Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Onu kimse tanıyamadı (1 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Onu kimse tanıyamadı

Hz. Enes’i bilirsiniz. Hani annesi Peygamberimize gelerek: “Ey Allah’ın Resulü sana verecek bir şey bulamadım. Sana ciğerparemi Enes’i getirdim. Eğer kabul edersen Sana hizmette bulunsun” demişti. Hani çiçek çiçek çocukların isimlerini renklendiren Enescik.
O anlatıyor. O, Rasulüllah’ın dizinin dibinde mâna âlemini seyreden, hikmet pınarından kana kana içen, imanın kuvvetini, ibadetin saflığını, ahlakın yıldız yıldız parıltısını hayatında yaşayan Hz. Enes (r.a) şu ibretli olayı anlatıyor:
Amcam Enes İbni Nadr radıyallahu anh Bedir Savaşı’na katılmamıştı. Bu ona çok ağır geldi. Bu sebeple:
– Ey Allah’ın Resûlü! Müşriklerle yaptığın ilk savaşta bulunamadım. Eğer Allah Teâlâ müşriklerle yapılacak bir savaşta beni bulundurursa, neler yapacağımı elbette Allah Teâlâ görecektir, dedi.
Sonra Uhud Savaşı’nda Müslüman safları dağılınca, –arkadaşlarını kastederek– “Rabbim, bunların yaptıklarından dolayı özür beyan ederim” dedi. Müşrikleri kastederek de “Bunların yaptıklarından da uzak olduğumu Sana arz ederim” deyip ilerledi. Sa’d İbni Muâz ile karşılaştı ve:
– Ey Sa’d! İstediğim cennettir. Kâbe’nin Rabbine yemin ederim ki, Uhud’un eteklerinden beri hep o cennetin kokusunu alıyorum, dedi.
Sa’d (olayı anlatırken) “Ben onun yaptığını yapamadım, ya Resûlallah” dedi.

Enes radıyallahu anh devamla şöyle dedi:
Amcamı şehit edilmiş olarak bulduk. Vücudunda seksenden fazla kılıç, süngü ve ok yarası vardı. Müşrikler müsle yapmış, uzuvlarını kesmişlerdi. Bu sebeple onu kimse tanıyamadı. Sadece kız kardeşi parmak uçlarından tanıdı.

Enes dedi ki, biz şu âyetin amcam ve amcam gibiler hakkında inmiş olduğunu düşünmekteyiz:
“Müminler içinde öyle yiğit erkekler vardır ki, Allah’a verdikleri sözlerinde durdular. Onlardan kimi ahdini yerine getirdi (çarpıştı, şehid düştü), kimi de sırasını bekliyor. Bunlar aslâ sözlerini değiştirmemişlerdir” (Ahzâb: 33/23).
Asr–ı Saadetin her yaprağı gönlümüze ibret, fazilet, sadakat, aşk, ihlas ve teslimiyet olarak düşer.

Bir şahıs gelip Peygamberimizden (s.a.v) nasihat ister. Peygamberimiz şöyle buyurur:
“Allah’a inandım de. Sonra dosdoğru ol.”
Hz Enes’in naklettiği bu olay bir müslümanın istikamet çizgisizini en anlamlı, en pratik bir şekilde ortaya koyuyor.
Allah’a ve O’nun Resulüne inandıktan sonra ortada sadece İslam’ı en mükemmel bir şekilde yaşamak kalıyor.
Yola çıkışı ile, niyeti, imanı ile sapasağlam.
Sadakati, ihlâsı ile kusursuz.

Müslümanların sendelediği, saflarını bozulduğu, dünyaya aldanıldığı, bir takım nefsi hesaplar, mevki, mal hırsı yüzünden omuz omuza olması gereken kardeşlerini bırakarak Allah yolundan Resulünün sünnetinden sapıldığı bir anda “Ya Rabbi bunların gafletinden Sana sığınırım” diyerek, tevhidin gayesine koşan anlayış…

Enes (r.a)’ın amcası dalalet ve sapıklıkta olan müşriklerin İslam’ı yok etmek, Allah Resulünü öldürmek için şeytani hırslarını görünce de: “Ya Rabbi beni bâtıldan, bâtıla sapmaktan, bâtıldan yana olmaktan dünya ve ahiret perişanlığından ve beni onların yanında, yakınında, elinde, maşasında olmaktan kurtardığın için hamd ederim. Ve ben onlardan uzağım” dedi.
Hz. Enes’in amcası Hakkın temsilcisi oldu.
Şerefin, haysiyetin adamı oldu.

Yola çıktığında zorluklar karşısında sarsılmadı. Kaçmadı. Korkmadı.

Onu tanınmaz hale soktular. Ama aradan 1400 küsur yıl geçmesine rağmen o imanlı gönüllerin süsü olara tanınıyor.
O ki, onu Allah övüyor.
O ki ona Kainatın Efendisi şahit.
Onu melekler, onu cennet tanıyor…

motor1hr9.gif
kuranpf3.gif
atlxi8.gif

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Allah c.c razı olsun çok hoş bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Selam v.e dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Allah c.c razı olsun çok hoş bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Selam v.e dua ile...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Allah sizden de razı olsun kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım razı olsun sizden!güzel bir paylaşım.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Sizden de rabbimiz razı olsun kardeşim,
Teşekkür ederim,

gif078tw8jw5.gif

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Ebu Saîd (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün şöyle dedi:

"Kim Rabb olarak Allah'tan, din olarak İslâm'dan, peygamber olarak Muhammed'den râzı ise ona cennet vâcib olmuştur." Bu söz hayretime gitti ve:

"Ey Allah'ın Resûlü, bir kere daha tekrar eder misiniz?" dedim. Aynen tekrar etti ve arkasından da şunu söyledi.

"Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir. Bu derecelerden ikisi arasındaki uzaklık sema ile arz arasındaki mesâfe gibidir. " Ben:

"Öyleyse bu nedir`?" dedim. Şu cevabı verdi:

"Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad !"

Müslim, İmâret 116, (1884); Nesâî, Cihâd 18, (6,19-20).

deleterx2.gif

gif078tw8jw5.gif

Düşmanlarım bana ne yapabilir ki ?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir.
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.
Değil mi ki, göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.
Harika bir paylaşımdı. Rabbim sizden razı olsun...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı

Ebu Saîd (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün şöyle dedi:

"Kim Rabb olarak Allah'tan, din olarak İslâm'dan, peygamber olarak Muhammed'den râzı ise ona cennet vâcib olmuştur." Bu söz hayretime gitti ve:

"Ey Allah'ın Resûlü, bir kere daha tekrar eder misiniz?" dedim. Aynen tekrar etti ve arkasından da şunu söyledi.

"Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir. Bu derecelerden ikisi arasındaki uzaklık sema ile arz arasındaki mesâfe gibidir. " Ben:

"Öyleyse bu nedir`?" dedim. Şu cevabı verdi:

"Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad !"

Müslim, İmâret 116, (1884); Nesâî, Cihâd 18, (6,19-20).

deleterx2.gif

gif078tw8jw5.gif

Düşmanlarım bana ne yapabilir ki ?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir.
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.
Değil mi ki, göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!

Allahcc yar ve yardımcınız olsun...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü Kıymetli kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Değerli bir paylaşımdı..
Rahman c.c, cümlemizi, Resulullah (s.a.v) Efendimiz'in müjdelerine, hoşnutluğuna nail eylesin, imanlı gönüllere bir ibret ve teşvik numunesi kılsın inşallah..
Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü Kıymetli kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Değerli bir paylaşımdı..
Rahman c.c, cümlemizi, Resulullah (s.a.v) Efendimiz'in müjdelerine, hoşnutluğuna nail eylesin, imanlı gönüllere bir ibret ve teşvik numunesi kılsın inşallah..
Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile.

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Amin inşaallah aliye kardeşim,
Allah razı olsun,
Allah’a emanet olun,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt