Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

okuyalimda ibret aliriz insAllah. (1 Kullanıcı)

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
okuyalimda ibret aliriz insAllah.

Mâlik bin Dînâr hazretleri bir hâtırasını şöyle anlatır:

"Bir gün toprakla oynayıp bâzan gülen bâzan aglayan bir çocuga rastladım. Önce çocuga selâm vermek istedim. Fakat kibirden selâm vermedim. Hemen nefsime;

"Ey nefis! Peygamber efendimiz büyüklere de küçüklere de selâm verirdi." diyerek çocuga selâm verdim.

Çocuk;
"Ve aleyküm selâm, ey Mâlik bin Dînâr!" diye cevap verdi. Hayret içinde kalarak çocuga; "Sen beni hiç görmedigin halde nasıl tanıdın?" diye sordum. Çocuk;

"Ruhlar âleminde benim rûhumla senin rûhun karşılaştı. Orada bizi Allahü teâlâ karşılaştırdı." dedi. Çocuga; "Akıl ile nefs arasında ne fark var?" diye sorunca, çocuk;

"Nefsin seni selâmdan men etti. Aklın ise seni selâm vermeye teşvik etti." diye cevap verdi.
"Sen neden toprakla oynuyorsun?" diye sordum.

Çocuk;
"Topraktan yaratıldık, yine topraga karışacagız." dedi.
Ben yine; "Seni bâzan aglarken, bâzan gülerken görüyorum. Sebebi nedir?" diye sordum.

"Rabbimin azâb edecegini hatırladıgım zaman aglıyorum. Rahmetini hatırladıgım zamansa tebessüm ediyorum." dedi.
"Ey ogul! Senin hangi günâhın var ki aglıyorsun?" diye sorunca,
çocuk;

"Ey Mâlik! Böyle söyleme. Zîrâ ben, anam ateş yakarken, küçük odun olmadan, büyüklerin tutuşmadıgını gördüm." diye cevap verdi
"Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz"

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt