Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Okuyanların fikrini bekliyorum (1 Kullanıcı)

muharrem217

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Yüce Rabbiz Allah u Teala Hazretleri Kuran-ı Kerim' de şöyle der.

2/BAKARA-79: Yazıklar olsun onlara ki; elleriyle kitap yazıp, sonra da (emaniyye bilgiler içeren) bu yazdıklarını az bir bedel (para) karşılığında satmak için: “Bu Allah'ın indindendir.” derler. Yazıklar olsun onlara, elleriyle (böyle şeyler) yazdıklarından dolayı... Yazıklar olsun onlara, kazandıkları şeylerden dolayı…

Okudunuz sanırım.

Bugün camilerimizdeki imamlar özel olarak Kuran okuduklarında veya bir ölüyü defnettiklerin belli bir para beklentileri oluyor. Yukarıdaki ayeti okudunuz ve bazı imamlarımızın böyle yapması sizcede tuhaf değilmi?(yapmıyanlar hariç)

Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum!

muharrem217

Kayıtlı Kullanıcı
..................................................................................

zeliha_01

Kayıtlı Kullanıcı
bu konu hakkında ki görüşüm ancak şöle olur insanların kendi akıllarıca bir şey üretip bu ayet veya hadistir gibi gösterip halka sunmaları paralı yada parasız ne fark eder bu çok büyük cehalettir böyle bir kişi hiç bir şekilde örnek teşkil etmez manan ve zahiren bedelini ödeyecektir ancak söz bir nebiyye veya bir kamile veya bir ayetse buna paranın gücü yetmez bu uğurda ne veriseniz azdır bunlar dil ile deyil kalp ve gönül lisanıdır şu sözüde hatırlamak lazımdır bana bir haf öğretenin kırk yıl kölesi olurum denmiştir

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum değerli kardeşim,
Ayeti kerimenin iniş sebebi yahudi ve hristiyanlar içindir,onlar kendilerine gelen hak dinleri ifsad edip hak olan Allah kelamı Tevrat ve İncili elleriyle ayet ayet değiştirip daha sonrada uydurdukları şeyleri bunlar Allah kelamıdır diye insanlara bildirmişler ve kiliseler ve havralar aracılığı ile insanlardan paralar toplamışlardır,hatta orta çağ zamanında savaşların yoğun olduğu dönemlerde bazı ülkelerin kiliseleri savaşlarda ihtiyaç olan masrafı karşılamak için << Cennetten yer satmak >> adı altında safsata işler yapmışlardır.
Günümüzde İmamların yaptıkları görevlerinden sonra para alma meselesi ise karışık bir durum.
Sanırım hiç bir imam şukadar paraya senin için hatim okurum,cenazeni kaldırırım yada mevlüt yaparım gibi bir pazarlık yada anlaşma yapmıyorlar,para verme meslesini halkımız bir zaruretmiş gibi algılıyorlar,benim imam arkadaşlarım ve tanıdıklarım var bir gün mevzusu oldu bu konunun bazısı ben almıyorum dedi alanlar ise zorla veriyorlar dedi,kimiside pazarlık yapmam haşa ama öyle alıştımki hangisi cebime para koycak diye merak ediyorum dercesine şeyler söyledi.
Yani bencede İmamlarımızın para almadan yapması gereken işlerdir,cenaze ile ilgilenmek ,ancak hediye babında düşünülüyor olabilir,veren içinde alan içinde,zati imam efendi bir yasin iki süre okurum yolumu bulurum diyorsa O zaman hali harap.Allah (c.c) Onları bu durumlara düşürmesin.
Selamlarımla...

talhaburak

Kayıtlı Kullanıcı
değerli kardeşim abim dostum hemşerim!!!herşeyin bi sahtesi vardır.naylon diye tabiir ettiğimiz.senin anlattığında buna benzer bişi.din araç değil amaç olmalı.para kazanmak içn bi araç değil güzel bi insan olabilmek için bi amaç olmalı din.bu yüzden para beklentisi olan imamlara sesleniyorum.görevinizi para için değil. dini yaymak uğruna yapın.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ahirzaman Hadisleri

Suat Arusan

• İnsanların başına bir zaman gelecek ki, onlardan faiz yemeyen kalmayacak, yemese bile tozu onlara bulaşacaktır.

• Birçok kişi, az bir dünyalık karşılığında dinini feda edecek.

• Kazanç, belirli kişiler arasında dolaşacak, dar gelirliler açlık ve sıkıntıya düşecek.

• Kabirler süslenecek ve Kur'an, kazanç getiren bir meta hâline gelecek...

• Fitne her eve girecek ve tecrübesiz gençler başa geçecekler.

• Kur’an’dan bir resim, İslâm'dan bir isim, Müslüman'dan bir cisim kalacak.

• Üç şey çok kıymetlenecek; Helâl para, kendisiyle amel edilen sünnet ve candan bir dost.

• Ecnebiler çoğalacak ve müslümanlara galebe edecekler.

• Sonradan gelen nesiller, önceden gelenlere sövüp sayacaklar.

• Mihnet, belâ, musibet artacak, rahat ve huzur kalmayacak, kimse eliyle bunları önleyemeyecek.

• Bir Müslüman, koyundan daha âciz olacak, hor ve hakîr görülecek.

• İlim azalacak, cehalet, anarşi ve cinayetler artacak, adam öldürmek, hafif bir suç sayılacak.

• Hilesiz iş yapılamayacak, tacirler ve yazarlar artacak kalem bollaşacak.

• Kişi, elbisesini sakındığı kadar dinini sakınmayacak ve fakirler de namaz kılmayacak.

• Akrabalık bağlan kopacak ve selâm, sadece tanıdık olanlara verilecek.

• Zenginler ticaret için, hafızlar riya ve gösteriş için hacca gidecekler.

• Büyükleri merhametsiz, küçükleri hürmetsiz olacak çocukları terbiye, köpekleri terbiyeden daha zor olacak.

• İnsanlar, kötülüklerden birbirlerini sakındırmayacaklar ve iyiliği emretmeyecekler.

• Minareler çoğalacak, camiler süslenip ziynetlenecek (kilise ve havralar gibi) ve içlerinden yüksek sesler gelecek.

• Hâinlere emin, emin olanlara hâin denilecek ve “şurada emin bir insan vardır” denilecek kadar emin insan sayısı azalacak.

• Kişiye, şerrinden korkulduğu için ikramda bulunulacak. Görünüşte dost fakat esasında düşman insan sayısı artacak, sözler hep yalan ve birbirine muhalif olacak, amir ve memur çok, doğru iş yapan az olacak.

• Yıldızlar (fal) doğrulanacak ve kader yalanlanacak.

• Allahü Teâlâ (C.C.) apaçık inkâr edilecek.

• Âlicenaplık, izzet-ikram ve cömertlik duyguları kaybolacak ve haklar para karşılığında satılır hâle gelecek.

• Cemaatin inancı zayıf, ibadeti taklit olacak, hafızlar çok, ama âlim bulunmayacak.

• Zenginlere itibar edilecek, cimrilik artacak, zekât ağır bir borç olarak kabul edilecek.

• Âlimler, para ve dünyalık karşılığında ilim öğretecek, âhiret ameli ile dünyalık talep edecekler.

• Dinden gayrı hususlar için öğrenim yapılacak.

• Erkekler kendilerini kadınlara, kadınlar da erkeklere benzetecekler.

• Erkekler erkeklerle, kadınlar kadınlarla münasebetsiz alâkalar kuracak.

• Her tarafta şarkıcı ve çalgıcı kadınlar zuhur edecek.

• Söz kadınlarda olacak ve zina yaygınlaşacak.

• Kadınlar, saçları deve hörgücü gibi, sokaklarda dolaşacaklar.

• Haram işlemeyi kolaylaştıran imkânlar artacak, gençler günah işlemeye ve kötülük yapmaya çok meyledecekler.

• İmanı kalpte tutmak, kor ateşi elde tutmak kadar zor olacak, kişi gece mü'min yatacak, sabah kâfir olarak kalkacak veya bunun tersi olacak.

• Dünya işlerine dalınıp âhiret unutulacak, Allah'ın kitabıyla hükmetmek, ayıp sayılacak.

• Büyük ve gösterişli binalar yapılacak ve bunlardan dolayı sokaklar daralacak.

• Yırtıcı hayvanların derileri tabaklanarak çeşitli giyim eşyası yapılacak. (Kürk, manto ve benzeri...)

• Sabah giyilen elbise başka, akşam giyilen elbise başka olacak. Önünüze yemeklerden birisi gelip diğeri gidecek ve Kabe'nin örtüldüğü gibi, evlerinizin duvarları halılarla süslenecek.

• Ümmetimin erkekleri şişmanlayacak ve semizleşecekler.

• Dedikodu, yaygın bir hâl alacak.

• Herkes “kazanamadığından ve geçinemediğinden” şikâyetçi olacak.

• Yalancı şahitlik ve boşanmalar artacak, ani ölümler sık görülecek.

• Mal çoğalıp sel gibi akacak, mal sahibi malına tapacak ve tüccarların çoğu hilekâr olacak.
• Kişi, karısına itaat edip anasına âsi olacak ve arkadaşına yaklaşıp babasından uzaklaşacak.

• Gönüller birbirini sevmez olacak, dinde ve dünyalık işlerde muhtelif görüşler belirecek, kardeşler bile dinde ve mezhebde ihtilâf edecekler.

• İmar edilen şeyler harap edilecek, harap olanlar ise imar edilecek.

• Fâsıklar başa geçecek ve konuşmasını bilmeyenler halka hitab edecekler.

• Arap arazisinin çölleri, nehirlere ve yeşilliklere kavuşacak.

• Köylüler şehirlere akın edecek ve ne idüğü belirsiz deve çobanları, bina yaptırmakta birbirleriyle yarışacaklar.

• Faize alış-veriş, rüşvete hediye denecek, tefecilik artacak, helal-haram unutulacak, para gelsin de nerden gelirse gelsin denilecek.

• Zaman kısalacak. Bir sene bir ay gibi, bir ay bir hafta gibi, bir hafta bir gün gibi geçecek, bir günün geçmesi ise bir yaprağın yanması kadar çabuklaşacak, hiçbir şeyde bereket kalmayacak.

KAYNAKLAR:
1- Riyâzüs-Salihîn, İmam Nevevi, Terc: Mehmed Emre.
2- Tezkiret-ül-Kurtubî, imam Şaranî.
3- Kıyamet Alâmetleri Râmuz el-
Ehadis'ten Dersler, ist. 1983
4- Kitab ül-Keşf, Celâleddin-i Suyutî, El yazma eser Süleymaniye Kütüphanesi.
5- Kıyamet Alâmetleri, Muhammet! el-Hüseyni, Terc: Naim Erdoğan.

Selamun aleykum sizce nihat hatipoğlunun 16 milyar karşılığı yada belki daha az yada daha fazla para alması doğrumu?velhasıl kelam ALLAHIN bizlere hiçbir ücret istemedn tahsis etmiş olduklarını bu şekilde milyarlar karşılığında satmamız nedakar vicdani??Öğrendiğim kadarıyla fiyat biçmek yanlış.Sonuçta kuran allahın kelamı hadislerde peygamberimizin.Geçmişteki alimlerimizi örnek almalıyız.mesela üstad bediüzzaman kesinlikle ücret almazmış.Öğünlerde ekmek ve çorba yermiş.Para alsakta bu cüzi miktarda olmalı.İşi ticarete dökmek doğru olmasa gerek.En doğrusunu rabim bilir.Ki yukarıdada belirttim bu durumlar kıyamet alameti.Selametle kalınB)

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kareşim paylaşım için çok teşekkürler yazını bilgisayarıma kopyalıyorum LÜTFEN HAKKINI HELALA ET ALLAH CELLE ve CELALÜHU hepimizden razı olsun(AMİN)

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
NEVİN-1982 KARDEŞ VE GÖNÜLDAŞIM..Allahcc senden razı olsun..GAYE İNSAN UFUK PEYGAMBERİN MUCİSESİ BUNLAR..AYNEN GÜNÜMÜZ...İMAN ELLE TUTULAN KOR ATEŞ OLACAK....NE MUTLU BU KOR ATEŞİ TUTMA ÇABASINDA ATEŞ HATTINDA ÖLÜMÜNE KOŞANLARA...NE MUTLU ONUN ÜMMETİ OLMANIN GAYESİNE ERENLERE..NE MUTLU ONUN ÜMMETİ OLABİLENLERE...CEFAYI...VEFAYI..SAMİMİYETİ..AŞKI..VECDİ..CESARETİ..BASİRETİ..FERASETİ KUŞANANANLARA..KAZANAN ONLAR..BU DÜNYA VE ÖTESİNDE...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Şuanda arapça tahsil ediyorum ama öyle kursda falan değil,bir camide bir imam arkadaşım müsadesi ile 65 yaşında olan hocam dan,daha önceden arapça ders verdiğini biliyordum,Onu ilk gördüğümde Hocam Rabbimin Kelamını okurken anlamak için Arapça tahsil etmek istiyorum dedim,bana şöyle bir baktı İnşaallah dedi,ben hemen Sarf kitabını aldım,dersler başladı tam hatırlamıyorum bir müddet sonra Konya ya Mevlana Hazretlerini ziyarete gittim,dönüşde de Meşhur Konya şekerlerinden aldım Akide gibi ama beyaz ve farklı bir şeker,hocama da getirdim,Kendilerine takdim ettiğimde bana lafı şu oldu << Bana hiç bir şey almanı ve birşey getirmeni istemiyorum (Mahcub oldum neden? diye sordum),Korkarım ki maneviyatım zedelenir,ben sana Allah (c.c) kelamını sırf Onun rızasını kazanmak için öğretiyorum.>> şimdi bir yıl oldu,Arapça,fıkıh,hadis,tefsir okuyoruz,O kadar hızlı ve düzenli bir eğitim alıyoruzki Mevlama hamd olsun her okuduğumuz bir şekilde aklımızda kalıyor,demek istediğim Onun maneviyatının etkisi olsa gerek,bir bedel almadan ilim öğrettiği gibi ister yağmur yağsın ister kar yine gelir derslere,Mevlam hocam gibi hocaları başımızdan eksik etmesin.AMİN

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim;
çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir noktaya değindiniz
yapılan iyilik hayır yalnızca Allah'ın rızası için yapılmalıdır
bu yönde çalışmalar varsa hiçbirşekilde karşılık beklenilmemelidir
eğer bir şekilde kişilerin hassas noktalarını belirleyerek bu yolda çıkar sağlananılacaksa bu yol din olmamalıdır
heleki Allah'ın son kitabı Kur'an-ı Kerim hiç olmamalıdır
onlar halkı zayıf noktalarından dolayı iyi niyetlerini istismar etmenin hesabını aihrette vereceklerdir fakat Allah'ın dini üzerinden bunları yapmalarının hesabını nsıl vercekler hiç akıl erdiremiyorum
selam ve dua ile
Allah razı olsun inş
hayırlı günler...

_-_DEVRİM_-_

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
dinimizislam.bosfforum.com
bencede böyle çalışmalarda karşılıksız olunmalıdır ama ne yazi ki görüyoruz bazı kişiler hatta baya fazla bu kişiler karşılık için yapıyorlar

İslam'a_Dönmek

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'u Teale kimseye kıyameti göstermesin..Gerçekten Ahir zamandayız..Yani okuduklarım bana bunu gerçekten öğretti.Namaz kılıp sevap işlemenin en çok gereken zamanındayız belkide..Bu yüzden Dinimizi koruyalım , gözetelim ve öğretmekten geri kalmayalım..Selam ve Dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt