Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~~ ONU DA SEN BUL ~~ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Çok soğuk bir kış günü padişah, tebdil'i kıyafet gezmeye karar vermiş. Yanına başvezirini alıp yola çıkmış. Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler..
Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş. Padişah, ihtiyari selamlamış.
" Selamunaleyküm ey pir'i fani..."

" Aleykümselam ey serdar'ı cihan...

"Padişah sormuş." Altılarda ne yaptın ?"

" Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor..."

Padişah gene sormuş.

" Geceleri kalkmadın mı ?"

" Kalktık...Lakin, ellere yaradı...

"Padişah gülmüş.

" Bir kaz göndersem yolar mısın ?"

" Hem de ciyaklatmadan..."

Padişahla başvezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar. Padişah başvezire dönmüş.

" Ne konuştuğumuzu anladın mı ?"

" Hayır padişahım..."

Padişah sinirlenmiş.

" Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım."

Korkuya kapılan başvezir, padişahı saraya bıraktıktan sonra telaşla dere kenarına dönmüş. Bakmış adam hala orada çalışıyor..
" Ne konuştunuz siz padişahla..."

Adam, başveziri şöyle bir süzmüş

" Kusura bakma. Bedava söyleyemem. Ver bir yüz altın söyleyeyim.."

Başvezir, yüz altın vermiş.

" Sen padişahı, serdar'ı cihan, diye selamladın. Nereden anladın padişah olduğunu.."

" Ben dericiyim. Onun sırtındaki kürkü padişahtan başkası giyemezdi.."

Vezir kafasını kaşımış.

" Peki, altılara altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ne demek..."

Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yüz altın daha almış. "
Padişah, “altı aylık yaz döneminde çalışmadın mı ki, kış günü çalışıyorsun?” diye sordu.
Ben de, “yalnızca altı ay yaz değil, altı ay da kış çalışmazsak, yemek bulamıyoruz” dedim."

Vezir bir soru daha sormuş...

" Geceleri kalkmadın mı ne demek ?"

Adam bir yüz altın daha almış.

"’Çocukların yok mu?’ diye? sordu. ‘Var, ama hepsi kız. evlendiler, başkasına yaradılar’ dedim...”
Vezir gene kafasını sallamış.
" Bir de kaz gönderirsem dedi, o ne demek..."

Adam gülmüş.

" Onu da sen bul..."

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ~~ ONU DA SEN BUL ~~

allah razı olsun yıne güzel hıkaye..selametleB)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gül tanem ellerine yüreğine saglık çok güzel bir hikayeydi rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabettle inşallah gül tanem
<<B)>>

bu sefer çiçek degilde bu bebişi koymak istedim :A

bebiimmmmmmji7fq5.jpg

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum gül tanem ellerine yüreğine saglık çok güzel bir hikayeydi rabbim razı olsun

rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabettle inşallah gül tanem
<<B)>>

bu sefer çiçek degilde bu bebişi koymak istedim

bebiimmmmmmji7fq5.jpg

Ve aleyküm selam nur damlası. Beğendiğine sevindim canım kardeşim..Bu dünya tatlısı bebek için teşekkür ederim..Dualarda daimsin..Rabbimize emanetsin..Selam ve baki muhabbetle inşallah..:H

rasulnu2.jpg

Güllerin ve Gönüllerin Sultanı Fahr-i Kainat Efendimiz (s.a.v)'e komşu olman duası ile inşallah..

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
:K Selamün aleyküm aliye kardeşim. Rabbim gani gani razı olsun . sen şu biraz keyifsiz olduğum anda beni güldürdün ya Mevlamda ebedlerde seni güldürsün. gerçektende çok güzeldi. selam ve dua ile kal...:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
:K Selamün aleyküm aliye kardeşim. Rabbim gani gani razı olsun . sen şu biraz keyifsiz olduğum anda beni güldürdün ya Mevlamda ebedlerde seni güldürsün. gerçektende çok güzeldi. selam ve dua ile kal...

Ve aleyküm selam güzel ablam :) Sizden de Rahman azze ve celle ebeden razı ve hoşnut olsun inşallah.. Beğendiğinize ve de sizi güldürdüğüne sevindim:)..Rabbimiz c.c mutluluğunuzu daim ve kaim eylesin inşallah.. Ben de gülmeyi seviyorum:D..Rabbimiz c.c daim eylesin sevinçlerimizi inşallah..En Dost'a emanetimsiniz güzel ablam..Selam ve baki dua ile inşallah..Dualarımdasınız.

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMÜ ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ

RABBİMİN RIZASI İÇİN KARDEŞLİK BAĞINI RIZA İÇİN KURDUĞUMUZ DAVA SAFINDA YILMADAN SEBAT EDEN
CAN MÜCAHİDEM
PAYLAŞIMINIZI OKURKEN TEBESSÜME :DVESİLE OLDUNUZ RABBİM ECRİNİZİ KAT KAT VERSİN İNŞALLAHÜ RAHMAN RABBİM RIZA DAİRESİNDEN HİÇ AYIRMASIN YOKLUĞUNUZUDA GÖSTERMESİN
RAHMAN VE RAHİM OLAN RABBİME EMANETSİNİZ

DAİMİ SELAM VEDUA BAKİ MUHABBETİMLE CAN MÜCAHİDEM

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık ablam ne kadar şifreli konuşmuşlar başta hiç bişi anlamadım onu da sen bul dediği bölün ne çok merakettim???..selametle..

Turgay.

Kayıtlı Kullanıcı
Bakalım kaz kendini bulacakmı. Allah'a emanet olun. Selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ESSELAMÜ ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ

RABBİMİN RIZASI İÇİN KARDEŞLİK BAĞINI RIZA İÇİN KURDUĞUMUZ DAVA SAFINDA YILMADAN SEBAT EDEN
CAN MÜCAHİDEM
PAYLAŞIMINIZI OKURKEN TEBESSÜME :DVESİLE OLDUNUZ RABBİM ECRİNİZİ KAT KAT VERSİN İNŞALLAHÜ RAHMAN RABBİM RIZA DAİRESİNDEN HİÇ AYIRMASIN YOKLUĞUNUZUDA GÖSTERMESİN
RAHMAN VE RAHİM OLAN RABBİME EMANETSİNİZ

DAİMİ SELAM VEDUA BAKİ MUHABBETİMLE CAN MÜCAHİDEM

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü, davanın azimli yolcusu, can mücahidem. Beğendiğinize sevindim:) Güzel dualarınız ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Allah c.c sizden de her iki cihanda da razı ve hoşnut olsun, yüzünüzü her iki cihanda da güldürsün inşallah..Eksik olmayın inşallah can mücahidem.. Güzel kardeşliğiniz daim olsun inşallah..Rabbimiz c.c sizi de her iki cihanda derecetü'l âla ile mükafatlandırsın, ecrinizi ziyadesiyle size lütfeylesin..Amin.Dualarımdasınız inşallah. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun mücahidem. Selam ve baki dua ile, En Yüce'ye emanetimsiniz..

1336099763za7tvfxv0whj3em5.gif

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
emeğine sağlık ablam ne kadar şifreli konuşmuşlar başta hiç bişi anlamadım onu da sen bul dediği bölün ne çok merakettim???..selametle..

Selamün Aleyküm güzel kardeşim... Dericinin burada ''Onu da Sen Bul.'' diyerek kastettiği şey; padişah, konuşmanın başlarında dericiye, yolması için kaz göndermek istediğini belirtmişti. Padişahın, buradaki başveziri, konuşmaları anlaması için kendisine göndermekle, bahsedilen kazın aslında başvezir olduğu sonucu ortaya çıkıyor.. Derici de bunu, kendisinin bulmasını istiyor.:)Siz de selametle kalın inşallah güzel kardeşim..Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam ve baki dua ile.B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt