Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Optimist misiniz; pessimist mi? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Bir optimist unutmak için güler. Bir pessimist gülmeyi unutur. Bir optimist olabilecek en iyi dünyada olduğunu düşünür. Bir pessimist bunun doğru olmasından korkar. Bir pessimist fırsatlar kapıyı çaldığında gürültüden şikayet eden kişidir. Bir optimist en az pessimist kadar yanlış kararlar verir ama daha mutludur. Hem optimistler hem pessimistler topluma bir fayda sağlar. Optimist uçağı keşfeder ve pessimist paraşütü. Pessimist rüzgardan şikayet eder; optimist rüzgarın değişmesini bekler; realist ise tekneyi ayarlar. Pessimist olmanın en güzel tarafı; ya sürekli haklı olduğun ispatlanır ya da sürekli keyifli bir sürpriz ile karşılaşırsın. Hiç bir pessimist bugüne kadar yıldızların sırlarını keşfetmedi, el değmemiş yerleri ziyaret etmedi ya da insanlık için yeni bir buluş gerçekleştirmedi. Pessimist tek yön caddede karşıya geçmeden önce iki tarafı da kontrol eden kişidir

Sorular
1. Harika bir tatilin sonuna doğru duygularınız hangisidir?
a-) Tatilin bitmesinden dolayı üzgün ve stresli
b-) Bir sonraki tatil için şimdiden heyecanlı
c-) Dinlenmiş, rahatlamış ve sakinleşmiş. Eve dönmek ve tüm haberleri almak için sabırsız

2. Kırkıncı yaş gününüz geldi, ne hissedersiniz - hissetmiştiniz?
a-) Hayatımın en güzel yılları artık sona erdi
b-) Yaşlanıyorum ama elimdekinin en iyisini yapmaya kararlıyım
c-) Hayat kırkında başlar

3. Son on senedir mükemmel bir sağlığa sahipsiniz. Bu konuda ki düşünceleriniz neler?
a-) Sonsuza kadar böyle devam etmeyecek
b-) Son on senedir şanslıydım, umarım bir on sene daha bu kadar şanslı olurum
c-) Sağlığımı korumak için çaba sarf ediyorum böylece gelecekte de sağlıklı olma ihtimalim artıyor

4. Yaşamın zorlu dönemlerinden birini geçiriyorsunuz, bu konuda felsefeniz nedir?
a-) Yaşam herkesten daha fazla bana zorluk veriyor
b-) Hayat haksızlıklarla dolu
c-) Kötü günler sonsuza kadar sürmeyecek.

5. Az önce hiç bir uyarı almadan işten kovuldunuz. Tepkiniz ne olur?
a-) Dünyanın sonu gelmiş gibi hissedersiniz
b-) Üzülürsünüz ve yeni bir iş bulabilmeyi umut edersiniz
c-) Üzülürsünüz ama bunun yenilik yapmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünürsünüz. Kim bilir belki uzun vadede daha bile iyi olabilir.

6. Risk alma konusunda yaklaşımınız nedir?
a-) Mümkünse asla risk almam, işimi şansa bırakmam
b-) Arada bir risk almak gerekir
c-) Risk almaya bayılırım, bana heyecan veriyor

7. Bitirmek istemediğiniz ama daha fazla devam etmesinin mümkün olmadığını bildiğiniz bir arkadaşlığın sonuna geldiniz. Ne hissedersiniz?
a-) Kahrolurum
b-) Bunu unutmak zor olacak ama zamanla başaracağım
c-) Bir an önce kendimi toparlayıp yaşamıma geri dönmeliyim

8. Değişime karşı yaklaşımınız nedir?
a-) Değişim hiç bir zaman iyi değildir
b-) Değişim kaçınılmaz
c-) Değişim bir ihtiyaç, heyecanlı bir macera gibi

9. 15 dakika sonra bir meteor dünyaya çarpacak ve çok az insan hayatta kalacak. Tepkiniz ne olur?
a-) Eninde sonunda bir gün öleceğim, neden bu gün olmasın?
b-) Sevdiklerimi bulup hemen hoşçakal derim
c-) Birileri her zaman yaşar. Yaşama şansımı arttırmak için ne yapmalıyım?

10. En sevdiğiniz kişi ile kötü bir dönem yaşıyorsunuz, nasıl hissedersiniz?
a-) Görünüşe göre bu ilişkinin sonuna geldik
b-) Olaylar gittikçe kötüleşiyor
c-) Bunu da aşarız

11. Siz ve sevdiğiniz kişi farklı ilgi alanları geliştirmeye başladınız, nasıl hissedersiniz?
a-) Gittikçe birbirinizden kopmaya başladığınızı düşünürsünüz
b-) Kaçınılmaz değişimi kabul eder ama yine de eski günlere dönüp her şeyi birlikte paylaşabilmeyi dilersiniz
c-) Yanınızdaki insan için mutlu olursunuz ve farklı ilgi alanlarının sizi olgunlaştıran en önemli etken olduğunu düşünürsünüz.

12. Sonbahar hakkında ne düşünürsünüz?
a-) Ardından kış gelecek, biraz depresyonda hissederim
b-) Özel bir duygu yaşamam, yılın mevsimlerinden biri sadece
c-) Yılın en güzel zamanı

13. Garip bir ağrı ya da sızı hissettiğinizde ne düşünürsünüz?
a-) Endişelenirim, ciddi bir şey olabilir
b-) Bir süre sonra geçer nasılsa diye düşünür üzerinde durmam, eğer tekrar ederse doktora giderim
c-) Fazla dikkat etmem, küçük ağrılar ve sızılar her zaman olur ve sonra kendiliğinden kaybolur.

14. Biri eski zamanlardan konuştuğunda tepkiniz ne olur?
a-) Eskiden her şey daha güzeldi
b-) Geçmişte güzel günler oldu, gene olacaktır
c-) Genel olarak her şey daha güzel, heyecanla beklediğim pek çok yeni gün var

15. Sizce yaşamınızda şans ne kadar etkili?
a-) Oldukça fazla
b-) Bazı insanlar diğerlerinden daha şanslı olabiliyor
c-) Bence insan kendi şansını kendi oluşturur.

Değerlendirme
a şıkkı çoğunluktaysa
Siz doğuştan pessimist (karamsar) birisiniz. Bu düşünce yapısı dünyanın sonu değil elbet ve her zaman başarılı bir insan olarak yaşamınızı sürdürebilir, pek çok arkadaş edinebilirsiniz. Ama pessimist olmak demek sürekli olarak her şey için endişe, şüphe ve korku yaşadığınızı ve iç dünyanızda fazlası ile acı çektiğiniz anlamına geliyor. İncir çekirdeğini doldurmayan sorunları gözünüzde büyütüp, içinden çıkılmaz sorunlar haline getirmemelisiniz. Onun yerine negatif düşüncelerinizi zihninizin gerisine atıp, umursamamayı öğrenmelisiniz. Dünyada sizden daha kötü durumda olan pek çok insan var, dolayısıyla yaşamınızın olumlu yanlarını düşünmeye çalışın. Bunu başarmak kolay değil ama eğer kendinizi olumlu düşünme konusunda geliştirebilirseniz hem sağlığınızda hem de genel yaşamınızda iyileşmeleri görmeye başlayacaksınız.

b şıkkı çoğunluktaysa
Dünyadaki pek çok insan gibi siz gerçekçi bir insansınız. Yaşamda bazen kötü bazen iyi günler olduğunu biliyor ama iyi günlerin daha fazla olmasını umut ediyorsunuz. İşin sonunda hatırlamak isteyecekleriniz nasılsa güzel hatıralar olacak. Kendinizi pessimist olarak görmüyorsunuz ama belki biraz daha optimist olmayı öğrenebilirsiniz ve belki fazla endişelenmemeyi başarabilirsiniz. Unutmayın yaşamda olmasından endişe ettiğimiz olaylar çoğunlukla gerçekleşmez bile. Dolayısıyla bir şeyler olmadan önce endişe etmeye ne gerek var?

c şıkkı çoğunluktaysa
Dünyaya ne kadar güzel bir açıdan yaklaşıyorsunuz! Belki de asla gerçekleşmeyecek olaylar için endişelenerek uykusuz geceler geçirmek size göre değil. Siz ne olursa olsun hep olumlu bakmaya meyilli gerçek bir optimistsiniz (iyimser). İster negatif ister pozitif olsun, her olan işte bir hayır olduğuna inanıyorsunuz. Hayatın acı gerçeklerine karşı safça yaklaşmıyorsanız, gerçekleri acısıyla ve tatlısıyla kabul ederek yaşamı en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorsanız, o zaman siz herkesin imreneceği birisiniz. Biz, her sıkıntının Rabbimizden imtihan vesilesi olarak geldiğini biliyoruz. O halde dert edecek ne var öyle değil mi:)

MİLLİ GAZETE

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Optimist misiniz; pessimist mi?

b şıkkı çoğunluktaysa
Dünyadaki pek çok insan gibi siz gerçekçi bir insansınız. Yaşamda bazen kötü bazen iyi günler olduğunu biliyor ama iyi günlerin daha fazla olmasını umut ediyorsunuz. İşin sonunda hatırlamak isteyecekleriniz nasılsa güzel hatıralar olacak. Kendinizi pessimist olarak görmüyorsunuz ama belki biraz daha optimist olmayı öğrenebilirsiniz ve belki fazla endişelenmemeyi başarabilirsiniz. Unutmayın yaşamda olmasından endişe ettiğimiz olaylar çoğunlukla gerçekleşmez bile. Dolayısıyla bir şeyler olmadan önce endişe etmeye ne gerek var?
VAY BE NORMALDE BU TÜR ARAŞTIRMALARIN PEK GERÇEKÇİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜRDÜM AMA BAYA Bİ BENİ TANIMLIYO.:eek:
S.A EMEĞİNİZE SAĞLIK. ALLAH RAZI OLSUN. A.E.O:)

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

ablam s.a. paylaştığın için çok saol.ya gerçekten tam uyuyo bana b tam bana göre yani;)saol ablam...

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

ablam s.a. paylaştığın için şok saol.ya gerçekten tam uyuyo bana b tam bana göre yani;)saol ablam...

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

ablam s.a. paylaştığın için çok saol.ya gerçekten tam uyuyo bana b tam bana göre yani;)saol ablam...

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

c şıkkı çoğunluktaysa
Dünyaya ne kadar güzel bir açıdan yaklaşıyorsunuz! Belki de asla gerçekleşmeyecek olaylar için endişelenerek uykusuz geceler geçirmek size göre değil. Siz ne olursa olsun hep olumlu bakmaya meyilli gerçek bir optimistsiniz (iyimser). İster negatif ister pozitif olsun, her olan işte bir hayır olduğuna inanıyorsunuz. Hayatın acı gerçeklerine karşı safça yaklaşmıyorsanız, gerçekleri acısıyla ve tatlısıyla kabul ederek yaşamı en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorsanız, o zaman siz herkesin imreneceği birisiniz. Biz, her sıkıntının Rabbimizden imtihan vesilesi olarak geldiğini biliyoruz. O halde dert edecek ne var öyle değil mi
s.a paylaşımınız için allah razı olsun. resmen beni tarif etmiş.B)

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Bu testte verilen cevap şıklarından çoğu benim seçeceğim yada vereceğim cevaplar değildi ,bu bakımfan bende kendi cevap seçeneklerimle cevap verdim gelin biz bunlara da "d " şıkkı diyelim ve ben hepsine "d " demiş olayım bu durumda acaba bu durumda ben hımm neydi optis.yok ya neydi ...hıııııı tamam tamam hatırladım,aaba ben OPTİMST Mİ YOKSA PESSİMİST MİYİM YOKSA BAŞKA BİR ....İST miyim ,fikri olan var mı ?? :)
1. Harika bir tatilin sonuna doğru duygularınız hangisidir?

cevap: BEN HİÇ TATİLKE ÇIKMADIM !

2. Kırkıncı yaş gününüz geldi, ne hissedersiniz - hissetmiştiniz?

cevap: BİLMİYORUM HENÜZ !

3. Son on senedir mükemmel bir sağlığa sahipsiniz. Bu konuda ki düşünceleriniz neler?

cevaplar: Hastalığıdas ,şifayıda veren Allah ! Hamd olsun !

4. Yaşamın zorlu dönemlerinden birini geçiriyorsunuz, bu konuda felsefeniz nedir?

cevap: FANİ DÜNYA,İMTİHAN BU ,ZORLUKLARA YENİLMEZSEM DAHA ÇOK SEVAP KAZANIRIM !

5. Az önce hiç bir uyarı almadan işten kovuldunuz. Tepkiniz ne olur?

cevap:pATROANA:"MAL SAHİBİ MÜLK SAHİBİ HANİ BUNUN İLK SAHİBİ?" ,DER VE GİDERİM.

6. Risk alma konusunda yaklaşımınız nedir?

cevap: ALLAH'IN DEDİĞİ OLUR !

7. Bitirmek istemediğiniz ama daha fazla devam etmesinin mümkün olmadığını bildiğiniz bir

cevap: BİTİRMEK İSTEMEDİĞİM BİR ARKADAŞLIK,BENİM İÇİN ASLA BİTMEZ !
8. Değişime karşı yaklaşımınız nedir?

cevap: DEĞİŞENE BAĞLI !!

9. 15 dakika sonra bir meteor dünyaya çarpacak ve çok az insan hayatta kalacak. Tepkiniz ne olur?

cevap: ELİMDE FİDAN VARSA DİKERİM !

10. En sevdiğiniz kişi ile kötü bir dönem yaşıyorsunuz, nasıl hissedersiniz?

cevap:SABREDERİM ! SEVDİĞİMSE BU GEÇİCİDİR ,!

11. Siz ve sevdiğiniz kişi farklı ilgi alanları geliştirmeye başladınız, nasıl hissedersiniz?

Cevap: BEN ONA ODA BANA KENDİ İLGİ ALANI HAKKINDA BİLGİ VERSİN İSTERİM !

12. Sonbahar hakkında ne düşünürsünüz?

cevap: ALLAH'IN YARATMA SANATINI !

13. Garip bir ağrı ya da sızı hissettiğinizde ne düşünürsünüz?

cevap: SAĞLIĞIN NEKADAR MÜHİM OLDUĞUNU !

14. Biri eski zamanlardan konuştuğunda tepkiniz ne olur?

cevap: KONUŞTUĞU KONUYA BAĞLI !

15. Sizce yaşamınızda şans ne kadar etkili?
cevap : BİLMİYORUM

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

1-c
2-c
3-a
4-c
5-c
6-b
7-b
8-b
9-a
10-c
11-c
12-c
13-c
14-b
15-c

hayırlı günler :D

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

şıkkı çoğunluktaysa

S.A HI İŞTE BEN...:D:D:D
EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM...

neslihantuncel

Kayıtlı Kullanıcı

ABLACIM BENİMDE EN ÇOK C ŞIKKI ÇOĞUNLUKTA .:p

Dünyaya ne kadar güzel bir açıdan yaklaşıyorsunuz! Belki de asla gerçekleşmeyecek olaylar için endişelenerek uykusuz geceler geçirmek size göre değil. Siz ne olursa olsun hep olumlu bakmaya meyilli gerçek bir optimistsiniz (iyimser). İster negatif ister pozitif olsun, her olan işte bir hayır olduğuna inanıyorsunuz. Hayatın acı gerçeklerine karşı safça yaklaşmıyorsanız, gerçekleri acısıyla ve tatlısıyla kabul ederek yaşamı en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorsanız, o zaman siz herkesin imreneceği birisiniz. Biz, her sıkıntının Rabbimizden imtihan vesilesi olarak geldiğini biliyoruz. O halde dert edecek ne var öyle değil mi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt