Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

önemli bir sorum var (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar yine ben:)
sizlere bir sorum var ;
Allah-u Azze ve Celle her gece dünya semasına iner tâki son gecenin üçte birlik vakti geçene dek.
bunu hepimiz biliyoruz ama ben bu vakti pek anlayamıyorum
yani gece 12den sonra gece 3e kadarmı yoksa gece 3den gün ışıyana kadarmı..biri bana açık açık yazarmı anlayabileceğim şekilde..valla sevap olur size çünkü bunu anlayabilirsem sayenizde gece duaya kalkıcam yardım ederseniz...nezamandır kafamı kurcalıyor kardeşlerim yardımlarınızı bekliyorum selam olsun sizlere:a12:

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeim. bildiğim kadarıyla vitir namazı uyuyup uyandıktan sonra kılınıyor o aradan sabah tan ağarana dek diye olduğunu okumuştum bir kitaptan ama saat olarak vallaha bende bilmiyorum

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeim. bildiğim kadarıyla vitir namazı uyuyup uyandıktan sonra kılınıyor o aradan sabah tan ağarana dek diye olduğunu okumuştum bir kitaptan ama saat olarak vallaha bende bilmiyorum

o tam saati istiyorum kardeşim buarada teheccüt değilmi gece namazının adı vitir başka değilmi ya

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
peygamber efendimiz yatsı namazını kıldıktan sonra uyurmuş uyandığında vitir namazı kılarmış aslında öyle gece kılınması gerek.... ama sorayım hocama hemen yazarım saatini

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
peygamber efendimiz yatsı namazını kıldıktan sonra uyurmuş uyandığında vitir namazı kılarmış aslında öyle gece kılınması gerek.... ama sorayım hocama hemen yazarım saatini

aa bunu hiç bilmiyordum gerçekten
lütfen bekliyorum cevabı çok önemli benim için çünkü belli bir saat bilince kalkabiliyorum ama başka türlü olmuyor

_YUSUF_

Yönetici
Allah-u Azze ve Celle her gece dünya semasına iner tâki son gecenin üçte birlik vakti geçene dek. bunu hepimiz biliyoruz

Nerden duydunuz? Ben hiç böyle birşey duymadım.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
dediğiniz gibiymiş kardeşim hocam evde yokmuş bilgisine güvendiğim kişiye sordum için rahat etsin. 12ile 3 arasıymış

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
ama yinede ALLAH bilir kardeşim zamanını Rabbim herşeyin gizlisini sever, siz istediğiniz saatte dua edin inşallah Rabbim kabul eder
hocamız bir cenaze evine gitmiş ama yinede arıycam

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah-u Azze ve Celle her gece dünya semasına iner tâki son gecenin üçte birlik vakti geçene dek. bunu hepimiz biliyoruz

Nerden duydunuz? Ben hiç böyle birşey duymadım.

Ebû Hüreyre (r.a.)’dan rivayetle, dedi ki: “Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu:

“Allah-u Azze ve Celle her gece dünya semasına iner tâki son gecenin üçte birlik vakti geçene dek.

“Kim Bana duada bulunursa Onun duasına icabet ede*yim. Kim bir şeyler isterse, onun da isteğini vereyim, Kim de mağfiret isterse ona (da) mağfiret edeyim?” diye buyurur.”[1]

v Yine Müslim’de (169/758) gelen bir rivayet lafzı şöyledir:

“Allah-u Azze ve Celle, ilk gecenin üçte birlik vakti geçene dek her gece dünya semasına iner ve: “Her şeyin hükümranı Benim”, “Her şeyin Hükümranı Benim” diye buyurur ve (de*vamla): “Kim Bana dua ederse, onun duasına icabet edeyim? Her kimde Benden isterse, ona vereyim? Ve kim de istiğfar istiyorsa onu da mağfiret edeyim?” diye buyurur. Bu durum sabahın aydınlanmasına kadar da devam eder.”

v Müslim’de (170/758) gelen bir lafızda yine şöyledir:

“Gecenin yarısı ya da üçte birlik bölümü geçince, Allahu Teâlâ dünya semasına iner ve: “Yok mu Benden (bir şeyler) isteyen, Bende ona vereyim?, Yok mu Bana dua eden, Ben de icabet edeyim?, Yok mu Benden mağfiret isteyen, Ben de mağfiret edeyim?” diye buyurur. Bu durum sabah vaktinin doğmasına kadar da devam eder.”

v Kendisinden gelen (171/758) başka bir hadis lafzı ise şöyledir:

“Allah (c.c.) gecenin yarısı ya da son gecenin üçte birlik diliminde yeryüzü semasına iner ve: “Kim Bana dua ederse, ona icabet edeyim? Kim de Benden isterse ona vereyim. Fakir ve mazlum olmayan kimseye kim borç verir.” diye buyurur.”[2]

v Buhârî’nin rivayetindeki lafız ise şöyledir:

“Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ, her gece, son gecenin üçte birlik dilimi geçene dek dünya semasına iner ve:

“Kim Bana dua ederse ona icabet edeyim? Kim de, bir şeyler isterse ona vereyim? Ve her kim de mağfiret isterse ona mağfiret edeyim?” diye buyurur.”

v Müslim’in (172/785) Ebû Said El-Hudri ve Ebû Hüreyre (r.a.)’nin hadislerindeki rivayetlerine göre Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdular:

“Allahu Teâlâ iki gecenin üçte birlik vakti geçene kadar mühlet verip (sonra) dünya semasına iner ve: “Mağfirete ermek isteyen var mı?”; Tevbe eden yok mu?, Dua eden yok mu?” diye buyurur. Bu durum sabah olana kadar da devam eder.”[3]

duymadığınıza şaşırdım

_YUSUF_

Yönetici
Demekki daha fazla kitap karıştırmalıyım.

Allah'u teala mekandan münezzehtir.
İnmek, çıkmak, dönmek, oturmak, bu tür eylemler kulların eylemleridir.
Allah'u teala bizlere anlayabileceğimiz dilde örnek vermektedir.
Yoksa inmek çıkmak bunları beşerin inip çıkması gibi tasavvur etmemeliyiz.

Efdal olan vakit gecenin son üçte biridir.
Geceyi üçe bölün son üçte birinde kalkın.

Selam ve dua ile

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Demekki daha fazla kitap karıştırmalıyım.

İnmek, çıkmak, dönmek, oturmak, bu tür eylemler kulların eylemleridir.
Allah'u teala bizlere anlayabileceğimiz dilde örnek vermektedir.
Yoksa inmek çıkmak bunları beşerin inip çıkması gibi tasavvur etmemeliyiz.

Efdal olan vakit gecenin son üçte biridir.
Geceyi üçe bölün son üçte birinde kalkın.

Selam ve dua ile

abi bilemiyorum sen benden daha iyi bilirisn bir yanlış dediysem affet beni cahilliğime ver ama bu hadisleri gördün bunlar gerçekmidir acaba inmek meselesi benide düşündürdü ama bilmiyorum ya kafam karışık sen bana bu konuda bir yol gösterirmisin yani bu rivayetler gerçekmidir çok hoşuma gitmişdi bu rivayet çok mutlu oluyordum bunu okuyunca ama inmek kelimesi benim canımı sıkıyordu yada onu mecaz anlamda yazmışlar olabilirmi ...buarada geceyi üçe bölmek nasıl oluyor hiç bişey anlayamdaım kusura bakma cahilliğime ver

_YUSUF_

Yönetici
Amacınız dua etmek ve kabulune daha şayan bir vakit seçmekse.Sabah namazında yaklaşık 1,5 - 2 saat önce kalkın gece namazınızı kılın sabah namazına kadar zikir ve dua ile geçirin herkesin gafil bir şekilde yatağında uyuduğu anda siz yaradanınıza el açarsanız o zaman duanın kabulu daha layık olur.

Son olarakta size tavsiyem Allah'u tealanın zatı ve sıfatları konusunda Ehl-i Sünnet kitaplarında bilgi edinmenizdir.Bu çünkü her müslümanın önemle üzerinde durması ve öğrenmesi gereken bilgilerdir.Allah'u tealanın zatı ve sıfatları hakkında yanlış itikad imanımızın zedelenmesine hatta yok olmasına sebep olur.Bir diğer husus hadis lafızları bazen anladığımızdan farkı manalar ihtiva edebilir.Bunada dikkat bilmek lazım.
Hayırlı akşamlar

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Amacınız dua etmek ve kabulune daha şayan bir vakit seçmekse.Sabah namazında yaklaşık 1,5 - 2 saat önce kalkın gece namazınızı kılın sabah namazına kadar zikir ve dua ile geçirin herkesin gafil bir şekilde yatağında uyuduğu anda siz yaradanınıza el açarsanız o zaman duanın kabulu daha layık olur.

Son olarakta size tavsiyem Allah'u tealanın zatı ve sıfatları konusunda Ehl-i Sünnet kitaplarında bilgi edinmenizdir.Bu çünkü her müslümanın önemle üzerinde durması ve öğrenmesi gereken bilgilerdir.Allah'u tealanın zatı ve sıfatları hakkında yanlış itikad imanımızın zedelenmesine hatta yok olmasına sebep olur.Bir diğer husus hadis lafızları bazen anladığımızdan farkı manalar ihtiva edebilir.Bunada dikkat bilmek lazım.
Hayırlı akşamlar

evet öyle yapıyordum zaten sabah namazından 1-2 saat önce kalkıp teheccütü kılıp ezana kadar dua ediyordum tamam sorumun cevabını aldım çok şükür allah razı olsun herkezden can kırıkları arakadaş 3 e kadar demişti ama bilmiyorum kafam karıştı ama ben yine yaptığım gibi yapayım saolun

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Her gece, Rabbimiz gecenin son üçte biri girince, dünya semasına iner ve;

"Kim bana dua ediyorsa ona icabet edeyim. Kim benden bir şey istemişse onu vereyim, kim bana istiğfarda bulunursa ona mağfirette bulunayım" der. "

Rivayetin Müslim'deki bir vechi şöyle: "Allahu Teâla gecenin ilk üçte biri geçinceye kadar mühlet verir. Ondan sonra yakın semâya inerek şöyle der:

"Melik benim, Melik benim. Kim bana dua edecek?"

Buhârî, Tevhid 35, Teheccüd 14, Daavât 13, Müslim,Salâtu'1-Müsâfırin 166, (758); Muvatta, Kur'ân 30, (1,214); Tirmizî, Daavât 80, (3493); Ebû Dâvud, Salât 311, (1315).

değerli kardeşim, hadisleri sahabeler nasıl anlamışsa bizler de ole anlarız....Allah gecenin üçte biri yakın semaya iner ve dua edenin duasına icabet eder, bağışlanma dileyeni bağışlar hadiste geçtigi üzere...

kardeşim iner diyorsa rasulullah iner...ama keyfiyyet verilmez...yani mesela bizim basamak inmemeiz gibi düşünülemez...Allah semaya iner...işitiriz ve itaat ederi keyfiyyet vermeyiz...günümüz tarikat ve ya tasavvvuf ehliyim diyenler bu hadisi Allah rahmetiyle iner dige derler halbuki bu batildir...eger ole olsaydi rahmetiyle gecenin ucte biri iner yazardi...

dedigim gibi işittik itaat ettik..nicelik, keyfiyyet düşnmeyiz...

şimdi gecenin üçte birlik kısmı ise kardeşim...gece saat 12 den sonra başlar degil mi? ve sabah namazı gece biter....bu zamanı uc kısma ayırırsak diyelim namaz bizde sabah 6 da giriyor ..saat 12 le 6 arası kac saat var...6 saat bunu uc bolursek...demekki saat 4-5 arası eder..bu zaman teheccud namazi kilmak ve ardından dua etmek çok güzeldir...Allah rasulu sav bunu bir omurboyu etmişdir...bemnim söyleyeceklerim bu kadar kardeşim...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Selamün Aleyküm gönüldaşımız YUSUF,
Mezhepsiz tayfası, Allahcelle celaluhu tenzih akidesi Ehli Sünnet Vel Cemaati,tasavvufu ve tarikatları, düşman görürler...
MEKANI VE ZAMANI YARATAN ALLAHCCTIR...
ALLAHCC ZAMAN VE MEKAN ÜSTÜDÜR...
ALLAHCC SONRADAN YARATTIKLARININ HİÇBİRİSİNE BENZEMEZ...
Allahcc razı olsun YUSUF gönüldaşımız...
Allahcc Ehli Sünnet Vel Cemaat itikadı üzere yürüyenlerden eylesin...
Peygamberimizin şefaatini,Allahcc dostlarının himmetini üzerimizden eksik etmesin...
Rabbimize emanetimsin...

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah, Dünya'nın ilk yaratılışından son yaratılışına kadar her zaman her yerdedir. Böyle olduğu için bunun yeri ve zamanı yoktur. O, bize en yakın olandır.

(Ey Rasûlüm) kullarım sana benden sordularsa, muhakkak ki ben çok yakınımdır; bana dua edince, dua edenin duasını kabul ederim. O halde onlar da benim dâvetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola ulaşmış olsunlar. (Bakara-186)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Her gece, Rabbimiz gecenin son üçte biri girince, dünya semasına iner ve;

"Kim bana dua ediyorsa ona icabet edeyim. Kim benden bir şey istemişse onu vereyim, kim bana istiğfarda bulunursa ona mağfirette bulunayım" der. "

Rivayetin Müslim'deki bir vechi şöyle: "Allahu Teâla gecenin ilk üçte biri geçinceye kadar mühlet verir. Ondan sonra yakın semâya inerek şöyle der:

"Melik benim, Melik benim. Kim bana dua edecek?"

Buhârî, Tevhid 35, Teheccüd 14, Daavât 13, Müslim,Salâtu'1-Müsâfırin 166, (758); Muvatta, Kur'ân 30, (1,214); Tirmizî, Daavât 80, (3493); Ebû Dâvud, Salât 311, (1315).

değerli kardeşim, hadisleri sahabeler nasıl anlamışsa bizler de ole anlarız....Allah gecenin üçte biri yakın semaya iner ve dua edenin duasına icabet eder, bağışlanma dileyeni bağışlar hadiste geçtigi üzere...

kardeşim iner diyorsa rasulullah iner...ama keyfiyyet verilmez...yani mesela bizim basamak inmemeiz gibi düşünülemez...Allah semaya iner...işitiriz ve itaat ederi keyfiyyet vermeyiz...günümüz tarikat ve ya tasavvvuf ehliyim diyenler bu hadisi Allah rahmetiyle iner dige derler halbuki bu batildir...eger ole olsaydi rahmetiyle gecenin ucte biri iner yazardi...

dedigim gibi işittik itaat ettik..nicelik, keyfiyyet düşnmeyiz...

şimdi gecenin üçte birlik kısmı ise kardeşim...gece saat 12 den sonra başlar degil mi? ve sabah namazı gece biter....bu zamanı uc kısma ayırırsak diyelim namaz bizde sabah 6 da giriyor ..saat 12 le 6 arası kac saat var...6 saat bunu uc bolursek...demekki saat 4-5 arası eder..bu zaman teheccud namazi kilmak ve ardından dua etmek çok güzeldir...Allah rasulu sav bunu bir omurboyu etmişdir...bemnim söyleyeceklerim bu kadar kardeşim...

çok güzel anlattınız valla çok teşekkür ederim kardeş
yukarıdaki rivayet çok güzel ama yalan yanlış yazmışlardır diye dün akşam biraz kafam karışmıştı valla kimseye güvenilmiyor saolun

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah, Dünya'nın ilk yaratılışından son yaratılışına kadar her zaman her yerdedir. Böyle olduğu için bunun yeri ve zamanı yoktur. O, bize en yakın olandır.

(Ey Rasûlüm) kullarım sana benden sordularsa, muhakkak ki ben çok yakınımdır; bana dua edince, dua edenin duasını kabul ederim. O halde onlar da benim dâvetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola ulaşmış olsunlar. (Bakara-186)

saol karedş doğrudur

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt