Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölüm İle İlgili Sözler (2 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Ölüm

Ariflerin ölümüne üzülmeyin o gafillerin gözünden kaybolmak içindir. Süleyman Hilmi Tunahan

* Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan iyidir. Tactius
* İnsanlar uykudadır, öldükleri vakit uyanırlar. Hadis-i Şerif
* Kabre yılanlar dışardan gelir sanmayınız. Sizin kötü amelleriniz kabirde sizin için engerek yılanıdır. Abbadi
*Ölenin kıyameti kopmuştur. Hadis-i Şerif
*Ölümü istemek güzel değildir. Ölüme hazırlıklı olmak güzeldir. Mehmet Feyiz Efendi
*Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim. Montaigne
*Ölüm, bazen ceza, bazen bir armağan, çoğu zaman da bir lütuftur. Seneca
*Ölülere kötü söylemeyin. Zira bu sebeple hayattaki yakınlarını incitmiş olursunuz. Hadis-i Şerif
*Ölüm eski bir şeydir, amma her insana yeni görünür. Turgenyev
*Sana nasihat edici olarak ölüm yeter. Hadis-i Şerif
*Üç şey ölümün ardından kabre gider: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi döner, birisi kalır. Dönenler: ailesi ve malı, kalan da: amelidir. Hadis-i Şerif
*Meyve veren ağaca kuru denilmediği gib, eseri devam eden zevâta da ölü denmez. Süleyman Hilmi Tunahan

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm güzel kardeşim;
Rabbım razı olsun emeğine sağlık...buarada sen nasılsın kardeşim son durumlar nedir ??
inşaAllah hakkında herşeyın hayırlısı olur canım kardeşim

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm güzel kardeşim;
Rabbım razı olsun emeğine sağlık...buarada sen nasılsın kardeşim son durumlar nedir ??
inşaAllah hakkında herşeyın hayırlısı olur canım kardeşim

Aleyküm selam ablam. Hamd olsun Rabbime iyiyim. Bugün cenazeye gittik bir tanıdığımız abla genç yaşta vefat etti. Allah rahmet eylesin mekanını cennet eylesin. Amin. Bu arada durumlar pek iç açıcı değil kararım daha netleşmedi o şahısa karşı. Allah razı olsun değerli ablacığım çok duygulandım ilgine çoooooook teşekkür ederim. Gelişme olursa haberdar edeceğim inşallah sizleri.
Hayırlı akşamlar.
B)B)B)B)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
lezzetleri acılaştıran ölümü sıkça hatırlayınız
hadis-i şerif

Allah razı olsun........teşekkür ediyorum..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
lezzetleri acılaştıran ölümü sıkça hatırlayınız
hadis-i şerif

Allah razı olsun........teşekkür ediyorum..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Selamun aleyküm değerli kardeşim. Ölüm her an kapımızı çalabilir onun için hiç ölmeyecek gibi bu dünya için ; bugün ölecek gibi öbür dünya için çalışmalıyız. Bu dengede yaşayabilene ne mutlu. Allah hayırlı ölümler nasip eylesin tüm ümmedi Muhammed'e. AMİN. Allah sizden de razı olsun.
Hayırlı geceler.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam ablam. Hamd olsun Rabbime iyiyim. Bugün cenazeye gittik bir tanıdığımız abla genç yaşta vefat etti. Allah rahmet eylesin mekanını cennet eylesin. Amin. Bu arada durumlar pek iç açıcı değil kararım daha netleşmedi o şahısa karşı. Allah razı olsun değerli ablacığım çok duygulandım ilgine çoooooook teşekkür ederim. Gelişme olursa haberdar edeceğim inşallah sizleri.
Hayırlı akşamlar.
B)B)B)B)

başınız sağolsun kardeşim Rabbım günahlarını affetsın mekanını cennet eylesin inşaAllah...aklım duam sende güzel kardeşim... pekı sana bırsey sorucam bu kişiyi aracıylamı tanıdın, bak cnm sakın acele etme cok iyi düşün ölç biç tart yanı evlılık adına fıkırlerı düşüncelerını anlamaya çalış...inşaAllah ıstedıgın gıbı bır evlılıgın olur güzelim

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
başınız sağolsun kardeşim Rabbım günahlarını affetsın mekanını cennet eylesin inşaAllah...aklım duam sende güzel kardeşim... pekı sana bırsey sorucam bu kişiyi aracıylamı tanıdın, bak cnm sakın acele etme cok iyi düşün ölç biç tart yanı evlılık adına fıkırlerı düşüncelerını anlamaya çalış...inşaAllah ıstedıgın gıbı bır evlılıgın olur güzelim

Dostlar sağolsun ablacığım. Çok içim acıdı aşırı üzüldüm.
AMİN. Rabbim razı olsun inan çok sevindirdin beni. Bir nevi öyle oldu diyebilirim aracıyla tanımış gibi. Ama iyi tanıyorum ama belkide tanıdığımı sanıyorum. Tamam ablacığım. Dediğin gibi iyi düşünücem iyice ayrıntısına kadar değerlendireceğim.
Rabbim eksikliğinizi göstermesin inşallah.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm değerli kardeşim. Ölüm her an kapımızı çalabilir onun için hiç ölmeyecek gibi bu dünya için ; bugün ölecek gibi öbür dünya için çalışmalıyız. Bu dengede yaşayabilene ne mutlu. Allah hayırlı ölümler nasip eylesin tüm ümmedi Muhammed'e. AMİN. Allah sizden de razı olsun.
Hayırlı geceler.

Aleyküm selam kardeşim...
ama bazen o kadar dozaşımına uğruyorki bu denge...
her iki tarafada hiç ölmeyecekmişiz gibi davranmaya başlıyoruz..
Rabbim ölümün hayırlısını nasib etsin...
sizede hayırlı geceler..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
S A Her Nefis ölümü Tadacaktir ... Ama Bugün Ama Yarin Bizler şu Imtihan Dünyasina Gelirken Buna Inanarak Gelmedikmi... Selametle.......

Aleyküm selam kardeşim. Elbette hepimizin gideceği yer orası hiç şüphesiz. Allah hayırlı ölümler nasip eylesin. AMİN.
Hayırlı akşamlar.
SELAM VE DUA İLE...

genius

Kayıtlı Kullanıcı
s.a

s.a

yazınızı okudum başınız sağolsun.^^ Her canlı ölümü tadacaktır^^

melegim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN
ÇOK GÜZEL OLMUŞ
TŞK...:)

ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

Geri sayım sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü, ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

ALLAH SONUMUSU HAYIR EYLESİN İNŞ....

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Dostlar sağolsun ablacığım. Çok içim acıdı aşırı üzüldüm.
AMİN. Rabbim razı olsun inan çok sevindirdin beni. Bir nevi öyle oldu diyebilirim aracıyla tanımış gibi. Ama iyi tanıyorum ama belkide tanıdığımı sanıyorum. Tamam ablacığım. Dediğin gibi iyi düşünücem iyice ayrıntısına kadar değerlendireceğim.
Rabbim eksikliğinizi göstermesin inşallah.

aminn inş cnm kardeşim...Rabbim herkese hayırlı eşler nasıp etsin bu devırde zor ama inşaAllah Rabbımden umut kesılmez....buarada namaz konusunuda yavas yavas aç ıstersen... ağzını ara bakalım ne dıcek... hadı hayırlı geceler. cnm a.e.o selametle..

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Ölüm bolca hatırlamamız gereken bir ibadettir Ölümü hatırlamak rabıta-i Mevttir. büyük sevaptır. Ölümü Hatırlamak Yani Rabıta-i Mevt Kişinin can verdiğini Kefenlendiğini kabre konulduğunu hayal etmesidir yani düşünmesi ve Allah korkusuyla ağlamasıdır.

Bu Mubarek Gece Gökden rahmet yağdığı saatlerde Tekrar Ölümü Hatırlattığınız için Allah Razı olsun Ecrinizi bol versin inşallah

Selamun Aleykum

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
yazınızı okudum başınız sağolsun.^^ Her canlı ölümü tadacaktır^^

Ve aleyküm selam. Allah razı olsun dostlar sağolsun. Rabbim eksikliğinizi göstermesin. Amin. Evet her canlı ölümü tadacaktır. O ölen ablaya bakarken kendi ölümüm geldi aklıma acaba ben nasıl ne durumda öleceğim diye?
Ama ölen abla ibadetlerini yerine getiren bir hanımefendiydi. Ölüm haberini duyunca çok şaşırdık. Ama naparsın Rabbim öyle takdir etmiş. Allah tüm ölülerimizin mekanını cennet eylesin, onlara merhamet eylesin, günahlarını bağışlasın. AMİN.
Hayırlı günler.
:A:A:A:A

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN
ÇOK GÜZEL OLMUŞ
TŞK...:)

ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

Geri sayım sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü, ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

ALLAH SONUMUSU HAYIR EYLESİN İNŞ....

Allah senden de razı olsun kardeşim. Senin paylaşımın da çok muhteşem. ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR ! Evet asıl herşey öldükten sonra başlıyor ne kadar ibadet edip hayır işlediysek öyle muamele göreceğiz.
Amin kardeşim Rabbim sonumuzu hayır etsin hayırlı ölümler nasip eylesin.

ECEL GELİRSE BU CANA,
BAŞ AĞRISI BİR BAHANE.
YAZSINLAR MEZAR TAŞIMA,
BUGÜN BANA YARIN SANA!

DÜNYADA NEFSİNE VE ŞEYTANA YENİLMEYİP BOL BOL HAYIR İŞLEYEN VE İBADETİNİ YAPANA NE MUTLU. RABBİM HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN. O' NUN MERHAMETİ SONSUZDUR. BİZLERE MERHAMET EYLESİN. O BAĞIŞLAYANDIR. BİZLERİ DE BAĞIŞLASIN. AMİN.

Hayırlı günler kardeşim.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
aminn inş cnm kardeşim...Rabbim herkese hayırlı eşler nasıp etsin bu devırde zor ama inşaAllah Rabbımden umut kesılmez....buarada namaz konusunuda yavas yavas aç ıstersen... ağzını ara bakalım ne dıcek... hadı hayırlı geceler. cnm a.e.o selametle..

Selamun aleyküm ablam. Namaz konusunu açıcam fazla üzerine gitmeden bakalım ne yapacak ben de çok merak ediyorum. Bu konuların üzerine düşüp onun düşüncelerini öğrenirsem daha sağlıklı bir karar vermiş olacağım. Rabbim herkesin gönlüne göre versin. AMİN.

Ayrıca benimle ilgilenmen inanılmaz sevindiriyor beni. Senin de canını sıkmıyorum inşallah.
Rabbime emanet ol ablacığım sana kucak dolusu gül yollamak isterdim bunları gönderiyorum.

B)B)B)B)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Ölüm bolca hatırlamamız gereken bir ibadettir Ölümü hatırlamak rabıta-i Mevttir. büyük sevaptır. Ölümü Hatırlamak Yani Rabıta-i Mevt Kişinin can verdiğini Kefenlendiğini kabre konulduğunu hayal etmesidir yani düşünmesi ve Allah korkusuyla ağlamasıdır.

Bu Mubarek Gece Gökden rahmet yağdığı saatlerde Tekrar Ölümü Hatırlattığınız için Allah Razı olsun Ecrinizi bol versin inşallah

Selamun Aleykum

Ve aleyküm selam kardeşim. Bu güzel duanı Rabbim kabul buyurur cümlemize nasip eder inşallah. AMİN. Ölümü hatırlamak insanın aklını başına getiriyor. Ben mesela ölüm aklıma gelince nasıl muamele göreceğimi hayal ediyorum. Öldüğüm zaman ne ile karşılaşacağım? Rabbim için ne kadar şey yaptım? ve daha neler neler.....
Rabbim hepimizden razı olsun.
Selam ve dua ile....

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm ablam. Namaz konusunu açıcam fazla üzerine gitmeden bakalım ne yapacak ben de çok merak ediyorum. Bu konuların üzerine düşüp onun düşüncelerini öğrenirsem daha sağlıklı bir karar vermiş olacağım. Rabbim herkesin gönlüne göre versin. AMİN.

Ayrıca benimle ilgilenmen inanılmaz sevindiriyor beni. Senin de canını sıkmıyorum inşallah.
Rabbime emanet ol ablacığım sana kucak dolusu gül yollamak isterdim bunları gönderiyorum.

B)B)B)B)

vealeyküm selam güzel kardeşim...
bencede namaz konusunu şimdiden açarsan senın açından daha iyi olur en azından bakalım namaz kılmaya meğilli mi?? evlendıkten sonraya bırakırsan geri dönüşün olamaz ama şimdiden öğrenırsen daha iyi olur... sonra senın namaz kılmana ibadetlerıne karşı gelıyormu bunları hep öğrenmeye bak canım...
kusura bakma inşaAllah basını ağrıtmıyorumdur... inan aynı sorunları bizlerde yasıyoruz oyüzden yardımcı olmaya çalışıyorum tatlım...kucak dolusu gullerını alıyorum cnm ben çiçeklerı cok severım benı çok mutlu ettın gullerınle saol cnm ayrıca benıde sıkmıyorsun... cnm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt