Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

okursanız sevınırım (2 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum arkadaşlar

birşey paylaşmak ıstedım
mübarek ramazan ayındayız
bu ayda elımızden geldığı kadarıyla daha anlayışlı ve hoşgorulu davranmak gerek
fakat burda bazen bu hoşgoruyu bulamıyorum
bırkaç defa bende yaşadım
kırıldım
halbukı buraya öğrenmeye gelıyorum
hergun bır kelıme bıle benım ıcın bır artıdır
bunları yaparken ve buraya zaman ayırırken bazı arkadaşlarımın kelımelerı ve uslupları bana ağır gelıyor
ben kımseyle kelıme kavgasına gıremem
uzmek ıstemem cünkü
şımdı dıceksınız kı gülnisa kavga mı ettı
hayır tabıı
ama sadece soylemek ıstedım
duyarlı olursak kalbımız kırılmaz
kalp kırmak ne kadar yanlış bılırız değıl mı
okuduğunuz ıcın allah razı olsun

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
evet hocam bende size katılıyorum bende yanliş anlaşilmamamk için paylaşimimin kapatılmasını istedim saolsunlar kapattışlar halbuki amacım burda gerceketn kıymetli ablalarımın abilerimin fikirlerini almaktı iyi olmuş aslında bunu yazdıgın cok sevındım.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam hocam...
kırılmışsınız... gerçekten üzüldüm ...
hayırlı geceler hocam...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

birşey paylaşmak ıstedım
kırıldım
bunları yaparken ve buraya zaman ayırırken bazı arkadaşlarıman ayında inanıın kelımelerı ve uslupları bana ağır gelıyor
uzmek ıstemem cünkü
hayır tabıı
aleyküme selam güzel kardeşim.çok haklısınız da istemeden de oluyor.ben de birşeyler öğrenmek ,huzur bulmak için giriyorum.ama malesef şunuda bilirteyim ki ben mübarek ramazan ayında dahada agresifleştim.oruç sana iyi gelmedi diyorlar ama aslında alakası yok.çevremi çok kırmaya başladım nolucak bilmiyorum inan.bazen acaba tuttuğum oruç kabul oluyor mu diye çok üzülüyorum.ama dayanamıyorum.kocaman insanların Allahın emri olduğu halde oruç tutmamaları beni çileden çıkartıyor.onlarla aynı havayı bile teneffüs etmek istemiyorum.napcam ben inan bilmiyorum.hoş siz siteden bende şu an ki yaşadıklarımdan bahsediyorum.kusura bakma kardeşim birden rahatladım :a35:çok dolmuşum.Allaha emanet ol.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum aylın ve mahsun kul kardeşım
paylaşımlarınız ıcın allahrazı olsun
evet
ben kelımelerımı secerken cok dıkkat edıyorum
ama bazen karşı taraf ne yazık kı ıncıtebılıyor
ve ıncınıyorum
buraya guzllıklerı paylaşmak adına gırıyoruz hepımız öğrenmek adına
kımseyı zan altında bırakmak gıbı bır nıyetım yok

ama herkesden rıcam dıkkatlı olursanız kımse uzulmez

allaha emanet olun

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
öyle tabi hocam ama işte yanliş anlıyo ve anlatabiliyoruz.yinede sözlerimi secerek kullanıyorum ve kalp kırmamaya özne gösterıyorum umarımda öyle oluyordur.sizde ALLAH cc emanet olun hocam.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
aylin kardeşim
ne mutlu k farkında olana
ama senı kast etmemeıştım bunu bıl
sadece içimdekılerı yazmak ıstedım
çünkü tartışmak gıbı bır nıyetım yok kı yakışmaz bana
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar hiçbir şey yakın değildir. Mümin olsun, asi olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Çünkü, asi olan komşuyu da korumak lazımdır. Sakınınız, sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyade inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günah yoktur. Çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. İnsanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi dövülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik Maliki, sahibi olan efendinin şanını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlukları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. İzni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hatta, onun emrini yapmak olur. (C.3, m.45)

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretlerinin vasiyetnamesinin son satırı ise şöyledir:

Hiç kimsenin kalbini incitmeyin.

Yunus Emre diyor ki:

Tevazu ile gelsin, kimde erlik var ise.

Merdivenden iterler, yüksekten bakar ise.

Kim ki yüksekte gezer, er geç yolundan azar

Dış yüzüne o sızar, içinde ne var ise.

bazen uyarılar bile çok sivri bir ifadeyle yapılabiliyor kalp bu kırılabilir herkez kullandığı usluba dikkat ederse bir sorun kalmayacaktır inşallah selam ve duayla

andelib

Kayıtlı Kullanıcı
sadece sevinmeniz için açıp okudum...ramazanda birisini sevindirmek büyük sadaka olur herhalde..........

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
aylin kardeşim
ne mutlu k farkında olana
ama senı kast etmemeıştım bunu bıl
sadece içimdekılerı yazmak ıstedım
çünkü tartışmak gıbı bır nıyetım yok kı yakışmaz bana
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

yok abalcım zaten bende öyle dusunmedim zaten zeynep kardeşimde benı yanliş anladı.dinlemeden giitti inşaALLAH gelirde durum cözülür.saol abla ALLAH a emanet ol

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar hiçbir şey yakın değildir. Mümin olsun, asi olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Çünkü, asi olan komşuyu da korumak lazımdır. Sakınınız, sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyade inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günah yoktur. Çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. İnsanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi dövülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik Maliki, sahibi olan efendinin şanını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlukları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. İzni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hatta, onun emrini yapmak olur. (C.3, m.45)

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretlerinin vasiyetnamesinin son satırı ise şöyledir:

Hiç kimsenin kalbini incitmeyin.

Yunus Emre diyor ki:

Tevazu ile gelsin, kimde erlik var ise.

Merdivenden iterler, yüksekten bakar ise.

Kim ki yüksekte gezer, er geç yolundan azar

Dış yüzüne o sızar, içinde ne var ise.

bazen uyarılar bile çok sivri bir ifadeyle yapılabiliyor kalp bu kırılabilir herkez kullandığı usluba dikkat ederse bir sorun kalmayacaktır inşallah selam ve duayla

selamunaleykum kardeşim
allah razı olsun
katkılarınız için

kesınlıkle katılıyorum

allaha emanet olun
selam ve dua ıle

_YUSUF_

Yönetici
Sevgili gülnisa kardeşim
size hak vermemek mümkün değil fakat
öyle paylaşımlar yapıyoruzki inan insan çileden çıkıyor
uyarıldıkları zamanda hemen bir kılıf bulmaya çalışıyorlar
biz burada hakkın söylenmesi ve söyletilmesi taraftarıyız
Bilirsiniz peygamber sas efendimiz yanlış bir şey gördüğü ve duyduğı zaman
mubarek yüzü sapsarı olur iki kaşı arasındaki damarı şişerdi.
şimdi biz yanlışlar karşısında nasıl kendimizi kontrol edelim yada gözmü yumalım.
herkes yaptığı paylaşımların ehli sünnet çizgisinde paylaşsa sağdan soldan alıp copy paste yapmasa okuyup anlamaya çalışsa hem kendi bilgilenir hemde yanlış paylaşımlar olmaz fakat ne hikmetse bir çok kişi burada birşeyler öğrenmek ve öğretmek için değil zaman öldürmek için giriyor malesef.
biz yinede yanlışları kavga etmeden elimizden geldiğince ehli sünnet ışığında mudahele edeceğiz inşaAllah
Allah bizi doğru yodan ayırmasın hakkı söyleyen ve yaşayan kullarında eylesin inşaAlah
Selametle

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili gülnisa kardeşim
size hak vermemek mümkün değil fakat
öyle paylaşımlar yapıyoruzki inan insan çileden çıkıyor
uyarıldıkları zamanda hemen bir kılıf bulmaya çalışıyorlar
biz burada hakkın söylenmesi ve söyletilmesi taraftarıyız
Bilirsiniz peygamber sas efendimiz yanlış bir şey gördüğü ve duyduğı zaman
mubarek yüzü sapsarı olur iki kaşı arasındaki damarı şişerdi.
şimdi biz yanlışlar karşısında nasıl kendimizi kontrol edelim yada gözmü yumalım.
herkes yaptığı paylaşımların ehli sünnet çizgisinde paylaşsa sağdan soldan alıp copy paste yapmasa okuyup anlamaya çalışsa hem kendi bilgilenir hemde yanlış paylaşımlar olmaz fakat ne hikmetse bir çok kişi burada birşeyler öğrenmek ve öğretmek için değil zaman öldürmek için giriyor malesef.
biz yinede yanlışları kavga etmeden elimizden geldiğince ehli sünnet ışığında mudahele edeceğiz inşaAllah
Allah bizi doğru yodan ayırmasın hakkı söyleyen ve yaşayan kullarında eylesin inşaAlah
Selametle

aleykumselam kardeşim
sıze hak verıyorum
buradakı mesele ölçulu olup karşı tarafı ıncıtmemek olmalı kesınlıkle
amın dıyorum
allah razı olsun duyarlılığınız ıçın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Kalp kırmak...
İncitmek...
Dokundurmak...
Üzmek...
...
...
Bunlar olmaması gereken davranışlar...

Hele hele de Ramazan ayında...

İnşallah tüm forum üyeleri kardeşlerimiz ve büyüklerimiz bunları yapmamaya özellikle dikkat eder...
Cevap yazma ya da görüşlerimizi belirtirken inşallah daha dikkatli oluruz...
Uyarılarımız varsa bunu kimsenin kalbini, gönlünü kırmadan, incitmeden yaparız...

Teşekkürler Hocam...
Bu uyarılarınız için...
Allah CC. razı olsun...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Kalp kırmak...
İncitmek...
Dokundurmak...
Üzmek...
...
...
Bunlar olmaması gereken davranışlar...

Hele hele de Ramazan ayında...

İnşallah tüm forum üyeleri kardeşlerimiz ve büyüklerimiz bunları yapmamaya özellikle dikkat eder...
Cevap yazma ya da görüşlerimizi belirtirken inşallah daha dikkatli oluruz...
Uyarılarımız varsa bunu kimsenin kalbini, gönlünü kırmadan, incitmeden yaparız...

Teşekkürler Hocam...
Bu uyarılarınız için...
Allah CC. razı olsun...

aleykumselam mavci
allah razı olsun katkıların ıcın
ıncıtmek ne kadar kötü
oysa kı güzel paylaşımlar varken
bence olay kelımelerı secmekte
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
eSSELAMU ALEYKÜM DEĞERLİ GÜLNİSA HOCAM...B)
ÖNEMLİ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRMİŞSİNİZ,ALLAH C.C. RAZI OLSUN.ELBETTE OLABİLİR GÖRÜŞ AYRILIKLARI BİZ İNSANIZ,İNSANDAN ÖTE "KARDEŞİZ" ÇÜNKÜ.ÖNEMLİ OLAN KİMSEYEİ ÜZMEDEN KIRMADAN ÇÖZÜME ULAŞABİLMEK.EĞER ÖYLE OLMASAYDI KARDEŞLİĞİMİZİN NE ANLAMI OLURDU Kİ :a11: HERŞEY Bİ YANA KALP RAB'BİMİZE EN YAKIN OLAN YERDİR.KÜÇÜK MÜNAKAŞALARDA BİLE BİRŞEY SÖYLEMEDEN NEFSİNİZE YENİK DÜŞMEDEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİYİZ.KALP Bİ KERE KIRILDIMI ESKİSİ GİBİ OLMUYOR ÇÜNKÜ.SELAM VE BAKİ DUAM İLE HOCAM.YÜREĞİNİZE SAĞLIK.RAB'BİM E C.C. EMANETSİNİZ...B)

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
selamün aleyküm hocam.baştan allah razi olsun diyeyim.hocam hepimiz kardeşim diyerekten hiç görmediğimiz insanlarla güzellikleri paylaşmak için burdayiz.amacimiz hayir niyetimiz hayir.yeri gelince üzüntüyü sevinci paylaşiyoruz yeri gelince dualarda buluşuyoruz.böyle güzel bir sevgi yumağinda elbette kalp kirmak olmaz olamaz.hata yanliş olacak tabi ama unutmamali hatasiz kul olmaz.bir insanin dili ne ise kalbide odur.biz güzel söz söyleyenlerden olalim.kötü sözle hak almayalim düşüncesiyle burdayiz.dilerim allah cümlemizi hayirli iyi insanlarla karşilaştirir.selam ve dua ile

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com

birşey paylaşmak ıstedım
kırıldım
bunları yaparken ve buraya zaman ayırırken bazı arkadaşlarımın kelımelerı ve uslupları bana ağır gelıyor
uzmek ıstemem cünkü
hayır tabıı

çok haklısın öğretmenim insan herşeyi unutuyor ama kalp kırıklığı geçmiyor,yanlış ve ters ifadeler kullnmak bize yakışmaz biz yinede birbirimizi uyaralım aslında gönüllerin yumuşadığı merhamet dolu bi aydayız ve insan daha duygusal oluyor orucun gönülleri yumuşatması nimeti işte böle bişey,

bizler mümim kardeşlriz aynı yoldayız ufakta olsa gönülleri kırmamamız lazım inşallah öyle olur
saadet ve selametle.......

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
eSSELAMU ALEYKÜM DEĞERLİ GÜLNİSA HOCAM...B)
ÖNEMLİ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRMİŞSİNİZ,ALLAH C.C. RAZI OLSUN.ELBETTE OLABİLİR GÖRÜŞ AYRILIKLARI BİZ İNSANIZ,İNSANDAN ÖTE "KARDEŞİZ" ÇÜNKÜ.ÖNEMLİ OLAN KİMSEYEİ ÜZMEDEN KIRMADAN ÇÖZÜME ULAŞABİLMEK.EĞER ÖYLE OLMASAYDI KARDEŞLİĞİMİZİN NE ANLAMI OLURDU Kİ :a11: HERŞEY Bİ YANA KALP RAB'BİMİZE EN YAKIN OLAN YERDİR.KÜÇÜK MÜNAKAŞALARDA BİLE BİRŞEY SÖYLEMEDEN NEFSİNİZE YENİK DÜŞMEDEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİYİZ.KALP Bİ KERE KIRILDIMI ESKİSİ GİBİ OLMUYOR ÇÜNKÜ.SELAM VE BAKİ DUAM İLE HOCAM.YÜREĞİNİZE SAĞLIK.RAB'BİM E C.C. EMANETSİNİZ...B)

aleykumselam
allah razı olsun
cok guzel yorumlamışsınız
yazdıklarınıza katılıyorum
allah kalp kırmaktan alakosun bızlerı
kalbımızde kırılmasın amın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt