Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Önde Gidenlerin Mesuliyeti (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Birgün Ebû Hanîfe Hazretleri çamurda yürüyen bir çocuğa rastlamıştı. Ona merhamet ve şefkatle tebessüm ederek:
"- Evlâdım, dikkat et de düşmeyesin!" dedi.
Çocuk da, zekâ ve basîret parlayan gözleriyle İmâm'a döndü ve kendisinden pek de beklenmeyecek şu ibretli mukabelede bulundu:
"- Ey İmâm! Benim düşmem basittir, düşersem yalnız ben zarar görürüm. Fakat asıl siz dikkatli olunuz. Zîrâ eğer sizin ayağınız kayacak olursa, size tabî olup peşinizden gelenlerin de ayağı kayar ve düşerler ki, bunların hepsini kaldırmak da oldukça zordur." dedi.
Çocuğun sözlerine hayran kalan İmam, ağlamaya başladı ve talebelerine:
"Şayet bir meselede size daha kuvvetli bir delil ulaşırsa, o hususta bana tabî olmayınız. İslâm'da kemâlin alâmeti budur. Bana olan sevgi ve bağlılığınız da ancak bu şekilde ortaya çıkar..."

El-Hasıl:
Hak yolunda ön saflarda bulunmak hem bereketli, hem de mes'ûliyetlidir. Zîrâ önde bulunanların, güzellikleri etraflarına tesir ettiği gibi yanlışlık ve çirkinlikleri de etrafları tarafından doğru telâkkî edilerek taklîd ve uygulanmak suretiyle şüyu bulur. Onun için İmâm-ı Âzam gibi din büyükleri, verdikleri fetvalarda bu hassasiyete riâyetin yanında yaşayışlarını da hep takva ölçüleri içinde sürdürmüşlerdir. Nitekim bir defasında elbisesindeki çok ufak bir kiri temizlerken kendisini görenler sorarlar:
"- Yâ İmâm! Verdiğiniz fetvaya göre şu ufacık leke namaza mâni bir kir değil; ne diye zahmet çekip onu gidermeye çalışıyorsunuz?"
Hazret-i İmam buyurur: "- O fetva, bu takva!.."
İşte büyük olsun küçük olsun kullara ve Hakk'a karşı bütün mes'ûliyetleri ebedî âlemde birer memnuniyete dönüştürecek olan yegâne düstur!..

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Önde Gidenlerin Mesuliyeti

s.a. allah takva ile amel etmek nasip etsin.hakiki örnek alınacak insan olmayı nasip etsin.gerçektek çok zor .rabbim kaydırmasın.dilimizle söylemeden önce hareketlerimizle yapmak nasip etsin.allaha emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Önde Gidenlerin Mesuliyeti

A.S AMİN...ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE ALLAH CC EMANET OLUN...

metfamu yazdı:
s.a. allah takva ile amel etmek nasip etsin.hakiki örnek alınacak insan olmayı nasip etsin.gerçektek çok zor .rabbim kaydırmasın.dilimizle söylemeden önce hareketlerimizle yapmak nasip etsin.allaha emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici
Hak yolunda ön saflarda bulunmak hem bereketli, hem de mes'ûliyetlidir.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

efendi kardeşim çok güzel ve önemli bir paylaşım..mevla sizden razı olsun...müsadenle katkıda bulunmak istedim...

efendimiz bir hadis-i şeriflerinde

(Ahir zamanda, âlimler ölür, cahiller din adamı yerine geçirilir. Onlar da bilmeden yanlış fetva verir, kendisi sapar, başkalarını da saptırır.) [Buhari] buyurmaktadır..

sadece bu hadis-i şerif bile; ahir zamanda olduğumuza delildir...

ayrıca şu net çıktığından beri hepimiz toptan alim olduk

..google hocadan icazetliyiz hepimiz..
her meseleye..coppy/paste... ondan sonra çık meydan'a kükre....heeeyyyyttt bizde biliyoruz...!

sorsan; kur'anda fatihanın yerini bilmez..elif'i görse direk sanar..bu cahilliğine rağmen kur'an'dan hüküm verir...hadis'i şerifleri şerh eder..

"cehaletin alameti rezalet"... ne güzel bir söz değil mi..?

allah bizi google alimlerinden de, onların şerlerinden de muhafaza etsin...,

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.mevlam senden de razı olsun.yorumların kardeşlerimizin zoruna da gitse gücenseler bile çok doğru.bir çok paylaşımı sunarken çok dikkat etmeliyiz bu konuda sonuna kadar size katlıyorum.başı güzel başlar fakat paylaşımın ortasına doğru bozuk fikirler hakim olur sonundada kimler açıp okuduysa vebal üstünüze kalır.çünkü artık bir kere vesile olmuşunuzdur.

inşALLAH bunun farkına varır daha dikkat ederiz.selam ve dua ile kalın kardeşim.selametle.

selamün aleyküm..

efendi kardeşim çok güzel ve önemli bir paylaşım..mevla sizden razı olsun...müsadenle katkıda bulunmak istedim...

efendimiz bir hadis-i şeriflerinde

(Ahir zamanda, âlimler ölür, cahiller din adamı yerine geçirilir. Onlar da bilmeden yanlış fetva verir, kendisi sapar, başkalarını da saptırır.) [Buhari] buyurmaktadır..

sadece bu hadis-i şerif bile; ahir zamanda olduğumuza delildir...

ayrıca şu net çıktığından beri hepimiz toptan alim olduk

..google hocadan icazetliyiz hepimiz..
her meseleye..coppy/paste... ondan sonra çık meydan'a kükre....heeeyyyyttt bizde biliyoruz...!

sorsan; kur'anda fatihanın yerini bilmez..elif'i görse direk sanar..bu cahilliğine rağmen kur'an'dan hüküm verir...hadis'i şerifleri şerh eder..

"cehaletin alameti rezalet"... ne güzel bir söz değil mi..?

allah bizi google alimlerinden de, onların şerlerinden de muhafaza etsin...,

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
sa gerçekten çok ciddi bir konu etraftan duyuyoruz görüyoruz kendilerini alim gibi gösteren cahil ve zavallıları RABBİM onlara uydurmasın inşallah ümmeti Muhammet MUSTAFA SAV içindede bizleri aminnnnnnnnnnnnnn

Kaan Erdem

Yönetici
mevlam razı olsun kardeşim.selam ve dua ile kalın selametle.

sa gerçekten çok ciddi bir konu etraftan duyuyoruz görüyoruz kendilerini alim gibi gösteren cahil ve zavallıları RABBİM onlara uydurmasın inşallah ümmeti Muhammet MUSTAFA SAV içindede bizleri aminnnnnnnnnnnnnn

sinanali

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c.) razı olsun kardeş.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablacım..
rabbim razı olsun senden inşaallah..
rabbime emanet ol dua ile ..
hayırlı günler...

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim
Güzel Bir Yazi Gercek Ten Cok Doğru.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
çocuk da..............
"- Ey İmâm! Benim düşmem basittir, düşersem yalnız ben zarar görürüm. Fakat

asıl siz dikkatli olunuz. Zîrâ eğer sizin ayağınız kayacak olursa, size tabî olup

peşinizden gelenlerin de ayağı kayar ve düşerler ki, bunların hepsini kaldırmak

da oldukça zordur." dedi.

güzel bir paylaşım emeğinize sağlık ....selametle...

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile kalın selametle.

çocuk da..............
"- Ey İmâm! Benim düşmem basittir, düşersem yalnız ben zarar görürüm. Fakat

asıl siz dikkatli olunuz. Zîrâ eğer sizin ayağınız kayacak olursa, size tabî olup

peşinizden gelenlerin de ayağı kayar ve düşerler ki, bunların hepsini kaldırmak

da oldukça zordur." dedi.

güzel bir paylaşım emeğinize sağlık ....selametle...

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı olsun
çok güzel ve yerinde bir paylaşımdı gerçekten bu çok önemli bir konu...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt