Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Okulda Namaz 30 Senedir Serbest (1 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulda ibadet etmek isteyen öğrencilerle ilgili 1977 yılına ait bir genelgesinin olduğu ortaya çıktı. Buna göre, okul yöneticileri ibadet etmek isteyen öğrenciye yardım etmek zorunda.

Bağcılar'daki bir lisenin bodrum katında öğrencilerin namaz kıldığı haberlerinin ardından, çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı: 30 yıldır okullarda isteyen öğrenci ibadetini yerine getirebilir ve okul yöneticileri de onlara yardım etmek zorundalar!

MESCİT AÇILABİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı ibadet etmek isteyen öğrencilerle ilgili olarak 1997’de bir genelge yayınladı. Talim Terbiye Kurulu'nda 13 Aralık 1977 tarihinde karara bağlanan genelgeye göre okullarda okul yöneticileri ibadet etmek isteyen öğrencilere bu konuda yardımcı olmakla yükümlü. Süleyman Demirel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe zamanında bütün valiliklere dönemin müsteşarı Abdurrahman Demirtaş imzasıyla gönderilen emirde şöyle deniyor:
"Bazı öğrenci velileri bakanlığımıza zaman zaman yaptıkları müracaatlarında ibadet etmek isteyen çocukları için okul müdürlüklerince gereken kolaylıkların gösterilmesini talep etmektedirler.
Bilindiği gibi din ve vicdan hürriyeti Anayasamızın 19. maddesi ile teminat altına alınmıştır. Bu itibarla bakanlığımıza bağlı okullarda ders saatleri dışında ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idarelerince mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerekmektedir. Bilgi ve gereğini rica ederim."

ANAYASA GÜVENCESİ

Bakanlığın Anayasa'ya atfen verdiği emir, 1982 yılındaki Anayasa'nın 24'üncü maddesi olarak aynen korunuyor.
Okul yöneticileri Anayasa'nın 24'üncü maddesindeki din ve vicdan hürriyeti ile ilgili amir hükümler gereği okullarda mescit açabiliyor.

tugbayurt

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Okulda Namaz 30 Senedir Serbest

s.a kardeşim çok dogru söylüyorsun sırf ortalıgı karıştırmak niyetleri ama ellerinden geleni yapsınlar müslümanlık var oldukça onlar hiç birşey yapamazlar allah yardımcımız olsun a.e.o

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

bence Türkiye CUMHURİYETİ kimliklerde yazan din kısmınıda kaldırmalı . hatta diyanette kapansın din derslerinide boş versinler zaten işlenmiyor.
O zaman rahat eder birileri artık bizim gibi müslümanlarda mekkeye medineye göç ederler ohh kurtuluruz başörtü sorunu yok ibadete karışan yok valla böyle olsa iyi olacak şuraya bak yakında başörtülü sokağa çıkmama kanunu çıkacak .

ben böyle yönetime ne diyim başka imansızlıkla yönetiliyoruz Allahın kitabına uyan hiç bir şeyimiz yok

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM!
COK GUZEL BIR KONUYA DEYINMISSINIZ.O HABERI BENDE IZLEDIM VE DEHSETE KAPILDIM IZLEYEN KARDESLERIM BILIRLER OYLE BIR VAHSET ,OYLE BIR GERI KAFALILIKMIS GIBI ANLATILDIKI HATTA USTU KAPALI COCUKLARIN BEYINLERININ BILE YIKANDIGI TARTISILDI GOZLERIME INANMADIM GUNUMUZ TURKIYESINDE YASANAN CAGDISILILKLARA BAKAR MISINIZ? YURTDISINDA TUM OKULLARIN KUCUK BIR KILISESI VARKEN YADA YOKSA BELIRLI SAATLERDE OKULDAKI OGRENCILER KILISELERE AYINLERE GOTURULURKEN NASIL OLUYORDA YUREGI KUCUCUK AMA ALLAH ASKI ILE YANIP TUTSAN TURKIYE GIBI BIR YERDE COCUKLARIMIZ DOGRUYU BULMUSKEN BOYLE BIR ENGELLEME ILE KARSILASILIYOR.TARTISMANIN ILERLEYEN SAATLERINDE DAHA ILERI GIDILIP OKUL MUDURU VE BUNA IZIN VERDIGINE INANILAN OGRETMENLER HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNACAKMIS NE KADAR YAZIK! RABBIM BU PROVAKATORLERE FIRSAT VERMESIN INSALLAH!
RABBIM HEPIMIZI HIDAYETE ERDIR!
SELAM VE DUA ILE...

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

evet arkadaşlar ben bu olaya çok üzülüyorum neden gençlerimiz ibadetlerinden engelleniyor ama olşsun engellesinler de ortalık belki düzelir hırsızlıklar gasplar saygısızlıklar hepsi düzelir!!!! nasıl olacaksa şunu idrak etmek gerekir dinine bağlı olan insandan kimseye zarar gelmez daha fayda gelir inşallah bir gün anlaşılacak ama geç kalınmadan anlaşılırsa yoksa zaman geçmiş ola

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM!
SEVGILI MUSTAFA KARDESIM ,--gençlerimiz ibadetlerinden engelleniyor ama olşsun engellesinler de ortalık belki düzelir --GENCLERIN IBADETLERININ KISTLANMASI ILE NASIL DUZELECEK ORTALIK YAZDIKLARINIZDAN OZDE BIR MANA CIKARAMADIM . IMAN SERBESTLIGI OLMAIDIGI ICIN GUNDEN GUNE COKEN BIR TOPLUMUZ BUNUDA KULAK ARDI ETMEMELIYIZ.
SELAM VE DUA ILE...

mustafa11 yazdı:
evet arkadaşlar ben bu olaya çok üzülüyorum neden gençlerimiz ibadetlerinden engelleniyor ama olşsun engellesinler de ortalık belki düzelir hırsızlıklar gasplar saygısızlıklar hepsi düzelir!!!! nasıl olacaksa şunu idrak etmek gerekir dinine bağlı olan insandan kimseye zarar gelmez daha fayda gelir inşallah bir gün anlaşılacak ama geç kalınmadan anlaşılırsa yoksa zaman geçmiş ola

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

selamün aleyküm kardeşim ben mecazi anlamda onlara taş atarak yazdım

(-gençlerimiz ibadetlerinden engelleniyor ama olşsun engellesinler de ortalık belki düzelir)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt