Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ölüm müminin dosttur (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Hazreti Hamza ömrünün sonlarında düşman saflarında hücum etmek için zırhsız ve kendinden geçmiş bir halde savaşa giderdi.
Göğsü açık vücudu çıplak oldugu halde ileri gider, kendini kılıca atardı.
Halk ''Ey Resulullah'ın amcasıey saflar yaran aslan, ey erler padişahı,
Sen Allah'ın buyrugunda, ''Kendinizi tehlikeye atmayın emrini okumadın mı?
O halde neden harp meydanında kendini böyle tehlikeye atıyorsun diye sordular.

Sen genç kuvvetlive metanetli iken düşman safına zırhsız girmezdin.
İhtiyarlaşıp zayıflayınca, belin bükülünce tedbirsiz dolaşıyorsun.
Kılıca ve mızrağa aldırmaz şekilde harp ediyorsun
Oysa kılıç ihtiyara hürmet etmez.Kılıç ve okta insanı ayırt etmek özelligi yoktur.
Bi-haber dostlar, bu şekilde gayret ve muhabbetlerinden dolayı ona nasihat ediyorlardı
Hamza cevaben dedi ki; Ben genç iken ölümü dünyaya veda etme olarak görürdüm.Ölüme doğru kim isteyerek gider?Ejderha karşısında kim çıplak durur?Lakin, Muhammed'in nuru sayesinde ben bu fani memlekete boyun eğmiş ve bağlı değilim.Zahiri hislerin ötesinde ,Hakikat Şahı'nın ordugahını, Hak nuru askeriyle dolu görüyorum.O ordugahta çadırdar çadırlara geçmiş; çadır ipleri iplere sarılmış.... Beni gaflet uykusundan uyandıran Allah'a hamd olsun.
Ölüm kimin nazarında tehlike ise '' tehlikeye atılmayın'' emri onadır.
Nazarında ölüm hakikat kapısına açılma sebebi olan kimseye ise hitap olarak '' çabul olun'' emri varit olmuştur.
EY ALLAH'IN LÜTFUNU GÖRMÜŞ OLANLAR, FERAHLAYIN!EY İLAHI KAHRA MAZHAR OLANLAR , SİZ DE ÜZÜLÜN!HER KİM ÖLÜMÜ YUSUF GÖRDÜ İSE ONA CANINI FEDA ETTİ; HE KİM ÖLÜMÜ KURT GÖRDÜ İSE HİDAYETTEN AYRILDI.
Oğul, herkesin ölümü kendi rengindedir.Düşman olanlara düşman , dost olana dosttur.

Mevlana Celaleddin Rumi k.s. Hazretleri'nden

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm kardeşim.
emeğinize sağlık.Allah razı olsun..Yüce Allah'ın istediği istikamet üzere yaşayanlardan olursak, sürekli tevbe-i istiğfar ile temizlenirsek ölüm bir korku değil, kurtuluş olacaktır inşallah...şehitlerin efendisi esedullah Hz. Hamza (R.A) ne güzel söylemiş..

selam ve dua ile.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
TUBA GÜNER KARDEŞİMİZ ELLERİNE SAĞLIK...
ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN..DUA İLE ..

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
emeğinize sağlık.Allah razı olsun..Yüce Allah'ın istediği istikamet üzere yaşayanlardan olursak, sürekli tevbe-i istiğfar ile temizlenirsek ölüm bir korku değil, kurtuluş olacaktır inşallah...şehitlerin efendisi esedullah Hz. Hamza (R.A) ne güzel söylemiş..

selam ve dua ile.
aleyküm selam Rabbim cümlemizden razı olsun ablacım

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ELLERİNE SAGLIK KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN.....

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
ÖLÜMÜ ÖZLEMEYEN AŞKI ANALAYAMAZ......
ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİMM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt