Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Onlar şehit çocuğu (1 Kullanıcı)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

Onlar şehit çocuğu.
İki kız kardeş.
Biri 3 diğeri 2 yaşında.
Büyüğünün adı Güneş, kardeşininki Zeliha.

Babalarını askerde onbaşı Kasım diye çağırırlardı.
Urfalı Kasım Aksoy.
Geçen hafta Şırnak’ta; Gabar’da şehit düştü.
Terhisine 20 gün vardı.

Babalarının cenazesinde gördü Türkiye onları.
Amcalarının bir kucağında biri, diğerinde öbürü.
Şehid onbaşı Kasım’ın iki minik yetimi yürekleri burktu.

Kışa girilirken yırtık çoraplarıyla iki kız kardeş.
İki yetim kardeş.
Babaları şehit olmasa kimin haberi olacaktı yaşadıkları hayattan.
Ve hatta yaşadıklarından.

İzin bile kullanmadı askerliği boyunca Onbaşı Kasım.
Bir an önce çalışmaya başlayıp evine ekmek götürmek için.
Kimse bilmiyordu ama yavrularının yırtık çorabı onun içini acıtıyordu.

Yokluk içinde bir hayatları vardı.
Hep ‘bugünümüze şükür’ dediler.
Onbaşı Kasım da yetimdi. Amcaları büyütmüştü onu.
Şimdi yetim kalan iki kızını da amcaları büyütecek.

Minik yavrular olup bitenin farkında değil henüz.
Ama anaları, boynunu bükmüş ağlarken, dilini ısırıyor.
Yetimlerine belli etmemek için.
Güneş ve Zeliha da analarının ağlamasına ağlıyor.
Anne ağladığına göre ağlamak gerek.

Şimdi Bayram.
Yolunu gözledikleri Onbaşı Kasım’ın briketle çevrilmiş mezarı başındalar.
Bayramlaşmaya gittiler babalarıyla.
Hayatta olsa koklar, başlarını okşar öperdi onları.
Belki de ondan dağınık iki minik yetimin saçı başı.
Ağladılar, ağladılar…

Güneş ve Zeliha artık Türkiye’ye emanet.
Hepimize.
Onlar bu vatanın yetimleri.
Bayramda kendi çocuklarınızı severken aklınızdan geçerse
Sevin, başlarını okşayın uzaktan uzağa onların da.
Onbaşı Kasım’ın yırtık çoraplı iki yetimini unutmayın.

alıntıdır

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim bu yetimleri gören gözler dayanırmı bu acıya daha gecliğini yaşamamış geride annesini babasını hele birde yeni evli ise buna yürek dayanırmı allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin geride kalan larınada sabır ihsan eylesin başımız sağolsun

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim Sizdnde Razi Olsun.şehit Ailelerimizin Bunu Atlatmasi Tabi Kiz Or Ama Dikkat Ederseniz Hiçbiride Isyan Etmiyo Ve Biz Allahtan Korkan Insanlariz Diyo Metaneti Genede Elden Birakmiyo Acili Babalar.ateş Düştü Yakti Onlarin Içini...önemli Olan Onlarin Bugünün Unutulmamasi O şehit Ailelerin Unutulmamasi..
Dualarda Buluşmak üzere...

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..rabbim Yardimcimiz Olsun.onbaşi Kasim Kardeşimize Cenab-i Hak Rahmet Eylesin...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Dayanmak Ne Mümkün.rabbim Bu Katillere Firsat Vermesin.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Cevdet Abicim.......allah Sabirlar Versin Bütün şehit Ailelerine...........şehitlerimizin Mekanlari Cennet Olsun.......

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Dayanmaz abicim bu yürek yazık o bebeklere Yüce Rabbim o çocukları yetim bırakların cezasını verecek en iyi şekilde o bebişler için yüreğim gitti bunu yapanlar vicdansız Allah c.c. korkusu taşımayanlar :A

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Hepimizin Başi Sagolsun Rabbim Ailelerine Sabir Ihsan Eylesin

tuanay

Kayıtlı Kullanıcı
yine tuba güner adlı üyemize katılıyorum allah ailelerimize sabır versi n ve ben tuanay olarak herkeze ehitler iin dua yazacağım ve ben denn hangi duayı isterseniz bana söyleyin ve ben size yazarım

kardelen83

Kayıtlı Kullanıcı
yüce rabbim tüm şehitrerimizin yakınlarına sabır versin yürek dayanmaz bu acıya benim bu acıya içim kan aglarken şehitlerimizin yakınları ne durumdadırlar rabbimden sabır diliyorum eldende hiç bişey gelmiyo bunada çok üzülüyorum heran her dakkika kaçırılan askerlerimizi düşünüyorum rabbim bunları yapanları inşallah cezasız bırakmaz...:(:(

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
O acıya yürek dayanırmı :( ALLAH yardımcımız olsun Şehit ailelerine sabır versin inş kolay değil :( Bir HiLaL Uğruna Ya RAB Ne güneşler batıyor ( geriye onca yetim çocuk kaldı babasız büyümenin acısını Babasız kalandan başka kim bilebilirki :(

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Onlara hangi yürek dayanır ya cevdet abi üzülüyorum çok üzülüyorum. :A :A ama hiç birşey yapamamak bir duadan başka,zoruma gidiyor.Düşünüyorum keşke komşumuz olsalardı da onlara gözetlesek kollasak.İzin verilirse bir anne gibi bağrımıza basmak.:A bunların hiçbiirini yapamamak insanı dahada üzüyor.O çocuklar babasızlığa nasıl alışacaklar.Bunlara sebep olanları da cenabı ALLAH a havale ediyorum .:A:

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
yine tuba güner adlı üyemize katılıyorum allah ailelerimize sabır versi n ve ben tuanay olarak herkeze ehitler iin dua yazacağım ve ben denn hangi duayı isterseniz bana söyleyin ve ben size yazarım

selamün aleyküm kardeşim allah razı olsun cennet ağaci kardeşim bir for actı oraya fatiha topluyor istersen sende katıl rabbime emanet ol

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜMSELAM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..

DEĞERLİ CEVDET ABİCİĞİM,PAYLAŞIMIN İÇİN RABBİM RAZI OLSUN İNŞALLAH..:GTÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLARKEN,ŞEHİT ÇOCUKLARINA DA MELEKLER AĞLIYOR...AMA AKILLARI ERDİĞİNDE,BAŞLARI DİK,BABALARININ ŞEHİT OLMASI ONLARA ONUR VE GURUR VERECEK..
BAŞLARI DİK OLACAK,ÇÜNKÜ,BABALARI ONLAR İÇİN,VATAN,BAYRAK,KURAN,ALLAH(CC) İÇİN KORKMADAN ŞEHİT OLMUŞ VE HAYATTADIR..
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..

selam ve dualarımla...

atky

Kayıtlı Kullanıcı
bu insanlık mıdır?nedir bu gördüklerimiz?kimin hakkıdır yavruları yetim,anneleri yarsız evlatsız bırakmak?nasıl bu hakkı kendilerinde görürler?bu nasıl bir vahşet?ne aklım alıyor ne de yüreğim dayanıyor yeminle...
Değilmi ki onları da yaratan bir bizide!
Allah tüm şehitlere rahmet eylesin.Mevlam muhakkak onlara hakkını verecektir.Yoksa şehitliği en yüksek mertebe yapar mıydı Rabbim...ama Allah önce kalanlara sabır versin...Yar ve yardımcıları olsun inşalllah...

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum abim içim sizladi yandi kavruldu çiplak ayakli yavrular birde babasiz kaldilar!!! ALLAH bildigi gibi yapsin bu canileri kahrolsunlar bitsin bu kan acilar yurekleri yadi analarin babalarin yarlarin!!! ya yavrular ya onlar???? kahrol pkk kahrol insallah !!!!

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim hepinizin de yazdıklarına katılıyorum allah şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin inşallah allah geride kalanlarına sabır ve dayanma gücü ihsan eylesin rabbimme emanetsiniz

leni

Kayıtlı Kullanıcı
olanda en çok o masumlara olmuyomu zaten dağ başlarında biz eşkıyayız biz cesuruz[cesurluk anlayışları neyse artık o kawramında anlamını unutmuşlar belliki yine kendilerine yontuyorlar cesurlarmış...:(]biz toprak isteriz biz bölmek isteriz die gerine gerine gezen insan görmeye görmeye insanlık nedir unutmuş en wahşi haywandan daha bi haywanlaşmış gözleri dönmüş kanlı elleriyle koca bir leke bırakmıyolarmı küçücük temiz saf hayatlarda RABBİM önünde sonunda göstermezmi sanıyolar adaletini çok beklerler...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm cevdet abi.Bu aralar ard arda şehitler vermeye başladık. gene.Gerçi ırakta,filistinde ve diğer islam ülkelerine nazaran halimize hamdü senalar etmeliyiz..Rabbim azdırmasın ve azanların uğradığı felaketleri güzel ülkeme yaşatmasın.Selametle kalın geceniz mübarek olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt