Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

okullarda din dersi hakkında fikriniz..... (1 Kullanıcı)

okullarda din dersi hakkında fikriniz.....

• DİN DERSİ SERBEST OLSUN

Oylama: 0 0.0%
  • DİN DERSİ ZORUNLU OLSUN

• DİN DERSİNDE KURANI KERİMDE ÖĞRETİLSİN

• DİN DERSİ SAATLERİ ÇOĞALTILABİLİR

• BU KONUDA FİKRİM YOK

• Kullanılan toplam oy
    0

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
S A Sevgili Arkadaşlar Ben Okullarda Din Dersinin Zorunlu Ve Saatinin De Artirilmasi Hakkinda Yorumlarinizi Bekliyorum Ne Kadar çok Olursak Okadar Sesimiz çok çikar Selametle Kalin...

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
Açikcasi Din Dersi Olsun Ama Blöümlere Ayrilsin Isteyen Istediği Bölümü Seçsin.

Fakat Bölümler Konusunda Duyduğum Bir Kaç Hadiseden Sonra Kafam Karişik... ülkemizde Din Dersinde Islami Bilgi Veren Nerdeyse Yok. Bu Yüzden Bölümler Konusunda Islam Ayri Bir Bölüm Olmali. özellikle Lisede, Bu Yaşa Gelmiş Insanlarin Fikri Genelde Değişmiyor Ailede Islama Karşi Ise Dersi Mafediyorlar.

Uzun Zaman Once 1 Ay Arayla Duyduğum Iki Hadiseyi Anlatma Istiyorum. Ilkokulda Bir Dinkültürü Hocasi çoçuklara Abdest Almayi Namaz Kilmayi öğretmek Ve Camiyi Göstermek Için Ders Saatinde Camiye Götürmüş. Bütün Basin Ayağa Kalmiş. Vayyy Gerici Hoca Vayyy Yobaz Vs. Vs. Sonunda Hocayi Görevden Aldilar.....

1 Ay Sonra Başka Bir Dinkültürü Hocasi Ilkokulda Mezhepleri Anlatiyormuş. çoçuklar Aleviliği Tanisin Diye Cem Evlerine Götürmüş( Gerçek Bir Mezhep Bile Olmamasina Rağmen) Basinda Nasil övgüler Aldi. Modarn öğretmenmiş. çoçuklara Dini Iyi öğretiyormuş....

O Hal Böyle Olunca Islami Gerçekten öğrenmek Isteyen Ve öğretmek Isteyenler Için Din Dersi Alt Bölümlere Ayrilsin Islamda Bu Alt Bölümlerden Olsun. üstelik çoçuklarin Bu Bölümleri Seçerken Ailelerindende Izin Alinsinki Sonra Yok Benim Alevi Veya Hristiyan çoçuğuma Islami öğretmeye çalişiyorlar Diye Diğerlerinin Başini Yakmasinlar, Onlarin öğrenmelerini Engellemesinler.

Avrupa Insan Hakkalari Son Aylarda Bir Karar Verdi. Bilen Vardir. Türkiyedeki Zorunlu Din Esas Olarak Islam Eğitiminin Insan Haklarina, Inanç özgürlüğüne Aykiri Olduğunu Belirtti. Davayi Açanda Alevi Bir Baba, Oğlu Islami Eğitim Almak Zorunda Birakiliryormuş. Bu Dava Sonucunu Bir çok Alevi, Cem Evleri Memnuniyetlerini Belirttiler.

Ya Da En Iyisi Devlet Okullardaki Din Dersini Kaldirsin. Patrikhaneler Açilsin Diye Nasil Mücadele Veriliyorsa, Tekke Ve Zaviyelerin Yasallaşmasi Için Mücadele Verilsin. Cem Evleri Gibi Bunlarda Rahatca Faaliyet Göstersinler. Isteyen Isteği Eğitim Için çoçuğunu Yollasin. Okul Dişinda çoçuklarini Dershaneye, Gitar,karete Vs. Kursuna Yollayanlar Onlar Için Zaman Bulanlar Bi Zahmet Buralarda Yollasinlar.
O Zaman Islamada Laf Atilmaz.

Herşeye Izin Verilirde Tekke Ve Zaviye Değince Malum Kesim Ayağa Kalkar Tabi...
O Zaman Makul Bir çözüm Bulsun. Ve Verilen Din Eğitimi öyle Uyduruk Kitaplarla Bir Iki Kelimenin Açiklamasindan öteye Geçmeyen Basit Bir Eğitim Olmasin. Adam Akilli Güzel Bir Eğitim Olsun. Yetişen Gerçek Müslüman Olsun.

Allah Yar Ve Yardimcimiz Olsun...

Selam Ve Dua Ile..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Anayasa değişikliği kapsamında ‘seçmeli veya isteyenin muaf olması’ şeklinde gündeme gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi ile ilgili tartışmalar, Türkiye’ye ‘din dersini zorunlu olmaktan çıkarın’ dayatmasında bulunan Avrupa Birliği ülkelerindeki uygulamaların oldukça farklı olduğunu ortaya koydu. UNESCO’nun araştırmasına göre, dünyadaki 142 ülkeden 73’ünde okullarda en az bir saati kapsayacak şekilde zorunlu din dersi okutuluyor. Yine AB üyesi ülkelerde, Türkiye’den daha fazla sürede din dersi eğitimi veriliyor. Üstelik AB üyesi ülkelerin aksine Türkiye’de ilköğretimin 1–2–3 sınıflarında Din Kültürü dersi okutulmuyor.
Eğitimbirsen’in Eğitime Bakış Dergisi’nde ‘Avrupa Birliği Çerçevesinde Türkiye'nin Din Eğitimi Politikaları Üzerine’ başlığı altında konuyu irdeleyen Doç. Dr. Recep Kaymakcan, Türkiye’deki din eğitimi ile Avrupa Birliği ülkelerindeki din eğitimini karşılaştırdı.
Buna göre Avrupa’da, okullardaki din derslerinin Avrupa Vatandaşlığı kavramını destekleyecek şekilde geliştirilmesi öneriliyor. Bu yeni yaklaşım, geleneksel bir dini inancın savunuculuğunu yapan dışlayıcı din eğitimi anlayışının değişimini öngörüyor. Ancak AB ülkelerinde bu yaklaşımın aksine çok yüksek orandaki din eğitimleri dikkat çekiyor.
Avrupa dine önem veriyor

UNESCO’nun 2002 yılında yaptığı araştırmaya cevap veren 142 ülkeden 73’ünde, okullarda en az bir saati kapsayacak şekilde zorunlu din dersi eğitimi veriliyor. Araştırmada, bazı ülkelerdeki din derslerine ayrılan zamana da yer verildi. Buna göre, Türkiye’deki din eğitimi hem Avrupa Birliği ülkelerindeki Hristiyanlık hem de İslam ülkelerindeki İslam dini eğitimi bakımından oldukça arka sıralarda yer alıyor. AB üyesi ülkelerden Polonya’da Hristiyanlik dini ile ilgili derslerin diğer derslere oranı 9.0’u buluyor. Aynı oran, İrlanda yüzde 8.7, Norveç’te yüzde 8.3, Avusturya’da yüzde 7.6, İspanya’da yüzde 5.7, Yunanistan’da yüzde 5.2, Finlandiya’da yüzde 5.0, Danimarka’da 4.3 olarak tespit edildi.

Türkiye’deki ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders saatlerinin diğer derslere oranı oldukça düşük bir oranda kaldı. İlköğretim 1-2-3 sınıflarda Din Kültürü dersi olmayan Türkiye’de, bu oran yüzde 4 olarak kaydedildi. Türkiye bu oranla, sadece eski komünist bloku ülkeleri geride bırakabildi. Çünkü, aynı oran Litvanya’da 3.9, Slovakya’da ise 2.1.
Türkiye İslâm ülkelerinin çok gerisinde

UNESCO’nun araştırmasına göre, dünyada birçok ülkede ve AB ülkelerinde okullarda din dersine ayrılan zaman Türkiye’den kat kat fazla. Din eğitiminde, sadece eski komünist bloku ülkelerinden Litvanya ve Slovakya’yı geçebildik.
Dünyadaki 142 ülkeden 73’ünde okullarda en az bir saati kapsayacak şekilde zorunlu din dersi okutuluyor. Yine AB üyesi ülkelerde, Türkiye’den daha fazla sürede din dersi eğitimi veriliyor. Üstelik AB üyesi ülkelerin aksine Türkiye’de ilköğretimin 1-2-3. sınıflarında Din Kültürü dersi okutulmuyor. Türkiye’deki din eğitimi hem Avrupa Birliği ülkelerindeki Hıristiyanlık hem de İslâm ülkelerindeki İslâm dini eğitimi bakımından oldukça arka sıralarda yer alıyor.
Bazı ülkelerde okullarda din dersine ayrılan zaman
Ülke Yüzde %
Suudi Arabistan 28.2
Yemen 25.7
Umman 16.5
Katar 14.9
Irak 12.5
Malezya 11.9
Libya 11.9
Fas 9.9
Ürdün 9.8
Kuveyt 9.1
Polonya 9.0
İrlanda 8.7
Norveç 8.3
Avusturya 7.6
Suriye 7.4
Mısır 7.1
Şili 6.0
İspanya 5.7
Tunus 5.5
Yunanistan 5.2
Endonezya 5.1
Finlandiya 5.0
Brezilya 4.9
Cezayir 4.6
Danimarka 4.3
Kanada (Quebec) 4.1
Türkiye 4.0
Litvanya 3.9
İsveç 3.1
Slovakya 2.1

bizlerin türkiyemizde devamli konustugumuz bir kelime var dildendile dolasan bizim nüfusumuzun yüzde%99 müslüman diye konusuyoruz bizler genclerimize evlatlarimiza nasil bir egitim verdigimiz bu tabloda gözüküyor yorumu sizlere birakiyorum, Allaha emanet olun,... selam ben müslümanim diyenlereee.......

an6arali

Kayıtlı Kullanıcı
din dersi seçmeli olmalı ...eğer ki birilerine bir şeyi zorla kabul ettirmeye çalışırsanız ters teper.... din dersinin yanına kuran derside konulmalı ama seçmeli, bırakın girmek istemeyen kişiler girmesin ama zamanla onlarda doğruyu bulacaktır ............biz en azından bu dersi almak isteyenlere fayda sağlamış oluruz....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt