Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÖLÜM (1 Kullanıcı)

confidenceo

Kayıtlı Kullanıcı
ölümden neden bu kadar korkuyorsunuz. Ben her aldığım nefeste ölüme yaklaştığım için biraz daha seviniyorum. ölüm dediğin bu dünya için çalışanların iflas ettiği ahiret için çalışanların ise sevgiliye kavuşacakları bir kapıdan ibarettir.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu ;)

Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu ;)

ölümden neden bu kadar korkuyorsunuz. Ben her aldığım nefeste ölüme yaklaştığım için biraz daha seviniyorum. ölüm dediğin bu dünya için çalışanların iflas ettiği ahiret için çalışanların ise sevgiliye kavuşacakları bir kapıdan ibarettir.

hem bu dünya,hem ahiret için çalışırsak,inşallah ölüm anında huzurla can verenlerden olabiliriz.
selam ve baki dualarımla..​
ÖLÜM GERÇEK,ÖLÜM ÖLDÜRÜLMEZ .​

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım neguzel bırsey.ben olumden cok korkuyorum.bu dunyadan namaz borcumu odemeden gıtmekten cok korkuyorum ve oluyo da gun ıcın de bazen kılamadıgım namazlarım:( Rabbımız affder ınsalllah kazalarımızı.Allah'emanet olun.

HÜZÜNLE DOLUYUM

Kayıtlı Kullanıcı
ÖLÜM Müslüman için Allaha ve Resulüne kavuşma kapısıdır...O KAPIDAN KAZANARAK VE HAKEDEREK GEÇENLERDEN EYLESİN İNŞALLAH RAHMAN VE RAHİM OLAN..Paylaşım için Allahcc razı olsun...

confidenceo

Kayıtlı Kullanıcı
ölüm sadece bir geçittir. esas hayat öbür alemdedir. bu dünyada elimizden geldiği kadar ibadet etmeli istemeden yapamadığımız ibadetlerimiz için üzülmeli fakat yılmamalıyız. ölüm başka bir boyuta geçiş için rabbimizin açtığı kapıdır. ölümden sen korkma. bu dünyaya sarılanlar korksun.

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
Günde 20 kez ölümü alan kimse şehitlerle birlikte haşrolunur.

Dilerseniz Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) 'in duasını okuyalım lütfen: "Allah'ım (c.c.) ahirete mani olan dünyadan, ölümün iyiliğine engel olan hayattan ve amelin hayırına mani olan emelden sana sığınırım"

Amin. Amin. Amin.

gizemli

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçek dostlar yıldızlara benzerler,
karanlık çökünce ilk onlar gözükürler.

confidenceo

Kayıtlı Kullanıcı
ölüm bu dünyaya sarılanların korktukları bir kapıdır. çünkü ölüm hesap gününün kapısıdır. bu dünya pusulanın iğnesini bozan mıknatıs gibidir. eğer dünyadan vaz geçerseniz ahirete yönelirsiniz. ölüm tüm vücudunuzu bir anda tekettirir. bu size korkutucu gelmesin. ölüm sevgiliye kavuşmanın ilk adımıdır. ölümden değil hesap gününden korkun. ölümden canları tatlı olanlar korkar. ölümden bu dünya için çalışmış olanlar korkar. ölümden günah işlemeyi adet haline getirenler korkar.
ölümden vurularak şehit edilen filistinli değil onu şehit eden şerefsizler korkar. çünkü ölüm ödeme gününün kapısıdır. ölüm sevgiliden gelen en büyük armağandır. inanın bana ruhlar ölümden çok doğumdan korkar. çünkü doğum sorumluluğun insanın omuzlarına yüklenmesidir.
ölümden korkmayın kardeşlerim. ölümden korkmak yerine vazifelerinizi yapın yeter.

gizemli

Kayıtlı Kullanıcı
ölüm bu dünyaya sarılanların korktukları bir kapıdır. çünkü ölüm hesap gününün kapısıdır. bu dünya pusulanın iğnesini bozan mıknatıs gibidir. eğer dünyadan vaz geçerseniz ahirete yönelirsiniz. ölüm tüm vücudunuzu bir anda tekettirir. bu size korkutucu gelmesin. ölüm sevgiliye kavuşmanın ilk adımıdır. ölümden değil hesap gününden korkun. ölümden canları tatlı olanlar korkar. ölümden bu dünya için çalışmış olanlar korkar. ölümden günah işlemeyi adet haline getirenler korkar.
ölümden vurularak şehit edilen filistinli değil onu şehit eden şerefsizler korkar. çünkü ölüm ödeme gününün kapısıdır. ölüm sevgiliden gelen en büyük armağandır. inanın bana ruhlar ölümden çok doğumdan korkar. çünkü doğum sorumluluğun insanın omuzlarına yüklenmesidir.
ölümden korkmayın kardeşlerim. ölümden korkmak yerine vazifelerinizi yapın yeter.
Çok güzel ve gerçekçi bir yorum (anlayana) Allah razı olsun AEO.

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Ölüm güzel şey,budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber?...
Öleceğiz müjdeler olsun,müjdeler olsun !
Ölümüde öldüren Rabbe secdeler olsun!

Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse;
Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse!
O demdeki,perdeler kalkar,perdeler iner,
Azraile hoşgeldin,diyebilmekte hüner... N.F.K

ÖLÜM BU ŞİİRDEN SORA BANA DAHA TATLI GELİYOR...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Bir mübarek zata sormuşlar insanlar neden ölümden korkar diye,cevaben buyurmuş ki;Mamur ettiklerinden harab ettiklerine gideceklerini bildikleri için buyurmuş.
Başka bir mübarek zatta etrafındaki insanlara siz cenneti seviyor musunuz diye sormuş.Tabii seviyoruz diyince onlara;O halde ölümü de sevmelisiniz çünkü ölmeden cennete kavuşamazsınız.

Cenab-ı Hak anlayışımızı arttırsın.İnşallahü teala son nefeste bizlere de evladı ıyalimize de kelime-i şehadeti söyleyerek çene kapamayı nasip ve müyesser eylesin.Amin.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaeyküm verahmetullahi veberekatuhu

esselamunaeyküm verahmetullahi veberekatuhu

ölüm güzel şey,budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber?...
öleceğiz müjdeler olsun,müjdeler olsun !
ölümüde öldüren rabbe secdeler olsun!

Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse;
her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse!
O demdeki,perdeler kalkar,perdeler iner,
azraile hoşgeldin,diyebilmekte hüner... N.f.k

ölüm bu şiirden sora bana daha tatlı geliyor...

[sıze="4"][ı]
bu şiiri çok merak ediyordum.alah cc paylaşımınız için razı olsun inşallah.​
[/ı]
[/sıze]

confidenceo

Kayıtlı Kullanıcı
ölüm kulu rabbine kavuşturan bir kapıdır. ölüm zalime haddinin bildirileceği yere götüren bir kapıdır. ölüm babayı oğula kavuşturacağı mekana açılan kapıdır. ölüm ruhu hapis tutulduğu cesetten kurtaran kapıdır. ölüm başka bir boyuta geçmeyi sağlayan kapıdır.
ölümden korkmak kula yakışmaz. ölüm kulu rabbine yaklaştıran kapıdır. ölüm olmasaydı dünyada nefes alacak hava dahi bulamazdık. ölüm bir yenileyiştir. ölüm dünyanın emniyet sübabıdır. ölüm allahın kullarına verdiği bir nimettir. ölümden korkmayın. ölememekten korkun. bir kaç saniyelik ömrü asırlara çevirip ölüm acısını tadanlar ölümden korksun. ölümden ruh değil nefis ve şeytan korkar. siz vazifenizi doğru yapmaya bakın. ölümden korkmak günahların çokluğuna işarettir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt