekimoğlu ismailin yazılarını çok beğenerek okuyorum ve takip ediyorum.paylaşımın için sağolB)

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ABLACIM RABBİM RAZI OLSUN,İNŞALLAH BİZLERİ DE EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR EMANATTE EMİN KILSIN.(AMİN)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

[size=6]B)B)B)ESSELAMÜN ALEYKÜM B)B)B) ABLAM
İMAN MUKABİLİNDE
OLAN KONULARLA YİNE GÜNDEMDESİNİZ.BİRDE RİSALE-İ NURDAN EN BÜYÜK KELAMIN ANATARINDAN NAKLETMİŞSİNİZ ALLAH(CC) RAZI OLSUN... DAİM ETSİN İNŞALLAH.... BENDE VECİZEYLE EŞLİK EDEYİM ABLAM
...[/size]SEN BURADA MİSAFİRSİN. MİSAFİR OLAN KİMSE, BERABERCE GETİREMEDİGİ BİR ŞEYE KALBİNİ BAGLAMAZ. BU MENZİLDEN AYRILDIGIN GİBİ, BU ŞEHİRDENDE ÇIKACAKSIN. VE KEZA , BU FANİ DÜNYADANDA ÇIKACAKSIN. ÖYLE İSE AZİZ OLARAK ÇIKMAYA ÇALIŞ. VÜCUDUNU MUCİDİNE FEDA ET MUKABİLİNDE BÜYÜK FİYAT ALACAKSIN..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt