Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

On Sahih Hadisi Şerif 3 (21-30) (1 Kullanıcı)

Mekkavi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ibrahimbeser.com
B i s m i l l â h i r r a h m a n i r r a h i m
Esselâmu aleykum…

Konu : On Sahih Hadisi Şerif 3 (21-30)

21- “ Diz çökerek dua edin. ” (Faydul kadir hadis no 18 )

22- “ Gece son namazınız vitir namazı olsun.” ( Faydul kadir hadis no 185 )

23- “ Allah indinde en güzel ameller: Vaktinde kılınan namaz, babaya anneye itaat, Allah için cihat etmek.” ( Faydul kadir hadis no 196 )

24- “ Ehlimden en sevdiğim (H.z) Fatıma’dır (r.a.anha) .” ( Faydul kadir hadis no 203 )

25- “ En çok sevdiğim insanlardan (H.z) Aişe (r.a.anha) ve erkeklerden babasıdır.” (Faydul kadir hadis no 205 ) (Hz. Abu Bekir)

26- “ En çok sevdiğim söz en doğru olandır.” ( Faydul kadir hadis no 211 )

27- “ En çok sevdiğim yemek üzerine en çok ellerin uzandığıdır .” ( Faydul kadir hadis no 213 )

28- “ Sevdiğin kişiyi dengeli sev; Ola ki bir gün sevmediğin bir kişi olarak karşına çıkabilir. Yerdiğin kişiyi de yavaş yavaş yer; Ola ki bir gün karşına en sevdiğin kişi olarak çıkabilir.” ( Faydul kadir hadis no 223 )

29- “ Allah’ı verdiği nimetlerden dolayı sev. Beni Allah için sev. Ehlimi (Ailemi, ehli beytimi) de beni sevdiğin için sev.” ( Faydul kadir hadis no 224 )

30- “ Arab’ı üç şey içi seviniz: Ben Arap olduğum için, Kuran Arapça olduğu için, Cennet lisanı Arapça olduğu için.” ( Faydul kadir hadis no 225 )

Cenabı Allah Müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dünyanın ve ahiretin güzellikleri nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v. e Cennette komşu eylesin.

Sevgiler ve saygılar… Hoşçakalın… Mekkavi…

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt