Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ONSUZ Bir Yer Bulamadim (1 Kullanıcı)

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Bir seyhin pek cok talebesi vardi.Iclerinden birini gigerlerinden ayri tutuyor,ona daha fazla ilgi gösterip özel muamele ediyordu.Bu durum kendisine söylendiginde,"size bunun sebebini aciklayacagim!" dedi.Bir gün hepsinin eline birer tane tavuk vererek,"Bunu hic kimsenin görmedigi bir yerde kesip bana getirin!"dedi.Ayni sekilde o talebeye de bir tavuk verdi.Hepsi verilen tavugu kesmek icin gittiler.Biraz sonra her biri verilen tavugu kesmis olarak geri döndü.O talebe ise canli tavukla geldi.Seyhi ona,"sen nicin kesmedin?"diye sorunca talebe utandi,boynunu bükerek edeple,"Efendim,siz bana bu tavugu hic kimsenin görmedigi bir yerde kesmemi emrettiniz.Ben O'nun bulunmadigi bir yer bulamadim!(Allah'i her yerde hazir nazirgördüm)"dedi.Ozaman seyh,etrafindakilere,"iste ben,ondaki bu güzel hal icin kendisine özel muamele ediyorum"dedi.

KISSADAN DERSLER:

Yüce Allah'i,taniyan,seven,müsahede eden kalptir. Kalp zikir, fikir, ibadet ve takva ile nuru ile nurlaninca kulun gönül gözü acilir. Kul her yerde yüce Allh'in rahmetinin ve kudretinin eserlerini görür,sanatini seyreder,üzerlerindeki ilahi mührü tanir. O zaman yüce Mevla'sini sever ve O'na teslim olur.
Kalpte iman arttikca, kulda haya ve edep artar.
Günahlar kalbi karartir, ruhu perdeler. Insanlarin cogu kalbini düsünmez, ruhunu isletmez, manevi kabiliyetlerini gelistirmez; kalibi ile yaptigi ibadetleri yeterli bulur, taklit icinde kalir. Bu da tat vermez.
Allah Teala buyurur ki:
"O Allah, yere gireni ve ordan cikani, gökten ineni ve oraya yükseleni bilir. Nerede olsaniz, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptiklarinizi görür." (hadid 57/4.)

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Allah Teala buyurur ki:
"O Allah, yere gireni ve ordan cikani, gökten ineni ve oraya yükseleni bilir. Nerede olsaniz, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptiklarinizi görür." (hadid 57/4.)

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Bir seyhin pek cok talebesi vardi.Iclerinden birini gigerlerinden ayri tutuyor,ona daha fazla ilgi gösterip özel muamele ediyordu.Bu durum kendisine söylendiginde,"size bunun sebebini aciklayacagim!" dedi.Bir gün hepsinin eline birer tane tavuk vererek,"Bunu hic kimsenin görmedigi bir yerde kesip bana getirin!"dedi.Ayni sekilde o talebeye de bir tavuk verdi.Hepsi verilen tavugu kesmek icin gittiler.Biraz sonra her biri verilen tavugu kesmis olarak geri döndü.O talebe ise canli tavukla geldi.Seyhi ona,"sen nicin kesmedin?"diye sorunca talebe utandi,boynunu bükerek edeple,"Efendim,siz bana bu tavugu hic kimsenin görmedigi bir yerde kesmemi emrettiniz.Ben O'nun bulunmadigi bir yer bulamadim!(Allah'i her yerde hazir nazirgördüm)"dedi.Ozaman seyh,etrafindakilere,"iste ben,ondaki bu güzel hal icin kendisine özel muamele ediyorum"dedi.

SELAMÜN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN.
BİLDİĞİM BİR PAYLAŞIM AMA HATIRLAMIŞ OLDUM. SELAM VE DUA İLE KALIN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt