Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

On Sahih Hadisi Şerif 18 (171-180) (1 Kullanıcı)

Mekkavi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ibrahimbeser.com
B i s m i l l â h i r r a h m a n i r r a h i m
Esselâmu aleykum…

Konu : On Sahih Hadisi Şerif 18 (171-180)

171- “ (Namazda) Safları düzgün tutun, Meleklerin saf tuttuğu gibi, omuzlarınızı hizaya getirin, boşluk olan yeri doldurun, (Sırayı sıklaştırmak için) elleri ile yer isteyen kardeşinize yer açın, şeytan için boşluk bırakmayın. Kim bir sırayı tamamlar sıklaştırırsa Allah onunla beraberdir. Kim sırayı boş bırakır koparırsa Allah azze ve celle’de ondan ilgiyi koparır.” ( Faydul kadir hadis no 1367 )

172- “ Büyük günahların en büyükleri, Allah’a şirk koşmak, adam öldürmek, anne ve babaya kötü davranmak, yalana şahitlik yapmaktır.” ( Faydul kadir hadis no 1374 )

(Yukarıdaki 1374 nolu Peygamber s.a.v.’in sahih hadisi şerifinde buyurduğu günahlardan her müminin kaçınması gerekir. Ayrıca Kuran’ı Kerim âyetleri ve hadisi şerifler ile sabit olan büyük günahlardan bazıları ise şöyledir: Allah’a şirk (ortak) Koşmak. Anne ve babaya karşı gelerek eziyet etmek. Yalan yere şahitlik yapmak. İnsan öldürmek. Büyü yapmak. Namazı bilerek terk etmek. Üzerine zekât farz olduğu halde vermemek. Faizi bilerek yemek. Yetimin malını yemek. Allah’ın ve Resulü’nün emrini yalanlamak. Özürsüz olarak ramazanda Oruç tutmamak. Savaş meydanından kaçmak. Zina yapmak. Haram olan sarhoş edici içkileri içmek. Livata yapmak. İffetli kadın veya erkeğe iftirada bulunmak. Yalan yere yemin etmek. İntihar etmek. Kumarın haram olduğunu bildiği halde oynamak. Kaderi yalanlamak ve inkâr etmek. Cuma namazını bilerek terk etmek. Haksız yollarla insanların mallarına el koymak. Haram yemek yani haram kazanç sağlamak içki, faiz, kumar ve şans onlarından elde edilen gelir gibi. Hırsızlık yapmak. Erkeğin kadına, kadının da erkeğe benzemesi. Domuz eti yemek. İdrarının üzerine sıçramasından sakınmamak. Akrabaların hakkını gözetmemek ve onlarla ilişkiyi kesmek. Erkeğin ipekli giymesi, altın takması. Yukarıda arz ettiğim hususların tamamı Kuran’ı kerim âyetleri ve sahih hadisi şerifler ile yasaklanarak haram kılınmıştır.)

173- “Kabirde en çok azap idrarını yaparken dikkâtli olmamaktandır.” (Faydul kadir hadis no 1382)

(İdrarının üzerine sıçraması ve sonrasından gelen damlaların giysine bulaşmasıdır.)

174- “Ağzınızın tadını (Zevki sefanızı) alan ölümü sıkça hatırlayın.” ( Faydul kadir hadis no 1396 )

(Kabirde etlerimizin kemiklerimizden ayrılıp döküleceğini hatırlayalım.)

175- “ En çok takva sahibi olan kişi, en çok hayır yapandır (kerim olandır).” ( Faydul kadir hadis no 1416 )

176- “Ekmeğe hürmet edin.” (Faydul kadir hadis no 1423)

(Çünkü O nimettir, berekettir, değerlidir. Değil çöpe atmak kırıntısını ağzımıza atarız. Ekmeğe hürmet insanları açlık belâsından korur. En hayırlı gıda olan ekmek her sofrada yerini alır. Katık olmaksızın yalnız ekmeği bulamayan insanlar vardır. Yüce Allah kullarını açlıkla terbiye etmesin.)

177- “ Evinizi kabir edinmeyin, bazı namazlarınızı evinizde kılarak evinize ikramda bulunun.” ( Faydul kadir hadis no 1429 )

178- “ Kâmil Mümin imanı güçlü olandır. Hayırlı olan ise (Saliha olan) hanımını üzmeyen ona iyi davranandır.” ( Faydul kadir hadis no 1441 )

179- “ (De ki) Allah’ım: Ölürken bana yardımcı ol, sekarat halinde iken ölümümü kolaylaştır.” ( Faydul kadir hadis no 1466 )

180- “ (De ki) Allah’ım: Benim işittiklerimden ve gördüklerimden beni yararlandır, ikisini de bana mirasçı kıl bana zulüm edenlerden beni kurtar, benim öcümü onlardan al.” ( Faydul kadir hadis no 1473 )

(Yukarıda ‘Bana mirasçı kıl’ buyruğunun anlamı şöyledir: İşittiklerimi, gördüklerimi, yani öğrendiğim güzel İslâm ahlâkını başka insanlara aktarma imkânını bana ver ki benden sonra yok olup gitmesinler anlamına gelir. Çünkü ilmi saklamak değil, açıklamak ve yaymak, insanların istifade etmesini sağlamak ve insanları hakka davet etmek esastır. Kişi bildiklerini başkaları ile paylaşırsa ahiretteki esas olan kalıcı mutluluğu Allah’ın izni ile kazanmış olur.)

Cenabı Allah Müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dünyanın ve ahiretin güzellikleri nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v. e Cennette komşu eylesin.

Sevgiler ve saygılar… Hoşçakalın… Mekkavi…

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah Razı olsun tabi ki Muhammed Mustafa A.S. 'dan aktarılan hadisler bizim için çok değerli .
Ancak ;sadece hatırlatmak için yazayım istedim.
Şeytanın Lain Camide işi ne o zaten kovulmuş ve SECDE etmeyen...
Camiye gelip te KABE 'ye yönelip SECDE eder mi?
Şeytan Lain Secde edilmeye layık benim demiş ve kovulmuş cehennemlik yazılmış...?

Selam ile.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
he sahi edermi? kadınları camiye almayanlar güle oynaya ibadet eder mi?
ya lütfen ya!
önüne benliğini ortaya koyarsa eder!
herkes çok şey biliyor ben susayım , dinlemekten de usandım! kendim çalsam, kendim söylesem , kendim uysam
ha şöyle bu tarife uyuyorsan ....
Yok yahu Allah korusun, Kur-an ve resule ne diyor ? ona uysam yeter!!!...

Mekkavi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ibrahimbeser.com
Alıntı...
Şeytanın Lain Camide işi ne o zaten kovulmuş ve SECDE etmeyen...
Camiye gelip te KABE 'ye yönelip SECDE eder mi?
--------------------------------------------------------------------
Selamun aleykum arkadaşlar. Önce ilginize teşekkür ederim ve cenabı Allahtan hepinize iylikler ve güzellikler dilerim.

Konumuzla illgili Şeytan'ı lâin her yerde insalara vesvese vererek kötülükleri iyi gibi göstermek onun vazifesidir. Dolayısıyla şeytan camiye namaz kılmak için değil cemaatin arasında boş bulduğu yere sokulur ve namaz kılanları vesveseye davet eder. Bölye olmasın diye safların sıklaştırılması gerekir Peygamber s.a.v. bize böle buyuymuştur. Sevgiler. saygılar. Mekkavi...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
178- “ Kâmil Mümin imanı güçlü olandır. Hayırlı olan ise (Saliha olan) hanımını üzmeyen ona iyi davranandır.” ( Faydul kadir hadis no 1441 )

ALLAH kamil mumin olmayi ve saliha es olmayi nasip etsin insaALLAH.selametle dua ile.....

Mekkavi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ibrahimbeser.com
Alıntı.
kadınları camiye almayanlar güle oynaya ibadet eder mi ya lütfen ya!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
51- “ Kadınınız sizden camiye gitmek için izin isterse müsaade edin.”
( Faydul kadir hadis no 423 )

Selamun aleykum arkadaşlar.
Peygamber efendimiz s.a.v. yukarıdaki hadisi şerifte kadınların camiye gitmelerine müsaade etmiştir. Sevgiler. saygılar. Hoşça kalın Mekkavi...

Mekkavi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ibrahimbeser.com
Selamun aleykum.
Arkadaşlar :

Belki yararlı olur düşüncesi ile sizlere şeytanla ilgili âyeti kerimelerden bir bölümünü bilgilerinize sunuyorum.

Kuran’ı kerimde müminlerin şeytanın şerrinden korunması ve şeytanın da müminleri nasıl ve niçin yanıltacağı konusu ile ilgili yaklaşık yüze yakın âyeti kerime vardır. Bu mubarek âyeti kerimelerin bir bölümü şöyledir :

“Ve de ki: Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.” (Muminun sûresi 97.98.. âyetler)

“Allah'ın size verdiği rızıktan yiyin ve şeytanın adımlarına uymayın (peşinden gitmeyin); çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır.” (Enam sûresi 142. âyet)

“Rableri onlara seslendi: "Ben sizi o ağaçtan men etmedim mi ve şeytan size apaçık düşmandır, demedim mi? ” (Araf sûresi 22. âyet)

“Çünkü şeytan aralarına fesat sokar. Şüphesiz şeytan, insan için apaçık bir düşmandır.” (İsra sûresi 53. âyet)

“Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse, şunu bilsin ki o, edepsizlikleri ve kötülüğü emreder. Eğer üstünüzde Allah'ın lütuf ve merhameti olmasaydı, içinizden hiçbir kimse temize çıkmazdı. Fakat Allah, dilediğini arındırır. Allah işitir ve bilir.” (Nur sûresi 21. âyet)

“Şeytan, kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuş. Bunun için hidayete giremiyorlar.”
(Neml sûresi 24. âyet)

“Şeytan insana inkar et der. İnsan inkar edince de ‘ben senden uzağım, çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım’ der.”
(Haşr sûresi 16. âyet)

“Hani biz meleklere: Âdem'e secde edin, demiştik; İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. (Allah’a karşı, iblis ve onun yolundan gidenleri tercih eden) Zalimler için bu ne fena bir değişmedir.” (Kahf sûresi 50. âyet)

“Ey Âdemoğulları. Şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de (şaşırtıp) bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz, şeytanları, inanmayanların dostu yaptık.” (A’raf sûresi 27. âyet)

Konu ile ilgili Araf suresi 72. âyetin Kuran'daki yorumu şöyledir ;
(Şeytan da cinlerden olduğu için insanların göremeyeceği bir şekilde insana yaklaşır ve ona vesvese verir. Bununla beraber bazen de şeytan insanların gözüne çeşitli şekillerde görünebilir.)

Yine şeytanla ilgili bir çok Hadisi şerif vardır bir bölümü şöyledir :

“ Şeytan âdemoğlunun damarında kanın dolaştığı gibi dolaşır.” ( Faydul kadir hadis no 2036 )

“ Sizden biri yemek yerse sağ eliyle yesin. Su içerse sağ eliyle içsin. Çünkü şeytan sol eliyle yer ve sol eliyle içer.”
( Faydul kadir hadis no 481 )

“ Gece eğer köpek uluması veya eşek anırması işitirseniz ‘Euzu billahi mineşşeytanirracim deyin’. Çünkü onlar sizin görmediklerinizi görürler.” ( Faydul kadir hadis no 698 )

“ Âdemoğlu secde ayetini okur ve secde ederse şeytan ağlamaya başlar ve şöyle der: Bana Allah secde et dedi ben karşı geldim ateşe gireceğim. O secde ediyor karşı gelmedi Cennet’e girecek.” ( Faydul kadir hadis no 791 )

373- “ Namazda saflarınızı düzgün tutarak boşluk bırakmayın, boşluklara şeytan durur. ” ( Faydul kadir hadis no 4374 )

Yukarıdaki hadisi şerifinde buyurduğu gibi; Namazda safların düzgün ve sık tutulması gerekiyor, aksi halde şeytan dilediği gibi saflar arasında durur, dolaşır. Çok küçük bir boşluğu bile fırsat bilerek aramızda gezinir. Güncel konuları aklımıza getirerek bize vesvese verir ve namazımızın sevabının azalmasına neden olur.

Yukarıdaki âyeti kerimeler ve peygamber efendimiz s.a.v. in hadisi şerifleri bizlere yeteri kadar şeytanla ilgili bilgi veriyor sanırım. Ben ilginize ve alakanıza teşekkür ediyorum yüce rabbime emanet olun.

Sevgiler. Saygılar. Hoşça kalın. Mekkavi...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt