Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

On Nasihat (1 Kullanıcı)

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
ON NASİHAT

1-) Hergün okuyabildiğin kadar Kur'an oku, Peygamber (sav)'e de salatı çokca getir.
2-) Beş vakit namaz ile iki rekat ta olsa gece ve kuşluk namazına devam et.
3-) Üzerine farz olan zekatı ver. Az da olsa hergün sadaka ver. Eğer verecek bulamaz isen bu vazifeyi güzel söylemekle yerine getir. Ramazan orucu ile beraber her ayda üçgün oruç tut.
4-) Allah'ın sevdiklerinden olmak istemez misin? Peygamber'in Muhammed (sav)'i, O'nun Ailesini sev, anne ve babaya iyilik yap.
5-) Sen:" Ya Rabbi, Ya Rabbi" deyipte, Allah'ın: "Evet Ey kulum, iste istediğin verilir" dediği kimselerden olmak istemez misin? Ohalde yiyeceğini temizle ki duan kabul olsun. İnsanlara kendinden daha insaflı ol. İnsanlara güzel ahlakla davran.
6-) Duası kabul edilenlerden ve Kıyamet günü sayfası nurla parlayanlardan olmayı istemez misin? Kalbini temizle, "La İlahe İllallah" zikrini çok yap, günahlarına, mü'min erkek ve mü'min kadınlar için tevbe ve istiğfar yap. Allah'ı hatırlamaktan habersiz olanlardan olma.
7-) Allah'a hamdeden, şükreden, O'na yakın olanlardan olmak istemez misin? Şu var ki kul: El-Hamdülillah, derse, Allah: " Kulum Bana hamdetti, Bana şükretti" der. Ohalde: el-Hamdülillahi ve Selamün ala İbadihillezinestafa" zikrini çokça yap.
:cool: Allah'a şükredenlerden ve Allah'ın neslini islah ettiği kimselerden olmayı istemez misin? Ohalde şu iki ayetteki duaya devam etmelisin:
A-) " Rabbim, bana ve anama, babama lutfettiğin nimete şükretme, Senin beğeneceğin faydalı bir iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarının arasına koy". (Neml:19).
B-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işleri yapmaya sevkeyle, benim için neslimden de salahı devam ettir. Ben Sana yöneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).
9-) Hem dünyanı hem ahiretini toplayan şeyi sana göstereyim mi? Ohalde Allah'ın emirlerini gücün yettiği kadar yerine getirmeye çalış: " Ey insanlar, ruku edin, secde edin, Rabbinize ibadet edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. " (Hac:77).
10-) Bütün herşeyin özünü göstermemi ister misin? " Allah'a inandım de, sonra da dosdoğru istikamet üzere ol. "
ALINTI​

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Bu On Nasihati Düzenli Olarak Uygulamayi Nasip Etsin Inşallah

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞAALLAH kardeşim...AMİN AMİN AMİN....selametle kalınız...dinimiz ne kadar da güzel dimi...ALLAHım bizlerin kalplerini temizle...
başucumda KUR'AN'ı AZİMÜŞŞAN
Dizlerimin altında SECCADE
Kalbimde SEN ve RESULÜNÜN sevgisi olsun...

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞAALLAH kardeşim...AMİN AMİN AMİN....selametle kalınız...dinimiz ne kadar da güzel dimi...ALLAHım bizlerin kalplerini temizle...
başucumda KUR'AN'ı AZİMÜŞŞAN
Dizlerimin altında SECCADE
Kalbimde SEN ve RESULÜNÜN sevgisi olsun...

amin kardeşim amin inşallah ewet dinimiz çok güzel bize her iyiliği her kolaylığı sağlıyor

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Safiye kardeşim.
Emeğinize sağlık, güzel tavsiyeler ve nasihatlerdi hepsi..Rahman c.c hayatımıza geçirmeyi nasip eylesin, ahirette selametimize vesile kılsın bu değerli nasihatleri inşallah..Allah c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah kardeşim.Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Safiye kardeşim.
Emeğinize sağlık, güzel tavsiyeler ve nasihatlerdi hepsi..Rahman c.c hayatımıza geçirmeyi nasip eylesin, ahirette selametimize vesile kılsın bu değerli nasihatleri inşallah..Allah c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah kardeşim.Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIĞIM SİZİN YAZILARINIZI MÜMKÜN OLDUKÇA TAKİP EDİYORUM SİZDE ÇOK GÜZEL KONULARA DEĞİNİYORSUNUZ SİZLERİNDE EMEĞİNİZE SAĞLIK

miyase

Kayıtlı Kullanıcı
Dost Istersen Allah C.c Yeter
*
Mürşid Istersen Kur-an Yeter
*
Delil Istersen Hz. Muhammed (s.a.v) Yeter
*
Meşkale Istersen Namaz Yeter
*
Zenginlik Istersen Kanaat Yeter
*
şeref Istersen Islamiyet Yeter
*
Ibret Istersen ölüm Yeter
*
Düşman Istersen Nefs Yeter
*
Bunlarda Yetmesse Cehennem Yeter

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Safiya Kardeş
Allah Razi Olsun
Cok Guzel Bir Paylaşim
Allaha Emanet Ol
Dua Ile Kal

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Safiya Kardeş
Allah Razi Olsun
Cok Guzel Bir Paylaşim
Allaha Emanet Ol
Dua Ile Kal

Dost Istersen Allah C.c Yeter
*
Mürşid Istersen Kur-an Yeter
*
Delil Istersen Hz. Muhammed (s.a.v) Yeter
*
Meşkale Istersen Namaz Yeter
*
Zenginlik Istersen Kanaat Yeter
*
şeref Istersen Islamiyet Yeter
*
Ibret Istersen ölüm Yeter
*
Düşman Istersen Nefs Yeter
*
Bunlarda Yetmesse Cehennem Yeter

SİZLERİNDE EMEĞİNE SAĞLIK OKUYUP KIYMETLİ OLAN ZAMANINIZI HARCADINIZ ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Bunlara Dikkat Ediyormuyuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt