Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölümü hatırdan çıkarmamak ve nefsine hakim olmak... (1 Kullanıcı)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
Nihayet onlardan (müşriklerden) birine ölüm gelip çattığında, "Rabbim, der, lütfen beni (dünyaya) geri gönder," "Ta ki, boşa geçirdiğim dünyada iyi iş (ve hareketler) yapayım." Hayır! Onun söylediği bu söz (boş) laftan ibarettir. Onların gerisinde ise, yeniden dirilecekleri güne kadar (süren) bir berzah vardır.
Sûr'a üflendiği zaman aralarında artık ne soysop (çekişmesi) vardır, ne de birbirlerini soruşturacaklardır. Böylece kimlerin tartıları ağır basarsa, işte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir. Kimlerin de tartıları hafif gelirse, artık bunlar da kendilerine yazık etmişlerdir; (çünkü onlar) ebedî cehennemdedirler. Orada dişleri sırıtır halde iken ateş yüzlerini yalar. (Allah Teâlâ,) Size âyetlerim okunurdu da, siz onları yalanlardınız değil mi?... der. Derler ki: Rabbimiz! Azgınlığımız bizi altetti; biz, bir sapıklar topluluğu idik.Rabbimiz! Bizi buradan çıkar. Eğer bir daha (ettiklerimize) dönersek, artık belli ki biz zalim insanlarız.
(Allah) buyurur ki: Alçaldıkça alçalın orada! Bana konuşmayın artık. Çünkü kullarımdan bir zümre "Rabbimiz! Biz iman ettik; öyle ise bizi bağışla, bize merhamet et, sen, merhametlilerin en iyisisin." diyorlardı.İşte siz onları alaya aldınız; sonunda bu davranışınız size beni yâd etmeyi unutturdu; çünkü siz onlara gülüyordunuz.Bugün ben onlara, sabrettiklerinin karşılığını verdim; onlar, hakikaten muradlarına erenlerdir. (Allah inkârcılara) "Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?" diye sorar."Bir gün veya günün bir kısmı kadar kaldık. İşte bilenlere sor." derler.(Allah) buyurur ki: Sadece az bir süre kaldınız; keşke siz (bunu) bilmiş olsaydınız!Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?Mutlak hâkim ve hak olan Allah, çok yücedir. O'ndan başka ilâh yoktur. O, bereketli Arş'ın sahibidir.(Mü'minun Süresi-99-116)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ölümü hatırdan çıkarmamak ve nefsine hakim olmak...

İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselâm ile birlikte idim. Ensardan bir zat gelerek Aleyhissalâtu vesselâm'a selam verdi. Sonra da: "Ey Allah'ın Resülü! Mü'minlerin hangisi en faziletlidir?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Huyca en iyisidir!" buyurdular. Adam: "Mü'minlerin hangisi en akıllıdır?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Ölümü en çok hatırlayandır ve ölümden sonra en iyi hazırlığı yapandır. İşte bunlar en akıllı kimselerdir" buyurdular

S.A :(:(:(

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN
GÜNAHKARLAR VE KAFIRLER ICIN KABIRDE AZAP SIDDET
VE MESAKKAT,IYI KIMSELER ICIN NI´MET,LEZZET VE RAHATLIKLARIN OLACAGINA INANMAK FARZDIR.
ALLAHA EMANETB)B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c razı olsun cnm kardeşimm selametleB)B)B)B)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
.(Allah) buyurur ki: Sadece az bir süre kaldınız; keşke siz (bunu) bilmiş olsaydınız!Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?Mutlak hâkim ve hak olan Allah, çok yücedir. O'ndan başka ilâh yoktur. O, bereketli Arş'ın sahibidir.(Mü'minun Süresi-99-116)

ozgurben

Kayıtlı Kullanıcı
Kuran ve onu tebliğ eden muazzez peygamberimiz (SAS) daha çok Allah'ı inkar edenlerle değil ,kendisine ortak koşanlarla mücadele etmiştir.Müşrikler Allah'a inanıyorlardı.Burada sorun yoktu.Sorun Allah'a ulaşmak için sabahleyin elleriyle yaptıkları putların önünde diz çöküp onları aracı yapmalarıydı.Çünkü Allah kendisine ortak istemediğini ve ortak koşmanın yani şirkin çok büyük bir günah olduğunu yeterince vurgulamıştı.Ayette dediği gibi "ONDAN BAŞKA İLAH YOKTU" Ama müşrikler İbrahim peygamberin ümmetinin de anlayamadığı gibi anlamadılar.Ama çağımızı bu konuda iyi irdelemek gerek.Allah'ın yanına konan putların sadece ad ve kılk değiştirmiş olup olmadığına dikkatlice bakmak gerek.Mümin dikkatli olmalıdır.Şirkin ş sine bile bulaşmamak için çok dikkat etmelidir.
Unutmamalıdır ki Yalvarıp yakarılacak baş vurulacak yardım istenecek şefaat beklenecek yalnız ve yalnız O YÜCELERİN YÜCESİ BÜYÜKLÜĞÜNE AKIL SIR ERMEYEN ALLAH'TIR.
Elbette en iyisini Allah bilir.
İŞTE YAZDIĞIN BU AYET BANA BUNLARI DÜŞÜNDÜRDÜ.
Bu fırsatı veren Sıla kardeşime teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt