Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölürken bile birbirlerini düşündüler (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Yermük harbinde, eshab-ı kiram birçok şehit verdi ve birçoğu da gazi oldu. Şehadet şerbeti içerken bile birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını, birbirlerini ne kadar sevdiklerini gösterdiler.

Eshab-ı kiramın ileri gelenlerinden Hz. Huzeyfe anlatıyor:
Yermük muharebesinde idi. Çarpışmanın şiddeti geçmişti ve mızrak darbeleri ile yaralanan müslümanlar düştükleri kızgın kumların üzerinde can veriyorlardı. Bu arada ben de, güç bela kendimi toparlayarak, amcamın oğlunu aramaya başladım. Son anlarını yaşayan yaralıların arasında biraz dolaştıktan sonra, nihayet aradığımı buldum. Fakat ne çare!.. Bir kan seli içinde yatan amcamın oğlu, göz işaretleri ile bile zor konuşabiliyordu. Dudakları hararetten adeta kavrulmuştu.

Daha evvel hazırladığım su kırbasının ağzını açtım suyu kendisine doğru uzatırken, biraz ötedeki yaralıların arasından İkrime'nin sesi duyuldu, (Su! su!...)

Amcamın oğlu Hâris, bu feryadı duyar duymaz göz ve kaş işaretiyle suyu hemen İkrime'ye götürmemi istedi. Kızgın kumların üzerinde yatan şehitlerin aralarından koşa koşa İkrime'ye yetiştim ve hemen kırbamı kendisine uzattım. İkrime elini kırbaya uzatırken Iyaş'ın iniltisi duyuldu: (Allah rızası için bir damla su!)

Bu feryadı duyan İkrime, elini hemen geri çekerek suyu Iyaş'a götürmemi işaret etti. Suyu o da içmedi. Ben kırbayı alarak şehitlerin arasından dolaşa dolaşa Iyaş'a yetiştiğim zaman kendisinin son nefesinde kelime-i şehadeti söylediğini duydum.

Benim getirdiğim suyu gördü. Fakat vakit kalmamıştı... Başladığı kelime-i şehadeti ancak bitirebildi. Derhal geri döndüm, koşa koşa İkrime'nin yanına geldim. Kırbayı uzatırken bir de ne göreyim! Onun da şehit olduğunu müşahede ettim. Bari dedim, amcamın oğlu Hâris'e yetiştireyim. Koşa koşa ona geldim. Ne çare ki o da ateş gibi kumların üzerinde kavrula kavrula ruhunu teslim edip, şehit olmuştu.

Allahü teâlâ Eshab-ı kiramı çeşitli vesilelerle övmektedir. Âyet-i kerimelerde mealen buyuruluyor ki:
(Onlar birbirlerinin dostlarıdır.) [Enfal 72]

(Onlar kâfirlere karşı şiddetli, çetin, fakat, birbirlerine karşı merhametlidir.) [Feth 29]

(Hepsi için Hüsnayı [Cenneti] söz veriyorum.) [Hadid 10]

(Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. Allah onlara, içinde ebedi kalacakları, zemininden ırmaklar akan Cennetler hazırlamıştır.) [Tevbe 100]​

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ölürken bile birbirlerini düşündüler

Allahü teâlâ Eshab-ı kiramı çeşitli vesilelerle övmektedir. Âyet-i kerimelerde mealen buyuruluyor ki:

ALLAH razı olsun kardeşim bu günlerde ihtiyacımız olan bir yazıydı. ALLAH-Ü TEALA bizleri birbirini düşünen mümin kullardan eylemesi duası ile.

selamünaleyküm

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

:(
Selamun Aleyküm
Allah razı olsun kardeşim B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

(Onlar kâfirlere karşı şiddetli, çetin, fakat, birbirlerine karşı merhametlidir.) [Feth 29]

(Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allahr17;tan razı olmuşlardır. Allah onlara, içinde ebedi kalacakları, zemininden ırmaklar akan Cennetler hazırlamıştır.) [Tevbe 100]

ALLAH RAZI OLSUN RESUL KARDES:(:(:(:(:(

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. arkadaşım güzel ve bi o kadar da duygulu bi paylaşım çok beğendim eskiler ellerindeki kıymeti ve değeri biliyorlardı en azından farkındalardı ya bizler bazen kendi kendime yatıcak yerimiz yok diye söyleniyorum A.E.O. :(B)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Ne mutlu onlara, cennetle müjdelenmişler...

Emeğine sağlık ALLAH(c.c.) razı olsun...

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı

(Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allahtan razı olmuşlardır. Allah onlara, içinde ebedi kalacakları, zemininden ırmaklar akan Cennetler hazırlamıştır.) [Tevbe 100]

Eline sağlık kardeşim,bu değerli paylaşımı bizlerle paylaştınız,Allah ( cc ) sizden razı olsun.Rabbim bizlere oyle iman versin ki kendimizden önce kardeşlerimiz düşünelim.Amin...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

ALLAH razı olsun kardeşim bu günlerde ihtiyacımız olan bir yazıydı. ALLAH-Ü TEALA bizleri birbirini düşünen mümin kullardan eylemesi duası ile.

selamünaleyküm

Allah(c.c) sizdende razı olsun...Amin Amin inşallah...Ve aleykümselam..... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Birnur yazdı:
:(
Selamun Aleyküm
Allah razı olsun kardeşim B)

Ve aleykümselam..Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah......
Hayırlı günler..... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:

(Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allahr17;tan razı olmuşlardır. Allah onlara, içinde ebedi kalacakları, zemininden ırmaklar akan Cennetler hazırlamıştır.) [Tevbe 100]

ALLAH RAZI OLSUN RESUL KARDES:(:(:(:(:(

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Hayırlı günler... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

ruyam3 yazdı:
S.A. arkadaşım güzel ve bi o kadar da duygulu bi paylaşım çok beğendim eskiler ellerindeki kıymeti ve değeri biliyorlardı en azından farkındalardı ya bizler bazen kendi kendime yatıcak yerimiz yok diye söyleniyorum A.E.O. :(B)

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah...
Görüşlerinize katılıyorum...Allah(c.c)'ya emanet ol.. B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
S.A. Ne mutlu onlara, cennetle müjdelenmişler...

Emeğine sağlık ALLAH(c.c.) razı olsun...

Ve aleykümselam....Evet...
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Hayırlı günler... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

istikbal yazdı:
(Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allahtan razı olmuşlardır. Allah onlara, içinde ebedi kalacakları, zemininden ırmaklar akan Cennetler hazırlamıştır.) [Tevbe 100]

Eline sağlık kardeşim,bu değerli paylaşımı bizlerle paylaştınız,Allah ( cc ) sizden razı olsun.Rabbim bizlere oyle iman versin ki kendimizden önce kardeşlerimiz düşünelim.Amin...

B)B)B)B)
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah....Amin Amin inşallah.........
Hayırlı günler.. B)

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı

Selam aleyküm. Allah ( cc ) razı olsun. Hak bizde onlar gibi olmayı nasip etsin inşallah.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir konuydu. Allah c.c razı olsun. sahabeler arasındaki sevgi, dostluk ve dayanışmadan alınacak çok ders var.. emeğinize sağlık. selam ve dua ile.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

nesrin_77 yazdı:
Selam aleyküm. Allah ( cc ) razı olsun. Hak bizde onlar gibi olmayı nasip etsin inşallah.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah .....Amin inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:

selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir konuydu. Allah c.c razı olsun. sahabeler arasındaki sevgi, dostluk ve dayanışmadan alınacak çok ders var.. emeğinize sağlık. selam ve dua ile.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sendende razı olsun inşallah....
Allah(c.c)'ya emanet olun..Hayırlı günler. . . . B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE SAĞLIK NE KUVVETLİ BİR İMANA SAHİPLER Kİ KENDİNDEN ÖNCE DİN KARDEŞİNİ DÜŞÜNEBİLİYORLAR SORARIN KENDİ NEFSİMİZE BİZLERDE BÖYLE BİR İNANCA SAHİPMİYİZ YOKSA İLK ÖNCE KENDİMİZİMİ DÜŞÜNÜRÜZ :(:( MEVLA BİZLEREDE ESHAB-I KİRAM IN İMANINI SEVGİ VE KARDEŞLİĞİNİ BAHŞETSİN AMİN A.E.O

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
S.A KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE SAĞLIK NE KUVVETLİ BİR İMANA SAHİPLER Kİ KENDİNDEN ÖNCE DİN KARDEŞİNİ DÜŞÜNEBİLİYORLAR SORARIN KENDİ NEFSİMİZE BİZLERDE BÖYLE BİR İNANCA SAHİPMİYİZ YOKSA İLK ÖNCE KENDİMİZİMİ DÜŞÜNÜRÜZ :(:( MEVLA BİZLEREDE ESHAB-I KİRAM IN İMANINI SEVGİ VE KARDEŞLİĞİNİ BAHŞETSİN AMİN A.E.O

Ve aleykümselam....Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Evet öyle..
Amin inşallah.........B)B)
Allah(c.c)'ya emanet olun.. B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim allah razı olsun.rabbim bizi de onlar gibi merhametli kılsın.:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt