Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölüm Mü'min'in Dostudur! (1 Kullanıcı)

lale&gül

Kayıtlı Kullanıcı
Hazreti Hamza, ömrünün sonlarında düşman savlarına hücum etmek için zırhsız ve kendinden geçmiş bir halde savaşa gelirdi.

Göğsü açık, vücudu çıplak olduğu halde ileri gider, kendini kılıçlara atardı.

Halk: Ey Resulullah'ın Amcası, ey saflar yaran aslan, ey erler padişahı...

Sen Allah'ın buyruğunda, "kendinizi tehlikeye atmayın." emrini okumadın mı?

O halde neden harp meydanında kendini böyle tehlikeye atıyorsun? diye sorular.

Sen genç, kuvvetli ve metanetli iken düşman safına zırhsız gitmezdin.

İhtiyarlayıp zayıflayınca, belin bükülünce tedbirsiz dolaşıyorsun.

Kılıca ve mızrağa karşı aldırmaz şekilde harp ediyorsun.

Oysa kılıç ihtiyara hürmet etmez. kılıç ve okta insanı insanı ayırt etmek özelliği yoktur.

Bî-haber dostlar, bu şekilde gayret ve muhabbetlerinden dolayı ona nasihat veriyorlardı.

Hz. Hamza cevaben dedi ki:

Ben genç iken ölümü dünyaya veda etme olarak görürdüm.

Ölüme doğru kim isteyerek gider? ejderha karşısında kim çıplak durur?

Lâkin Hz. Muhammed'in (s.a.v) nuru sayesinde ben, bu fani memlekete (dünyaya) boyun eğmiş ve bağlı değilim.

Zahiri hislerin ötesinde, Hâkikat Şahı'nın ordugâhını, HAK NURU askerleri ile dolu görüyorum.

O ordugâhta çadırlar geçmiş; çadır ipleri iplere sarılmış... Beni gaflet uykusundan uyandıran Allah'a şükür ve hamd olsun.

"ÖLÜM KİMİN NAZARINDA TEHLİKE İSE TEHLİKEYE ATILMAYIN EMRİ DE ONADIR."

Nazarında ölüm, hâkikat kapısının açılma sebebi olan kimseye ise hitap olarak "çabuk olun" emri vârit olmuştur.

Ey Allah'ın lütfunu görmüş olanlar, ferahlanın! Ey İlahi Kahra mahzar olanlar olanlar, sizde üzülün!

Her kim ölümü Yusuf gördü ise, O'na canını feda etti; herkim ölümü kurt gördü ise hidayetten ayrıldı.

Oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir. Düşman olanlara düşman, dost olanlara dosttur.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
"ÖLÜM KİMİN NAZARINDA TEHLİKE İSE TEHLİKEYE ATILMAYIN EMRİ DE ONADIR."

Nazarında ölüm, hâkikat kapısının açılma sebebi olan kimseye ise hitap olarak "çabuk olun" emri vârit olmuştur.

Ey ALLAH'ın lütfunu görmüş olanlar, ferahlanın! Ey İlahi Kahra mahzar olanlar olanlar, sizde üzülün!

Her kim ölümü Yusuf gördü ise, O'na canını feda etti; herkim ölümü kurt gördü ise hidayetten ayrıldı.

Oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir. Düşman olanlara düşman, dost olanlara dosttur.

Allahcc razı olsun...BESMELE...SELAM...DUA...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim.
Paylaşımınız çok güzeldi. Emeğinize sağlık.. Mevlana hazretleri de Mesnevi'sinde ölümün güzelliğini Hz. Hamza (r.a) misali ile anlatmıştır.. Ölüme mü'mince bakışın, İslam tarihindeki en mübarek temsilcilerinden biri olan Hz. Hamza Efendimiz Ahzab Suresi'ndeki ahdini, vaad buyuranın rızası için yerine getirdi, Hakk'ın iltifatına mazhar oldu..Şefaatlerine nail olmak duası ile..
Rabbimiz, ölüm güzelliğine bu ilahi bakış ile müdrik eylesin bizleri..
Selam ve Dua ile kalın.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
"ölümüde öldüren rabbe secdeler olsun" çok bilinen ama her yazışımda ayrı bir tad aldığım söz :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt