Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Olgun çocuk.... (1 Kullanıcı)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçek bir çocukluğu yaşamak ancak senin gibi bir çocukla geçireceğin çocuksu zamanlarla mümkündür. Hele bir de o çocukluğunu yaşadığın kişi kardeşin olursa ve yaşadıkların acı tatlı hatıralarla dolu ise, izleri bir ömür boyu kalır sende. Yaşıtlarınla birkaç saat oyundan sonra eve geldiğinde, bir şeylerini paylaştığın birisi yoksa eğer, sabah bir türlü gelmez o gece. İşte bir kardeşle hem kardeşlik hem de çocukluk geçirmenin tarifi, onları yaşabildiğin kadarıyladır bence.

Benden 4 yaş küçük bir kız kardeşim vardı adı Bedia.. Yaşıtım değildi ama ikimiz de çocuktuk sonuçta. Ve ikimizin de paylaşacak çok şeyi vardı bu küçük dünyamızda.

Tek gözlü odada kalırdık. Sırt sırta yaşamanın ne demek olduğunu hissettiğimiz ve her şeyi içine alan, belki de eksiği olmayan dopdolu bir evin odasıydı çocukluğumuzun geçtiği yer. Tek sofranın, tek yemeğin, tek büyüğün sözünün geçtiği ve tek yürek olduğumuz sıcacık bir yuva.

Haldaşımdı, kardeşimdi ve arkadaşımdı o olgun çocuk. Tek göz bu odada yataklarımız da yan yana seriliydi onunla. Çok kez beraber uyanır, beraber su ister, beraber korkardık rüzgarlı ve şimşekli gecelerin ortasında. Hatta çocuklarla özdeşmiş kızamık hastalığını da beraber geçirmiştik onunla. Pembe yorgan altında o, yeşil yorgan altında ben.

Onunla geçen günlerim hem çocukluk hem de olgunluk dönemidir benim için . Daha 7 yaşlarında tutulduğu amansız kalp hastalığı neticesi verdiği mücadele esnasında bile, umudunu yitirmeden umut aşılıyordu bize o duruşuyla.

Hiç unutamayacağım bir günü daha yaşamıştım onunla. Bir yıl sonu karnesi zamanıydı. Karnemi alacağım günün akşamında konuşmuştuk uzun uzadıya, ne hayaller kurulmuş ve umudlar serilmişti gecenin bağrına….

Hastalığından dolayı okula başlayamamıştı ama okumayı sökmüştü kendi kendine. Hastalığının onun okumasına engel olmayacağını ve gerekirse dışarıdan okulu bitireceğini söylerdi hep. Bu gece de, güzel hayallerini sıralamıştı benim için. Ötelere mübtela ve umud dolu bir çocuk hayalinin yanında, iyi niyet ve nasihatlerle bezenmiş bir abla duası da dökülüyordu dilinden.

“Yarın karne günü dört gözle bekleyeceğim abi” diyerek vedalaştık o gece…

Zaten hastalığı da git gide yoruyordu o küçük kalbini. Geceleri sırt üstü veya yüz üstü rahat uyuyamıyor, dizlerinin bükerek ve başının altına yastık koyarak rahatlamaya çalışıyordu. Yastıkların yetmediği yerde yastık olurdum sırtımla. Yüreğinin düştüğü yerde koyardı sanki başını sırtıma ve kalbinin olağandışı atışları hissedilirdi tüm bedenimde. Bir yürek hikâyesini dinlerdim gece boyunca. Bir inanmış kalp ve bir teslimiyet fısıltısı….

Karneyi alıp eve koşmaya başladım Bedia için. Artık sadece kendim için düşünmüyordum bir çok şeyi. O gülünce inşirah buluyordu kalbim. Onun sancılarını bir an olsun dindirmek ve yüzünü güldürmek bile bana tarifi imkânsız sevinç kaynağı oluyordu.

Sokağımıza gelmiştim artık, yokuştan yukarı doğru baktığımda kapının önünde Bedia’yı gördüm duvara tek eliyle yaslanmış vaziyette öylece. Uzaktan gelecek müjdeyi bekleyen bir yarı bitkin edası vardı onda. Belki sancılarına rağmen gelmişti sokağa tutuna tutuna. Ben adımlarımı hızlandırarak ona doğru koştum ve elimdeki karnem ile teşekkür belgesini ona uzattım. O anı yaşatan Rabbime şükürler olsun ki, bu kadar Sevinçli ve mutlu olduğunu görmek nasip oldu dünya gözüyle. O ne sevinç ve o ne çığlık Allah’ım! Sanki hiç hastalanmamış ve sanki hiç ağrısı yokmuş gibi atıldı üzerime ve başladı sarılmaya.

Dayanamadım bu sevincine, mutluluk gözyaşlarına karıştı benim gözyaşlarım. O gün belki hayatımın en önemli karnesini ve teşekkür belgesini almıştım. Onun acısını dindirecek, sevincine sevinç katacak her ne var ise kaf dağında bile olsa gidip alabilecek durumdaydım.

Ve şimdilerde ise, onun o bakiye müteveccih yüreğinin şefaatçisi olmak umuduyla yad ediyorum onu, meleklerin arasına bir melek daha katan Rabbimden rahmet dileyerek anıyorum o güzel olgun çocuğu……

:A:A:A​

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardeslerim B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamü Aleyküm...
Mevlam razı olsun inşaAllah....Emeğine sağlık..
B) selam ve dua ile B)

arzuersan

Kayıtlı Kullanıcı
Ağlattınız beni ne deyim. Beni çok etkiledi birtanecik kardeşim var ve ben ona hep hasretim. Allaha binlerce şükür sağ ama mağlesef göremiyorum. Ellerinize sağlık hakkınızı helal edin.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kardeşim. Emeğinize sağlık olsun inşallah..Duygulanarak okudum bu sıcacık dostluk hikayesini..Acı ama ibretlik ve de yüreklere dokunan bir paylaşımdı. Acılar ve imtihanlar bizleri küçük yaşlarda daha da olgunlaştırıyor:gulegule.... Rabbimiz c.c razı olsun bu güzel paylaşımınız için..Cumanız mübarek olsun..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile kardeşim B)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun.emeginize saglik.
okurken alip goturdunuz beni :Aabi kardeslik duygulari bambaska.insan zaman gectikce cok arar oluyor o sicakligi.hele birde ayriysaniz o sevdiklerinizden.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Ağlattınız beni ne deyim. Beni çok etkiledi birtanecik kardeşim var ve ben ona hep hasretim. Allaha binlerce şükür sağ ama mağlesef göremiyorum. Ellerinize sağlık hakkınızı helal edin.

Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; bende okudugumda cok duyulandim :A Rabbim sizide kardesinizle bir an önce sag salim bulustursun kardesim.Helal olsun kardesim.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.Hayirli cumalar..Baki selam ve dua ile..

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kardeşim. Emeğinize sağlık olsun inşallah..Duygulanarak okudum bu sıcacık dostluk hikayesini..Acı ama ibretlik ve de yüreklere dokunan bir paylaşımdı. Acılar ve imtihanlar bizleri küçük yaşlarda daha da olgunlaştırıyor:gulegule.... Rabbimiz c.c razı olsun bu güzel paylaşımınız için..Cumanız mübarek olsun..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile kardeşim B)

Aleyna ve aleykum selam daimen ve ebeden InsaAllah degerli kardesim ; Allah (c.c.) sizden de razi olsun kardesim insaAllah..Sizinde cumaniz mübarek olsun..Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.Baki selam ve dua ile... B)B)

prensesim

Kayıtlı Kullanıcı
degerli kardeşim ALLAH(C.C)sizden razı olsun:A

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun.emeginize saglik.
okurken alip goturdunuz beni :Aabi kardeslik duygulari bambaska.insan zaman gectikce cok arar oluyor o sicakligi.hele birde ayriysaniz o sevdiklerinizden.

Essalamu aleykum kardesim ; Rabbim sizden de razi olsun.Evet çok zor bir sey olmali insanin kardesiyle uzak olmasi :A Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.Baki selam ve dua ile insaAllah..

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok sıcak ve duygulu bir paylaşımdı.Her ne kadar sonu acı da olsa imrendim size doğrusu keşke benimde böyle bir kardeşim olsa.Gerçi kardeşim var ama hep didişiyoruz.Yoksa ne dersiniz bundan sonra onun kıymetini bilmeli miyim?

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok sıcak ve duygulu bir paylaşımdı.Her ne kadar sonu acı da olsa imrendim size doğrusu keşke benimde böyle bir kardeşim olsa.Gerçi kardeşim var ama hep didişiyoruz.Yoksa ne dersiniz bundan sonra onun kıymetini bilmeli miyim?
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardesim ; Insanlar herzaman elindekinin degerini bimiyor maalesef kaybedince anliyor.isterim ki kaybetmeden kiymetini degerini bilelim insaAllah.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.Baki selam ve dua ile insaAllah..

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum canim kardesim,
Paylasimin cok etkileyiciydi ve beni aglatti.Rabbim tum bu durumlara dusenlere guc ve kuvvet versin.Yalan ve gecici dunya da maalesef acilar cok,Allah tan sabir dilerim.Allah tum yanina aldigi yakinlarimizin gunahlarini affetsin.Allah a emanet ol.Dua ile kal.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar
cok etkılendım
AMA NE MUTLU SIZE KI KARDEŞINIZI SON ANA KADAR MUTLU ETMIŞSINIZ
ALLAHA EMANET OLUN

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum canim kardesim,
Paylasimin cok etkileyiciydi ve beni aglatti.Rabbim tum bu durumlara dusenlere guc ve kuvvet versin.Yalan ve gecici dunya da maalesef acilar cok,Allah tan sabir dilerim.Allah tum yanina aldigi yakinlarimizin gunahlarini affetsin.Allah a emanet ol.Dua ile kal.

Aleyna ve aleykum selam daimen ve ebeden insaallah abla ; Duana canu gönülden amin diyorum.Sende Kainatin efendisine emanet olasin insaAllah.Baki selam ve dua ile insaAllah.:H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar
cok etkılendım
AMA NE MUTLU SIZE KI KARDEŞINIZI SON ANA KADAR MUTLU ETMIŞSINIZ
ALLAHA EMANET OLUN

Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; galiba siz yalnis anlamassiniz burada anlatilan benim kardesim degil..bu bir hikayedir..Rabbim'e sükürler olsun ki kardeslerim yasiyorlar, Elhamdulillah.Kainatin efendisine emanet olun.baki selam ve dua ile insaAllah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt