Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

önce herbirşeyi (ibadet vs.. dahil) kenera bırakın Temelde ne var bakın (1 Kullanıcı)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
1. Allahın varlığına, birliğine, herşeyin tek sahibi, Muhtac olmaz, yenilmez,... diri oluşuna iman.

ismi şefirlerinden tanıyıp hepsini onaylamak.(allahın 99 ismini enaz 1 sefer okumak farzdır. manalarıyla birlikte)

2.Peygamberlere inanmak

peygamberlerin bazısına inanırız bazısını yalanlarız diyenler imandan cıkarlar. Hepsine güvenin.

mesela; Musa yahudinin peygamberidir diyen isa da hristiyanın ki diyen nasipsizdir.

Hepsi islam peygamberidir.

3.Allahın kuranla peygamber hadisi ile bildirdiği varlıklarin var olduklarına iman

melek vardır şeytan vardır cin vardır. Dabbe vardır. deccal vardır. yecüc mecüc vardır...

bu varlıkları nasılsa görmedik diye inanamayan yada direkt inanmayan imana gecmiş sayılmaz.

4. Kitaplarına iman

kuran harci olan kitaplarımız tevrat incil deforme edildikleri için içeriklerine iman etmeniz gerekmez.

lakin ; kurandan herşeye iman etmeniz şarttır. aklım almadı buna da inanmayayım diyemezsiniz

iman edip kabul edecksiniz.

hadislerde sahih oldugu alimlerce onaylanmışsa onlara da iman edeceksiniz.

5. kader, hayırın şerrin Allahtan olduguna.

6 ahirete iman.

Cennete inanmayan cehenneme inanmayan yada zebani yoktur diyen. kafir olur.

din gününe mahşere inanmayan..

Siz bu altı maddeyi tam yaptım ben deyin. dediklerine tutun. Ben de cennetinize söz vereyim.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ölcüyü minimum olarak hemde tam olarak ortaya koydum.

Gecelim şimdi hadislerle ele almaya.

Hz Muhammed sav. :

"ileride kurana inanıp bana inanmayanlar cıkacaktır." buyuruyor.

bu ne demek olur iyi düşünün!

peygambere inanmayan kafir olur.

peki ölçü nedir.

Hadislerin alimlerce sahihtir onayı almış olmasıdır.

hadislerede iman etmek zorundasınız.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
"Bu gün ağızlarını mühürleriz de bize elleri söyler ve ayakları şehadet eyler: neler kesbediyorlardı" yasin 65

hadi leynn ordan el ayak ta konuşur muymuş ?

diyen şüpe eden imanını kaybeder mesela;

kuran ne diyorsa tam kabul etmeyen imandan sayılmaz.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
derdimiz İMAN derdi İmanı ayakta tutmaktan başka hiçbir isteğim yok.

kimi hocalar cıkıyor mesela

zekeriya beyaz : " kabir hayatı ve kabir azabı yoktur " diyor.

"kuranda yazmıyor ben inanmıyorum"

bunun adı " kurana inanıp Resulullaha inanmamadır."

daha birsürü meseleyi ele alacağım burda

İManı ayakta tutun! N'olur.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
kader inkar edilirse de

kamer suresi inkar edilir.

"Biz herşeyi bir kader ile yarattık."

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
İbadette kusur eksik olabilir, onda da olmamasını temenni ederiz lakin imandan kusur kabul edilemez.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun, Rabbim kalbinizi daim bu istikamette tutsun..
Nacizane hep uğraşırım insanlar imana yönelsin diye, imana yönelen ibadet ve fiillerini düzeltmeyi daha iyi ugraşıyor.
Kur-an ifadesi ile insan müslüman olmayı iman ettim sayar oysa, iman imtihan ile kendini belli eder.
Biryerde birşey duyarsınız, yok ya ben ona inanmam ben öyle müslümanlardan değilim???? Nesin sen???müslüman hani kitabın???
Kadın benimle tartışıyor, başını örtme yok kur-an da diye ... oysa namazında niyazında düşman gibi beni gördügünde .. sen müslümanmısın??? he de işte..
Oysa bir müslüman , bir müslüman kardeşini horlamaz, nefretle bakmaz, dikkat edelim bir kişi ne ile meşgul ise, nelerden hoşlanıyorsa kalbi o yöndedir, imanı dikkat lütfen..
''Seven sevdiği ile beraberdir ''der Resul, bir yandan namaz kılarken diğer yandan kalbin açık saçık dini hiçe sayanlar, günah içinde yüzenlere dönük, müslümandan nefret ederse , bir bak haline! kiminlesin!
Adımlara dikkat, ey müslüman nesil , cehennem ehlinden ayrılmalısın, yanından ve kalbinden de çıkarmadıkça iman kemale ermez..
(ne o yahu hocamı oldun?) hatam varsa af ola, sadece yaşadıklarımdan yola çıktım.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yolundan ayırmasın.
Ve şaşırtmasın.
Emeğinize yüreğinize sağlık.
Allaha emanet olun.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
İBLis lanetullah; Size imandan saldırı yapar. İmanını zedelediği kişinin ibadeti ile ugrasmaz.

Nasılsa boşa yatıp kalkıyor diye hiç ellemez.

İmanına saldırı yapamadıklarının ibadetlerine saldırır.

Melissa kardeş e katkısı için tesekkür ederim.

İman meselesidir.

mesreb

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir konuya değinmişsin... İman şeksiz şüphesiz olması gerekir. Allah Resulüne iman tevhid akidesi içinde sabittir. Kelime-i tayyibede ve şehadette iki kavram bir bütün olarak geçer. Allah ve Resulüne iman akaidi bir bütündür. Çünkü "O ne getirdiyse, ne söylediyse..." amenna ve sadakne denir. Hadis ve Sünnet vahyin bir ürünüdür. "Size ne getirdiyse alın..." vahyin emridir.

İmanımız naylon hocalara kalsa şimdiye elli şekle girerdi. Girenleri görüyoruz. Allah muhafaza...

sandiik

Kayıtlı Kullanıcı
ibadetler, dua, zikir, nefsle mücadele ve her türlü hayırlı haller gerçek tevhide ulaşmak içindir..
Gerçek tevhide ise, kalplerde Allahu Teala'nın razı olmadığı her türlü arzu, istek, hal ve hareket ile sevgi ve korku'nun kalmaması ile ulaşılır..inşaallah Allah bizleri gerçek tevhide, tam teslimiyete ve tam esaslı imana muvaffak eylesin..
amin,
teşekkürler KaiM kardeş..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
şeytanı inkar etsek nolur ? (yani yoktur öyleşey desek ve böyle inansak)

Böyle inanan kişi kitaplara iman ve varlıklara iman şartından sınıfta kalır imansız sayılır.

Kitabımızda seytan bilidirilip dururken Yok diyemez kimse görmedim diye.

En kötüsü ; Şeytanı bile inkar edemezsiniz.

İman yolu cok kolay olmasına rağmen. Yolda iblis tesiri ile ilerlemek cok zarlaşıyor.

İhlaslı imanı isteyin. ozaman cok kolay olur yolunuz.

Daha prof doktor imamlarımız bile iman hakikatlerini tamamlayamayanları var!

bunun okumakla ilgisi cok bilmekle ilgisi yoktur.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Bu cok önemlidir. İman tamamlanmışmı herkez kontrol etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt